ایران وایر می نویسد : تاریخ ایران و جهان به زندگی و سرنوشت چهره ها گره خورده است، هر یک خشتی گذاشته اند تا سقفی پدیدار شده، خشت هایی که گاه به قیمت زندگی و جان شان تمام شده است. در این معماری عظیم، زنان و مردان بسیاری نقش آفریده اند. در این میان، زنان ایرانی در این گذار طولانی، نویسنده برگ های بسیاری از کتاب تاریخ دویست سال اخیر ما بوده اند.
تاثیر مهم آنها در افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض علیه زنان، ارتقای سواد و موقعیت اجتماعی شان، مقابله با فشارهای مذهبی، مشارکت در پروژه های علمی، سیاست ورزی، موسیقی، سینما و ... یک لیست پر و پیمان فراهم کرده است. مجموعه ای که از امروز ایران وایر منتشر می کند، یک مقدمه است. افرادى که اسمشان در این فهرست آمده، نماینده میلیون ها زن ایرانى هستند که هر روز در ایران و کشورهاى دیگر بر زندگى خانواده و اجتماع خود تاثیر مى گذارند.
مسیح (معصومه) علینژاد قمیکلایی، از جمله تاثیرگذارترین روزنامه نگاران ایرانی در سال های اخیر محسوب می شود.
او در تاریخ 20 شهریور 1355 در روستای قمی کلا از توابع شهرستان بابل به دنیا آمد. فعالیت حرفه ای اش را از سال 1380 و از روزنامه ی «همبستگی» آغاز کرد و پس از آن توانست در خبرگزاری کار ایران «ایلنا» به کار خود به عنوان خبرنگار پارلمانی و سپس دبیر سرویس پارلمانی این خبرگزاری ادامه دهد. مسیح علی نژاد پیش از خروجش از ایران در روزنامه های شرق، بهار، وقایع اتفاقیه، هم میهن و اعتماد ملی یاداشت ها و گزارش های بسیاری منتشر کرد.
او سال ۱۳۷۵ به خاطر فعالیت در یک گروه دانش آموزی به همراه برادر و همسر سابقش بازداشت می شوند و در حالی که حامله بود به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شد.
شیوه کار و جسارتش در تهیه گزارش ها و نوشته هایی که در جراید منتشر می کرد همواره و درتمام دوران فعالیتش او را درگیر حواشی ، دردسرها و فشارهای بسیار قرار داد. او در دوره های ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی ایران بعنوان خبرنگار پارلمانی، خبرهای مرتبط با مجلس شورای اسلامی را پوشش می داد. در همین دوران بود پرداخت عیدی ده میلیون ریالی به نمایندگان مجلس را به همراه دو فیش حقوقی جداگانه نمایندگان در خبرگزاری ایلنا افشا کرد. این اتفاق جنجال آفرین شد. بسیاری از نمایندگان از این افشاگری برآشفته شده و مسیح را را با القاب و الفاظ نامناسب نواختند. در پی این اتفاق، او از پوشش اخبار حوزه پارلمانی منع و اخراج شد.
مسیح علی نژاد بعد از راهپیمایی های اعتراضی مربوط به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، با خانواده کشته شدگان حوادث بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ مصاحبه های متعددی انجام داد. این در حالی بود که حکومت ایران کشته شدن معترضان را در رسانه های داخلی تکذیب و انکار می کرد، مسیح علی نژاد با انجام مصاحبه های صوتی توانست مستند رادیویی، نام ۵۷ تن از کشته شدگان سال ۸۸ را ثبت کند.
او پیش از خروج از ایران دو کتاب منتشر کرد: کتاب «تحصن»- درباره تحصن نمایندگان دور ششم مجلس در اعتراض به رد صلاحیت گسترده آنان برای انتخابات دوره بعدی و سپس کتاب دیگری به نام «تاج خار» که مربوط به داستان زندگی خودش و ماجرای اخراجش از مجلس هفتم است.
مسیح علی نژاد در کتاب «تاج خار » بخشی از خاطرات روزهای سخت خبرنگاری اش در حوزه پارلمانی را به رشته تحریر درآورده و پس از انتشار این کتاب، آن را برای ایرانیان داخل ایران بصورت رایگان روی شبکه های اینترنتی قرار داد و دوستانه درخواست کرد هر کس کتاب را می خواند با پرداخت مبلغی که در توان دارد از آن حمایت کند.
مسیح علی نژاد دو کتاب دیگر خارج از ایران منتشر کرد. کتاب «من آزاد هستم» که در آن داستان زندگی زنانی که از همسران شان در ایران جدا شده اند را در قالب یک داستان بلند می نویسد. کتاب دیگر او «قرار سبز» است که در آن به ماجرای های حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ با روایت داستانی می پردازد.
او پس از اتفاقات پرمناقشه ی سال 1388 که منجر به بازداشت و زندانی شدن انبوهی از روزنامه نگاران ، وبلاگ نویسان و فعالان سایبری در ایران شد، ایران را ترک به کشور انگلستان رفت و به فعالیت حرفه ای خویش ادامه داد.
مسیح علی نژاد اردیبهشت ماه سال 1393 در فضای فیسبوک، صفحه ای با عنوان «آزادی های یواشکی زنان در ایران» راه اندازی کرد و از مخاطبان این صفحه خواست تا عکس هایشان را به همراه شرحی کوتاهی از تجربه هایشان در مورد حجاب اجباری و دقایقی که آنان با ساختارشکنی این حجاب را نادیده گرفته به سخره می گیرند، برای او ارسال کنند.
این صفحه ظرف اندک زمانی با استقبال چشمگیر کاربران فیسبوک قرار گرفت و گزارش های متعددی از آن در رسانه های داخلی و خارجی منتشر شد.
راه اندازی این صفحه خشم شدید تندروها در ایران را برانگیخت. علاوه بر اظهارات تند برخی ائمه جمعه، صدا و سیما با تهیه یک گزارش تلویزیونی مدعی شد مسیح علی نژاد در خیابان های لندن و در برابر چشمان پسرش مورد تجاوز گروهی قرار گرفته است. پس از آن نیز یکی از مجریان صدا و سیمای جمهوری اسلامی به نام «وحید یامین پور» در صفحه ی گوگل پلاس و فیسبوک خود مسیح علی نژاد را به فاحشه گری متهم کرد و او را روسپی خواند.
مسیح علی نژاد در پاسخ به این گزارش ها و اتهامات یک ویدئو از خودش منتشر کرد که در یکی از ایستگاه های متروی لندن در حال آواز خواندن بود.
او همچنین از طریق «گیتی پورفاضل» وکیل دادگستری ساکن ایران شکایتی بر علیه صدا و سیما و شخص «وحید پوریامین» تنظیم کرد. شکایت مسیح علی نژاد علیه «وحید پوریامین» مورد رسیدگی قرار نگرفت.
صفحه فیسبوکی آزادی های یواشکی که به گفته مسیح علی نژاد تلاش می کند تا آزادی های پنهانی و یواشکی را علنی کند و به زنان معمولی قدرت بدهد، هم اکنون بیش از 866000 دنبال کننده دارد. مسیح برای مبارزاتش در راه انعکاس صدای زنان ایرانی و مبارزه شان برای حقوق بشر، آزادی های سیاسی و برابری در این صفحه موفق شد در سال 1393 جایزه ی حقوق زنان را از سوی «اجلاس ژنو برای دموکراسی و حقوق بشر» به خود اختصاص دهد.
او سال گذشته بطور دائم از انگلیس به آمریکا نقل مکان کرد. به تازگی هم برنامه ای پانزده دقیقه ای با عنوان تبلت در تلویزیون صدای آمریکا اجرا می کند که پنجشنبه شب ها از این رسانه منتشر می شود.