زنان تاثیرگذار ایرانی: سیده فاطمه مقیمی

ایران وایر می نویسد : تاریخ ایران و جهان به زندگی و سرنوشت چهره ها گره خورده است، هر یک خشتی گذاشته اند تا سقفی پدیدار شده، خشت هایی که گاه به قیمت زندگی و جان شان تمام شده است. در این معماری عظیم، زنان و مردان بسیاری نقش آفریده اند. در این میان، زنان ایرانی در این گذار طولانی، نویسنده برگ های بسیاری از کتاب تاریخ دویست سال اخیر ما بوده اند.
تاثیر مهم آنها در افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض علیه زنان، ارتقای سواد و موقعیت اجتماعی شان، مقابله با فشارهای مذهبی، مشارکت در پروژه های علمی، سیاست ورزی، موسیقی، سینما و ... یک لیست پر و پیمان فراهم کرده است. مجموعه ای که از امروز ایران وایر منتشر می کند، یک مقدمه است. افرادى که اسمشان در این فهرست آمده، نماینده میلیون ها زن ایرانى هستند که هر روز در ایران و کشورهاى دیگر بر زندگى خانواده و اجتماع خود تاثیر مى گذارند.

 

*********
«سیده فاطمه مقیمی»، متولد شهریور 1337 تهران و پرورش یافته در یک خانواده آموزش و پرورشی است. او قبل از انقلاب ۵۷ در یکی از دانشگاه های انگلستان در رشته مهندسی عمران تحصیلات خود را به پایان رساند و در تحصیلات تکمیلی، مدرک دکترای «مدیریت تحول» گرفت.
 
او هم اکنون مدیرعامل شرکت حمل و نقل بیناالمللی و کشتی‎رانی «سدیدبار» است و بیش از 30 سال در حوزه حمل و نقل و کامیون داری کشور تجربه کسب کرده است.
 
فاطمه مقیمی در سال ۱۳۵۸ کارش را به عنوان مترجم در یک شرکت حمل و نقل بین‌المللی آغاز کرد. بعد از سه سال کسب تجربه، تصمیم گرفت به طور مستقل شرکت شخصی خود را راه‎اندازی کند.
 
او در آغاز راه با یک سرمایه بسیار اندک و محدود کارش را در یک اتاق کوچک در شرکت همسرش شروع کرد. در خاطراتش از آن روزها گفته است که خودش همه امور مربوط به آن جا را تحت عنوان کارمند، حسابدار، منشی و آبدارچی انجام می داده و هم‎زمان هم در آن اتاق کوچک بچه داری کرده است.
 
تجربه موفق این مادر در نهایت سبب شد او در سال 1382 به عنوان مدیر نمونه برگزیده سازمان پایانه های کشور، سال 1385 به عنوان کارآفرین نمونه برگزیده فرهنگ‎سرای کار و یک سال بعد در آستانه 50 سالگی، به عنوان پیش‎کسوت نمونه برگزیده وزارت راه و ترابری انتخاب شود.
 
او مدت 13 سال رییس بخش حل اختلاف اتاق بازرگانی بود و «انجمن ملی زنان کارآفرین» را نیز به ثبت رساند . در سال 2012 از سوی بانک توسعه اسلامی که مرکز آن در عربستان قرار دارد، به عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام معرفی شد و در طول این سال ها در کشورهایی هم‎چون مالزی، سریلانکا، اندونزی، کامبوج و ویتنام کارگاه های آموزشی زیادی برگزار کرده است. شرح حال و زندگی فاطمه مقیمی در برخی دانشگاه های ایران تدریس می شود
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +340شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +306شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +223شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +170پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +170رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +145پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +132علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +126یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد