گزارش واشنگتن‌پست از موج اخراج‌ها در پنتاگون: «امنیت آمریکا در معرض تهدید است»

فرارو: تازه‌ترین اقدام «دونالد ترامپ» در خصوص اخراج رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده و برکناری گروهی دیگر از افسران عالی‌رتبه نظامی، با واکنش روزنامه آمریکایی پرشمارگان مواجه شده است. این روزنامه این اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا را سبب به‌خطر افتادن امنیت آمریکا دانست.

بنابر گزارش روزنامه پرشمارگان آمریکایی، برکناری ژنرال چارلز براون جونیور رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده از سوی ترامپ، احتمالا تنها آغاز راه است و تلاش رئیس‌جمهوری آمریکا برای کسب قدرت، ارتش ایالات متحده و امنیت کشور را به خطر می‌اندازد.

به گزارش ایرنا به نقل از واشنگتن‌پست، براساس آخرین گزارش‌ها، ترامپ دیروز بعد از ظهر (جمعه) به وقت محلی، رئیس ستاد مشترک ارتش را که در دولت جو بایدن منصوب شده بود و همچنین دریاسالار لیزا فرانچتی رئیس عملیات دریایی و تعدادی دیگر از افسران ارشد را برکنار کرد. گفته می‌شود وی همچنان در حال بررسی اخراج افسران دیگری است که به گفته او فاقد «ویژگی‌های لازم رهبری» هستند.

این روزنامه سپس آورده است: بی‌تردید پیامد‌های این اقدام برای امنیت ملی آمریکا را نمی‌توان دست‌کم گرفت و این امر پیغام روشنی برای رهبران نظامی دارد؛ عدم وفاداری شخصی و سیاسی به ترامپ می‌تواند منجر به مجازات شود، حتی پس از چندین دهه خدمت شرافتمندانه.

ترامپ پیش از این نیز لیندا فیگان دریاسالار ارشد گارد ساحلی را به دلایل سیاسی اخراج کرده بود. وی همچنین با لغو حفاظت امنیتی برای ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا در دولت نخست خود و مارک اسپر وزیر دفاع دولت پیشینش، گام‌هایی اینچنینی برداشته بود. این دو مقام نخست ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی وی، انتقادات تندی را علیه وی مطرح و به ویژه مارک میلی ترامپ را با آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی مقایسه کرده بود.

از نقطه نظر نویسنده، این اخراج‌ها بدون شک در صفوف مختلف ارتش تلاطم ایجاد می‌کند؛ به این ترتیب که سران ارتش از بیم اخراج در برابر دستورات غیرقانونی مقاومت نخواهند کرد و در نهایت این وضعیت به مسموم شدن اخلاق نظامی منجر می‌گردد.

مارتین دمپسی و پیتر فیور دو ژنرال بازنشسته ارتش ایالات متحده به تازگی در همین خصوص نوشتند: «اخراج پیشگیرانه ژنرال‌ها سبب سیاسی شدن ارتش می‌شود و صراحت، آمادگی، مهارت و مرگبار بودن آن را کاهش می‌دهد».

این روزنامه افزود: در این میان مشاوران ترامپ با دفاع از موج اخراج‌های انجام گرفته، آن را به اقدامات ژنرال جورج سی. مارشال در سال ۱۹۴۰ که افسران ارشد نظامی را برکنار کرد، تشبیه کرده‌اند. در آن زمان اقدامات مارشال منجر به برکناری تعدادی از ژنرال‌ها شد. اما دولت ترامپ باید بداند این اقدام در دهه ۴۰ میلادی نه از سر تلافی جویی‌های شخصی، که برای ایجاد فرصت به منظور ارتقاء سریع افسران جوان آینده‌دار پیش از ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم طراحی انجام گرفت.

درحالیکه ترامپ اکنون با نادیده گرفتن قوانین موجود و تزریق سیاست و اصول غیر شایستگی به سیستم ارتقاء نظامی، امنیت آمریکا را به خطر می‌اندازد.

نویسنده در پایان خاطرنشان کرده است که ترامپ اگرچه حق دارد کارکنانی متشکل از گروهی غیرنظامی داشته باشد که از نظر سیاسی به او وفادار باشند. اما برای امنیت همه آمریکایی ها، افسران نظامی و ارتش او باید آزاد باشند تا بتوانند توصیه‌های نظامی خود را بدون ترس از اقدامات تلافی جویانه ارائه دهند.
+19
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش

    ما که گفتیم از این ازگل چیز مثبتی در نمیاید. این یابو علفی نه تنها آخوندها را سرنگون نمی‌کند. امنیت آمریکا را به خط می‌اندازد چونان عاشق پوتین است فکر کنم اگر می‌توانست با پوتین ازدواج می‌کرد و دو کش امرا و روسیه می‌شدند یک کشور به اسم آمریک وس این ذدو تا ازگل هم می‌شدند شاه و ملکه🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    27
    6
    شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۵
    راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
    این شاه اللهی ها الان تحت شدیدترین فشارها هستند ارباب گفته فحش ندین و اینها که پوست و گوشت شان با فحش درست شده دارن میترکن. مثلا من اینجا گفتم پوتین و ترامپ شاه و ملکه هستند در انتهای این شاه اللهی ها فحش غیلوله می‌کند و اجازه خروج ندارد🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    14
    3
    شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.