سه شنبه ۲۱ تیر، روز اعتراض سراسری زنان به قانون حجاب اجباری جمهوری اسلامی

 
 طرح مربوط به کارزار مردمی «حجاب بی‌حجاب» در شبکه‌های اجتماعیدر روزهای گذشته، کاربران شبکه‌های اجتماعی ایران با راه‌اندازی کارزاری با هشتگ «حجاب بی‌حجاب» از تمامی زنان در کشور خواسته‌اند که روز ۲۱ تیر که در تقویم ایران «روز حجاب و عفاف» نام گرفته با برداشتن حجاب، اعتراض خود را به قانون اجباری پوشش در ایران نشان دهند.

حجاب اجباری در ایران از ۱۸ مرداد ۱۳۶۲ و توسط مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مجازات اسلامی، برای عدم رعایت حجاب در معابر عمومی و تعیین مجازات عملی شد. برخی با ضرورت بحث حجاب مخالفند، زیرا، آن را مسئله‌ای فردی می‌دانند نه جمعی. آنان می‌گویند در ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ نیز مسئله اجباری کردن حجاب محل اختلاف میان علما گردید. از نظر بعضی از مخالفان، اجبار حجاب وجه شرعی ندارد و در قرآن هم اشاره روشنی به آن نشده‌است.
 
روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ دادستان جمهوری اسلامی، محمدجعفر منتظری خط قرمز نظام را بی‌حجابی و بدحجابی اعلام کرد و گفت، در مقابله با آن تمام تلاش خود را خواهد کرد.
 
پس از دست رفتن سرزمین‌های تحت کنترل طالبان و داعش که در آن‌ها حجاب اجباری با قوانین مشخصی اجرا می‌شد،و همچنین پس از اینکه در تاریخ دوم مهرماه سال ۱۳۹۸، عربستان سعودی قانون حجاب اجباری را لغو و آزادی عمل زنان در پوشش را به رسمیت شناخت،جمهوری اسلامی ایران به تنها کشوری بدل شد که هنوز قوانین حجاب اجباری اجرا می‌کند که مجازات تخطی از آن نیز تا ۷۲ ضربه شلاق و حبس می‌باشد.[۱۵] براساسِ آماری که توسط مؤسسه گَمان در سال ۲۰۲۰ منتشر شده‌است، ۷۲٪ مردم ایران مخالف حجاب اجباری هستند. در مقابل، ۱۵٪ موافق حجاب اجباری هستند. ۵۸٪ اعتقادی به حجاب ندارند، در حالیکه، ۲۶٫۶٪ به حجاب معتقد هستند. در این نظرسنجی بیش از ۵۰ هزار پاسخ‌دهنده شرکت کردند و حدود ۹۰٪ پاسخ‌دهندگان ساکن ایران بوده‌اند.
 
یافته‌های این گزارش، دیدگاه افراد باسواد بالای ۱۹ سال ساکن ایران (برابر با ۸۵٪ افراد بزرگسال در ایران) را بازتاب می‌دهد و با سطح اطمینان ۹۵٪ و حاشیه خطای ۵٪ قابل تعمیم به این جمعیت است. در شهریور ۱۳۹۹ نیز، مهدی نصیری، مدیرمسئول سابق روزنامه کیهان در شبکه چهار تلویزیون جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که «براساس پیمایشی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داده، ۷۰ درصد جامعه ایران با الزام حجاب مخالفند.» وی همچنین افزود که سالانه حدود ۵ درصد از شمار کسانی که ملتزم به حجاب هستند کاسته می‌شود و نتایج آخرین نظرسنجی که وزارت ارشاد انجام داده نشان می‌دهد حتی در شهرهای مذهبی مانند قم نیز بیشتر مردم با حجاب اجباری مخالفند. نصیری همچنین اعلام کرد که مقام‌های نظام جمهوری اسلامی به دلیل اینکه نتایج نظرسنجی‌ها در مورد حجاب را مطلوب نمی‌دانند، جلوی انتشار آن را گرفته‌اند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۴
arian1 - ابادان، ایران

حجاب برای زنان یعنی توسری خوری و حقارت، یعنی آنکه نیمی از جامعه را در فشار و بحران نگاه داشتن و بر علیه خواسته و حق آنها زور گفتن. نه به حجاب یعنی اتحاد بر علیه مسلمانان قرون وسطایی و ستمگر.
‌پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۶
۴۵
سیمرغ ایران - برلین، آلمان

شاید بهتر هم باشه که صفحه اول روزنامه اطلاعات سال پنجاه و هشت رو کپی و چاپ کنند و همه جا بچسبونند که این حرف خود حکومت بود که درشت نوشته بود در مورد حجاب اجباری در کار نیست.
‌پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
۳۸
siavash786 - آمریکا، ایالات متحده امریکا

حال ببینیم مردم و یا کشورهای دیگر صداشون در میاد یا همچنان به دژخیم نطام و حقوق بشر اسمی پایبندن ؟
‌پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰
۲۹
Esperanto - لندن، انگلستان

اتفاقا زنها تو ایران هر جا فرصت گیر بیارند حجاب خودشون رو برمیدارند برخلاف گفته گوینده روز بیست و یکم تیر ماه زنها حتی در شرایطی که موقعیتش هم نیست حجاب خود را بردارند و هزینه آنرا هم بپردازند تنها این راه برون رفت از بن بست حجاب اجباری ایست
‌پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴
۴۱
kevinpalang - مالمو، سوئد
تئوری حجاب اجباری در رژیم اشغالگر اسلامی کاملا طبق دستور عمل پخت دیکتاتوری است.در تمام رژیم‌های دیکتاتوری به کمک سرکوب آزادیهای اجتماعی زمینه ارعاب و وحشت زده کردن مردم فراهم میشود که اولا سطح درخواست مردم فراتر از این ازادیها نرود و دوما مردم جرات اعتراض و درخواست تغییر نکنند و هروقت هم پتانسیل اعتراضی مردم افزایش پیدا کند سرکوب ها بیشتر میشود تا رعب و وحشت در جامعه بیشتر شود. منظر این است که، خود حکومت هم خوب میداند قانون حجاب نه برای حفظ اسلام که برای اعمال وحشت در میان مردم است.
‌پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.