چرا مخالفان جمهوری اسلامی از انتصاب مسئول جدید خاورمیانه در پنتاگون ناراضی هستند؟

بی بی سی،خشایار جنیدی:
در حالی که مجلس سنا مشغول بررسی اعطای رای اعتماد به پیت هگست، گزینه وزارت دفاع دونالد ترامپ است، پنتاگون از انتصاب ۳۲ مدیر ارشد خبر داده است.


یکی از این افراد مایکل دیمینو، کارشناس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، و تحلیلگر اتاق فکر راست‌گرای دیفنس پرایوریتیز بود که به عنوان معاون دستیار وزیر دفاع در امور خاورمیانه منصوب شده است.

آقای دیمینو که از کارشناسان ضداطلاعات سازمان سیا بوده، سال گذشته در یک جلسه آنلاین علت حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه را «مقابله با ایران در جهت منافع عربستان سعودی و اسرائیل» عنوان کرد.

او همچنین خاورمیانه را «فاقد منافع حیاتی برای آمریکا» دانسته و خواستار فشار ایالات متحده بر اسرائیل برای کمک رسانی بیشتر به مردم غزه شده است.

مواضع آقای دیمینو درباره لزوم کاستن از مداخلات آمریکا در خاورمیانه و ارتباط او با اتاق فکر دیفنس پرایوریتیز که طرفدار سیاست‌های انزواگرایانه است، باعث نگرانی طرفداران سیاست فشار حداکثری بر حکومت ایران شده است.

پیت هگست، مجری سابق فاکس‌نیوز، که همچنان منتظر دریافت رای اعتماد از مجلس سناست، از هواداران سیاست فشار حداکثری است که دونالد ترامپ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌ علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشت.

او حتی در سال ۲۰۲۰ خواستار بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران شده بود.

دو مقام ارشد دیگر کابینه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، و مایک والتز، مشاور امنیت ملی هم هوادار سیاست فشار حداکثری و از مخالفان برجام هستند.
مایکل دیمینو، کارشناس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، و تحلیلگر اتاق فکر راست‌گرای دیفنس پرایوریتیز بوداقدام ترامپ علیه مجریان فشار حداکثری
در حالی که ناظران منتظر روشن شدن رویکرد دونالد ترامپ نسبت به جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید ریاست جمهوری او هستند، آقای ترامپ صرفا به تکرار یک موضوع پرداخته است و آن این که در دوران او «ایران ورشکسته بود و پولی برای حمایت از حزب‌الله و حماس نداشت.»

هم‌زمان با تحولات اخیر در خاورمیانه و ضعیف شدن محور مقاومت ایران، زمزمه‌هایی هم از تهران درباره علاقه به مذاکره با ترامپ به گوش می‌رسد.

به همین خاطر، گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تمایل دونالد ترامپ به مذاکره با ایران از موضع قدرت مطرح شده است.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید یکشنبه گذشته در یک مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس بدون اظهار نظر درباره اقدامات پیش رو در رابطه با ایران، از اتخاذ تصمیم‌های کلیدی دریک ماه آینده خبر داد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا هم هفته پیش در جلسه رای اعتماد خود در سنا، به طور تلویحی احتمال مذاکره با ایران را رد نکرد اما گفت: «آن چه نمی توانیم تحت هیچ شرایطی اجازه دهیم، وجود یک ایران مسلح به تسلحیات اتمی یا رژیمی در ایران است که امکان از سرگیری و ادامه حمایت از تروریسم را داشته باشد.»

با این حال، اقدام‌های آقای ترامپ مانند اخراج برایان هوک، فرستاده ویژه سابق در امور ایران، از عضویت در هیات امنای موسسه وودرو ویلسون و لغو حفاظت دولتی از او و مایک پومپئو، وزیر خارجه پیشین و جان بولتون، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید که همگی در طراحی و اجرای فشار حداکثری علیه حکومت ایران در دولت نخست ترامپ نقش کلیدی داشتند، سوال‌هایی را به همراه داشته است.
اقدام ترامپ علیه وزیر خارجه و فرستاده ویژه پیشین‌اش سوال برانگیز شده است«لابی ایران و کوئینسی»؟
انتصاب مایکل دیمینو در یک سمت کلیدی در وزارت دفاع آمریکا،‌ باعث ابراز نگرانی از سوی بعضی از جمهوری‌خواهان طرفدار اسرائیل و مخالفان ایرانی جمهوری اسلامی شده است.

از جمله نگرانی‌ها نحوه نگرش آقای دیمینو به تقابل ایران و اسرائیل در تنش‌های اخیر خاورمیانه بوده است.

آقای دیمینو واکنش نظامی ایران به حملات اسرائیل علیه خود و نیروهای نیابتی‌اش را «خویشتندارانه» عنوان کرده و با حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفت کرده است.

مایکل دیمینو همچنین در مقاله‌ای در نشریه موسسه کوئینسی که منتقد سیاست‌های واشنگتن در برابر تهران است، با انتقاد از حملات نظامی آمریکا علیه حوثی‌های یمن، خواستار توسل به دیپلماسی شده است.

او نپرداختن به روابط اسرائیل با فلسطینی‌ها در پیمان‌های ابراهیم که در دور نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ امضا شدند را یک اشتباه دانسته است.

کامران خوانساری‌نیا، معاون اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران، نوفدی، با انتقاد از این انتصاب در شبکه اجتماعی ایکس، مایکل دیمینو را فردی دانست که «نه به برنامه رئیس‌جمهوری خدمت خواهد کرد و نه به منافع آمریکا.»

شیما بزرگی، از موسسان پروژه ققنوس هم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:‌ «لابی جمهوری‌اسلامی و موسسه کوئینسی در حال نفوذ به دولت ترامپ است.»

خانم بزرگی همچنین در واکنش به یک توییت که از پاک شدن نوشته‌های آقای دیمینو در شبکه اجتماعی ایکس خبر می‌داد نوشت:‌ «وقتی دیمینو نوشته‌هایش را پاک میکند یعنی چیزی برای مخفی کردن دارد.»

نوفدی و ققنوس از نهادهای مخالف جمهوری اسلامی و هوادار استقرار نظام پادشاهی در ایران هستند.

مارک لوین، از شخصیت‌های رسانه‌ای محافظه‌کار در آمریکا هم با اشاره به نوشته آقای دیمینو درباره پیمان‌های ابراهیم،‌ او را باقی‌مانده دولت بایدن خوانده است.

همزمان، بعضی از جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا هم خواستار اقدام این نهاد برای برخورد سخت‌تر با حکومت ایران شده‌اند.

جو ویلسون، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان و عضو کمیته‌های روابط خارجی و نیروهای مسلح این مجلس در نامه‌ای به رهبران جمهوری‌خواهان کنگره خواستار تقویت حقوقی تحریم‌های ایران با تصویب یک قانون جدید شده است.

آقای ویلسون که از حامیان سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ است،‌ در نامه خود نوشت: «نباید این فرصت برای تصویب قانون‌هایی که کشورمان را دربرابر تهدیدهای ایران مصون می‌کند از دست بدهیم.»

بیشتر تحریم‌های مرتبط با سیاست فشار حداکثری در قالب فرمان ریاست‌جمهوری به اجرا گذاشته شده‌اند و تبدیل آنها به قانون، تلاش برای مذاکره و مصالحه با ایران را مشکل خواهد کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۵
راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
خاک بر سر لیسندگان انتهای ترامپ، 🤣ما که گفتیم این ازگل
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
۲۵
راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
ما که کفتیم به این ازگل ترامپ امیدی نیست و این کاری برای سرنگونی آخوندها نمی‌کند. این بابا هر کاری می‌کند فقط د جهت منافع مالی است. یک مشت احمق که فقط لیسیدن بلد هستند چه افتخاری می‌کردند انتهای ترامپ را میلیسیدند🤣🤣🤣🤣
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.