ایران وایر می نویسد : تاریخ ایران و جهان به زندگی و سرنوشت چهره ها گره خورده است، هر یک خشتی گذاشته اند تا سقفی پدیدار شده، خشت هایی که گاه به قیمت زندگی و جان شان تمام شده است. در این معماری عظیم، زنان و مردان بسیاری نقش آفریده اند. در این میان، زنان ایرانی در این گذار طولانی، نویسنده برگ های بسیاری از کتاب تاریخ دویست سال اخیر ما بوده اند.
تاثیر مهم آنها در افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض علیه زنان، ارتقای سواد و موقعیت اجتماعی شان، مقابله با فشارهای مذهبی، مشارکت در پروژه های علمی، سیاست ورزی، موسیقی، سینما و ... یک لیست پر و پیمان فراهم کرده است. مجموعه ای که از امروز ایران وایر منتشر می کند، یک مقدمه است. افرادى که اسمشان در این فهرست آمده، نماینده میلیون ها زن ایرانى هستند که هر روز در ایران و کشورهاى دیگر بر زندگى خانواده و اجتماع خود تاثیر مى گذارند.
*********
«پردیس ثابتی» متولد 1354 در تهران، فرزند «نانسی و پرویز ثابتی» است. پدر پردیس مدیر کل سوم ساواک و رییس ساواک تهران بود. پردیس و خانواده اش زمانی که او فقط دو سال داشت، مدت زمان کوتاهی قبل از انقلاب سال 1357 ایران را به قصد امریکا ترک کرده و ساکن فلوریدا شدند.
او که نامش در لیست 100 چهره نابغه دنیای امروز درج شده، سومین زنی است که با معدل 100 و نمره کامل از دانشگاه پزشکی «هاروارد» امریکا فارغ التحصیل شده و دانشگاه «ام. آی.تی» او را به عنوان چهل و نهمین چهره علمی جهان معرفی کرده است.
دریافت لیسانس و فوق لیسانس زیست شناسی از دانشگاه فنآوری ماساچوست(ام.آی.تی)، دکترای ژنتیک از دانشگاه «آکسفورد» و دکترای پزشکی از دانشکده پزشکی هاروارد، بخشی از مدارج علمی پردیس هستند.
پردیس ثابتی سومین چهره ایرانی است که تاکنون از سوی مجله «تایم» به عنوان شخصیت سال معرفی شده است . این مجله در سال 2014 فهرستی ازتلاشگران و محققان فعال در عرصه کنترل و تحقیق بیماری «ابولا» را منتشر کرد که در جمع 22 نفره این لیست، نام پردیس ثابتی نیز دیده می شد.
این محقق ایرانی علاوه بر مدارج علمی بالا، خواننده یک گروه آلترناتیو راک به نام «هزار روز» است که تاکنون سه آلبوم را راهی بازار موسیقی کرده و چهارمین آلبوم آن ها نیز در آستانه انتشار است.
پردیس ثابتی یکی از بهترین زیست شناسان محاسباتی جهان و از جمله ژنتیکدان های پزشکی و فرگشتی زبده در امریکا است که روش آماری بیوانفورماتیکی را توسعه داده است به گونه ای که بخش های در معرض انتخاب طبیعی را مشخص می کند.
او طراح الگوریتمی است که به وسیله آن می شود تاثیر ژنتیک بر تکامل برخی بیماری ها را اثبات کرد.
پردیس به عنوان یکی از سرشناس ترین محققان امریکا در زمینه «بررسی ژنوم مالاریا» از بنیاد «بیل و ملیندا گیتس» بیش از دو میلیون دلار بودجه برای تحقیق دریافت و تا کنون بیش از 20 عنوان مقاله تخصصی علمی درنشریه های معتبر منتشر کرده است.
اما از مهم ترین اقدامات او، تحقیقاتی است که در مورد ویروس ابولا انجام داده است. این دانشمند جوان، سرپرستی تیم محققانی را که در ارتباط با ژنوم انسان و تمامی کروموزم های موجود در ویروس ابولا تحقیق می کنند، بر عهده دارد.
او درباره فعالیت های تحقیقاتی خود گفته است: « دوست دارم در سالهای آینده هم همین کار را ادامه دهم. من خیلی خوشبخت هستم که در دانشگاه، هم تدریس میکنم و هم پروژه خودم را دارم. من در مورد مالاریا پژوهش میکنم. در آفریقا خیلیها از این بیماری میمیرند و من ]برای درمان[ به آن ها کمک کنم.»
پردیس ثابتی در یک پروژه تحقیقاتی در مورد تکامل انسانی، تحقیقات وسیع و دامنه داری را به سرانجام رسانده است که برخی از نتایج این تحقیقات در نشریه های علمی و تحقیقاتی معتبری همچون «نیچر» و «ساینس» منتشر شده اند.
پروفسور «اریک لندر»، عضو هیأت علمی دانشگاههای هاروارد و ام.آی.تی است که همواره پردیس را تحسین می کند. او درباره نگاه کنجکاو پردیس و پژوهشهای علمی او میگوید:« حتی امتیاز نابغه بودن هم اندکی از رفتار متین و فروتنانه پردیس نکاسته است.»
«دایان ویرث» از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نیز با تمجید از دستآورد علمی دکتر ثابتی میگوید: «پردیس سزاوار عنوانی است که او را در ردیف شایستهترین سرآمدان علمی آغاز قرن بیست و یکم قرار داده است.»
او در سال 2012 «جایزه نبوغ امریکایی» مجله «اسمیتسونین» در رده علوم طبیعی را دریافت کرد.