زنان تاثیرگذار ایران: شهین‌دخت مولاوردی

ایران وایر می نویسد : تاریخ ایران و جهان به زندگی و سرنوشت چهره ها گره خورده است، هر یک خشتی گذاشته اند تا سقفی پدیدار شده، خشت هایی که گاه به قیمت زندگی و جان شان تمام شده است. در این معماری عظیم، زنان و مردان بسیاری نقش آفریده اند. در این میان، زنان ایرانی در این گذار طولانی، نویسنده برگ های بسیاری از کتاب تاریخ دویست سال اخیر ما بوده اند.
تاثیر مهم آنها در افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض علیه زنان، ارتقای سواد و موقعیت اجتماعی شان، مقابله با فشارهای مذهبی، مشارکت در پروژه های علمی، سیاست ورزی، موسیقی، سینما و ... یک لیست پر و پیمان فراهم کرده است. مجموعه ای که از امروز ایران وایر منتشر می کند، یک مقدمه است. افرادى که اسمشان در این فهرست آمده، نماینده میلیون ها زن ایرانى هستند که هر روز در ایران و کشورهاى دیگر بر زندگى خانواده و اجتماع خود تاثیر مى گذارند.
 
 *********
شهین‌دخت مولاوردی، متولد ۱۳۴۴، معاون حسن روحانی در امور زنان و خانواده است. او در دولت محمد خاتمی، مدیر ارتباطات بین‌الملل مرکز امور مشارکت زنان ریاست‌جمهوری بود. مولاوردی از اعضای جبهه‌ مشارکت ایران اسلامی است و پیش از حضور در کابینه دولت یازدهم دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسوول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان بود. 
شهید دخت مولاوردی را می توان نماد یک نسل از زنان اهل سیاست اصلاح طلب دانست که برآیند حضور فعال شان موجب جلب توجه بیشتر حاکمیت و رسانه ها به مسائل زنان و در مجموع تقویت موقعیت زنان در فضای تصمیم گیری شده است. 
حضور مولاوردی در کابینه‌ دولت به دلیل فعالیت‌های پیشین او در خصوص حقوق زنان این امیدواری را در کنش‌گران این حوزه به وجود آورد که شرایط برای توجه بیشتر به خواسته‌های‌شان بهتر می‌شود. 
مواضع و عملکرد او اما در دولت یازدهم مورد انتقاد اصول‌گرایان و تندرویان داخل ایران قرار گرفته. او بارها به دلیل همکاری با جناح اصلاح‌طلب و پیگیری مسایل مربوط به زنان در ایران با حمله از سوی جناح مقابل مواجه شده است. حضور او در کنگره حزب تازه تاسیس «اتحاد ملت» که یک نهاد سیاسی اصلاح طلب است، مورد انتقاد اصولگرایان قرار گرفت و حضور او در نشست‌های مربوط به زنان باعث متهم شدن وی به «حرکات فمینیستی» شد. 
مواضع مولاوردی همچنین باعث شده زنان مجلس شورای اسلامی نیز به مقابله با او روی آورند.نمایندگان تندروی مجلس همواره در اظهارات خود مولاوردی را در لفافه به انحراف از مواضع آیت‌الله خامنه‌ای متهم کرده اند. 
معاون رییس‌جمهور در امور زنان طی دو سال فعالیت خود مسایل چالش‌برانگیزی مانند حجاب زنان و گشت ارشاد را نیز زیر سوال برده. حمایت‌های مولاوردی از لزوم آزاد شدن ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی اما در چند سال اخیر او را بیش از پیش در رسانه‌ها مطرح کرد.
مجموعه اقدامات مولاوردی اگرچه برای بخشی از جامعه‌ مدنی زنان باعث دلگرمی و امیدواری است اما برخی دیگر معتقدند که او نیز نخواهد توانست در مقابل تندرویان و ایدئولوژی حکومت اقدامی از پیش ببرد. با این وجود حمله‌های جناح اصول‌گرا و تندرو این احتمال را مطرح می‌کند که شاید مولاوردی به پایان دولت یازدهم نرسد. با وجود چنین گمانه زنی ها نمی توان منکر شد که او یک کانال ارتباطی مهم برای بیشتر و بهتر شدن صدای زنان اصلاح طلب در سطح جامعه بوده است.
لینکهای مرتبط :
+4
رأی دهید
-44

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.