ترامپ: امیدوارم که بحران هسته‌ای ایران بدون آنکه اسرائیل مجبور شود به ایران حمله کند، حل شود

دونالد ترامپ بارها از سیاست‌های جنگ‌پرهیزانه خود گفته و تاکید کرده از نظر او جنگ های روسای جمهوری سابق آمریکا در خاورمیانه «اشتباه محض و احمقانه‌ای» بوده استبی بی سی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، می‌گوید امیدوار است که بحران هسته‌ای ایران بدون آنکه اسرائیل مجبور شود به ایران حمله کند، حل شود. آقای ترامپ این سخنان را امروز در کاخ سفید بعد از امضای یک رشته فرمان‌های اجرایی به خبرنگاران گفت. خبرنگاران از او پرسیدند آیا از چنین حمله‌ای به تاسیسات اتمی ایران حمایت می‌کند که گفت: «من به این سوال جوب نخواهم داد» و اضافه کرد که به زودی در این باره با مقام‌های ارشد دولت صحبت خواهد کرد.

اما افزود: «امیدوارم که این مساله بدون نگرانی حل شود. واقعا خوب خواهد بود اگر بتوان آن را بدون برداشتن آن گام اضافه حل کرد.»


دونالد ترامپ گفت: «امیدوارم ایران دست به معامله بزند و اگر چنین نکند این هم مساله‌ای نخواهد بود.»

برخی در اسرائیل بر این تصور بوده‌اند که با بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، کاخ سفید از حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران حمایت خواهد کرد یا حتی شاید خود دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند.

دونالد ترامپ قبلا از جو بایدن انتقاد کرده بود که چرا از اسرائیل خواسته است در واکنش به حمله موشکی سال گذشته با موشک‌های بالستیک، به تاسیسات نفتی یا اتمی ایران حمله نکند.

او در جریان مبارزات انتخاباتی در روز‌ ۴ اکتبر (۱۳ مهر) در کارولینای شمالی، با انتقاد از نظر منفی جو بایدن درباره حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران، گفت: «این همان چیزی است که باید زد.»

او گفت: «آیا این همان چیزی نیست که باید بزنی؟ منظورم این است که بزرگ‌ترین خطری که ما با آن روبرو هستیم، سلاح‌های هسته‌ای است، قدرت سلاح‌های هسته‌ای، قدرت تسلیحات.»

به عقیده او جو بایدن باید می‌گفت: «اول به تاسیسات هسته‌ای حمله کنید و بعد نگران بقیه باشید.»

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهوری ایران، که به اجلاس داووس در سوئیس رفته روز گذشته در گفتگویی در حاشیه مجمع جهانی جهانی اقتصاد گفت کشورش «تهدیدی برای امنیت جهان نیست.»

وزیرخارجه سابق ایران که در دوران او توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی از جمله آمریکا امضاء شد، گفت به جای تمرکز بر تهدیدها اکنون زمان از فرصت‌هاست و گفت: «بیایید درباره این موضوع صحبت کنیم.»
پیام ترامپ به اجلاس داووس: یا در آمریکا تولید کنید یا به کالای شما تعرفه می‌بندمآقای ترامپ امروز از طریق اینترنت در اجلاس داووس سخنرانی کرددونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، سه روز پس از ورود مجدد به کاخ‌سفید به نمایندگان اقتصاد جهان که در اجلاس داووس سوئیس شرکت کرده‌اند گفت سیاست دولت او حمایت از تولید در داخل خاک آمریکا یا تعرفه گرفتن از واردات خارجی است.

آقای ترامپ که نخستین سخنرانی مهم بین‌المللی خود را امروز به طور اینترنتی برای حاضران در داووس ایراد می‌کرد گفت کشورش آماده است به کارخانجاتی که خط تولید خود را به داخل خاک آمریکا بیاورند تا ۱۵ درصد معافیت مالیاتی بدهد.

او همچنین برخی از اظهارات مناقشه‌برانگیز قبلی خود را در این سخنرانی تکرار کرد، از جمله این که گفت از نظر او کانادا «باید به یکی از ایالات آمریکا بدل شود» و این که یک بار دیگر به کشورهای اروپایی عضو ناتو هشدار داد که باید میزان مشارکت مالی خود را در این پیمان نظامی افزایش دهند.

مهمترین بخش‌های سخنرانی اینترنتی آقای ترامپ در اجلاس داووس:

*    دونالد ترامپ گفت بنا دارد از عربستان سعودی و اوپک بخواهد که «قیمت نفت را کاهش دهند»

*    او عربستان سعودی را ترغیب خواهد کرد که سقف سرمایه گذاری خود در ایالات متحده را به یک تریلیون دلار (یک هزار میلیارد دلار) افزایش دهد

*    رئیس جمهور جدید آمریکا درباره جنگ اوکراین گفت کاخ‌سفید آماده شکل دادن به یک توافق برای پایان بخشیدن به این جنگ است و او به زودی بنا دارد آن را با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، مطرح کند

*    او به بنگاه های اقتصادی که قصد انتقال کارخانجات خود به خاک آمریکا را داشته باشند وعده داد ۱۵ درصد از مالیات ‌آنها بکاهد

*    آقای ترامپ همچنین از میزان مالیات و تعرفه کشورهای اروپایی بر محصولات آمریکایی انتقاد کرد و گفت از نظر او این تعرفه‌ها خیلی بالاست

فیصل اسلام، سردبیر اقتصادی بی‌بی‌سی که در اجلاس داووس و هنگام سخنرانی اینترنتی آقای ترامپ حضور داشته می‌گوید وقتی که رئیس جمهور آمریکا یک بار دیگر درباره «انضمام کانادا به آمریکا در قالب یک ایالت جدید» سخن گفت در سالن بسیاری با تعجب و شوک به آن واکنش نشان دادند.
ایمیل به تمامی کارکنان دولت آمریکا؛ باید کسانی که در زمینه «گوناگونی، انصاف و شمول» کار می‌کنند معرفی کنید
رسانه‌های آمریکایی روز پنجشنبه - ۲۳ ژانویه - گزارش کردند که بخش بزرگی از کارمندان دولت فدرال آمریکا دیروز ایمیلی دریافت کردند که در آن به آنها توصیه شده اگر همکاری را می‌شناسند که در زمینه «گوناگونی، انصاف و شمول در محیط کار» فعالیت می‌کند و مدیران دولتی هنوز از این کار او خبر ندارند، ظرف ۱۰ روز مراتب را بالادستی خود اعلام کنند.

«گوناگونی، انصاف و شمول در محیط کار» به آن دسته از فعالیت‌های اطلاق می‌شود که هرگونه تبعیض میان کارکنان را اعم از نژاد، قومیت، ملیت، جنسیت و هویت جنسی، ناتوانی و تنوع عصبی از میان بردارد.

این نوع اقدامات اغلب به صورت آموزش‌های دانش‌افزایی و بهبود شرایط محیط کار ارایه می‌شود اما بسیاری از ادارات و شرکت‌ها با هدف مقابله با هرگونه تبعیض در محیط کار متخصصان یا بخش‌های ویژه‌ای را برای ترویج «گوناگونی، انصاف و شمول» اختصاص داده‌اند.

شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا که به محتوای این ایمیل که برای همه کارکنان دولت فدرال آمریکا ارسال شده دسترسی پیدا کرده نوشته در بخشی از آن آمده‌: «ما از برنامه‌های این چنینی که برای رد گم کردن عنوان‌های مبهم و زبان مخفیانه استفاده می‌کنند، باخبریم.»

در این ایمیل که ان‌بی‌سی می‌گوید بخش بزرگی از کارمندان دولت فدرال تا عصر چهارشنبه - ۲۲ ژانویه - دریافت کردند آمده که نادیده گرفتن این دستور فعلا عواقبی نخواهد داشت اما اگر ظرف ۱۰ روز مهلت تعیین شده اقدامی صورت نگیرد ممکن است «عواقبی در پی داشته باشد.»

ان‌بی‌سی می‌گوید سخنگوی کاخ‌سفید درباره «عواقب» احتمالی این دستور و همچنین «تهمیدات دولت آقای ترامپ» برای اجرایی کردن آن توضیحی نداده است.
دادگاه فرمان ترامپ برای لغو حق شهروندی بر اساس تولد در آمریکا را موقتا مسدود کرد
قاضی دادگاهی در سیاتل فرمان اجرایی دونالد ترامپ در ارتباط با حق شهروندی خودکار برای نوزادان متولد خاک آمریکا را موقتا متوقف کرد.

این نخستین چالش قانونی بر سر مجموعه فرمان‌های اجرایی است که آقای ترامپ از زمان ورود به کاخ‌سفید امضاء کرده است.

جان کافنر، قاضی دادگاه سیاتل که به شکایت چهار ایالت دموکرات از این فرمان اجرایی رسیدگی می‌کرد ‌امروز (پنجشنبه ۲۳ ژانویه)،‌ تنها دقایقی بعد از شروع ادله برت شومات، دادستان وزارت دادگستری، با قطع سخنان وکیل دولت پرسید: «آیا این فرمان با قانون اساسی مطابقت دارد؟»

هنگامی که وکیل دادگستری تلاش کرد پاسخ دهد، قاضی کافنر یک بار دیگر با قطع سخنان او گفت: «این (فرمان) آشکارا مغایر قانون اساسی است.»

آقای ترامپ در یکی از نخستین فرمان‌های اجرایی خود به دنبال تغییر قوانین برای جلوگیری از اعطای شهروندی به فرزندان مهاجرانی است که یا به‌ صورت غیرقانونی در آمریکا حضور دارند یا دارای ویزای موقت هستند. این سند نشان نمی‌دهد که این دستور قرار است عطف به ماسبق شود.

با این‌ حال هنوز مشخص نیست که او چگونه قصد دارد این کار را انجام دهد، چون حق شهروندی بر اساس تولد در قانون اساسی آمریکا تصریح شده و برای تغییر آن، رای دو‌ سوم نمایندگان در هر دو مجلس کنگره (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) نیاز است.

اولین جمله از متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا اصل «حق شهروندی بر اساس تولد» را تصریح می‌کند:

«تمام افرادی که در ایالات متحده متولد شده‌اند یا تابعیت آن را گرفته‌اند و مشمول قوانین آن می‌شوند، شهروند ایالات متحده و ایالتی هستند که در آن سکونت دارند.»

طرفداران محدودیت‌های مهاجرتی استدلال می‌کنند که این سیاست، «محرک بزرگی برای مهاجرت غیرقانونی» است و زنان باردار فاقد مدارک قانونی را تشویق می‌کند تا برای زایمان از مرز عبور کنند و وارد آمریکا شوند. این عمل به‌صورت تحقیرآمیز «گردشگری زایمان» یا داشتن «فرزند لنگر» خوانده شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

از انجا که زیبا کلام سوپاپ اطمینان حکومت و ظریف دروغگو هم کارگزار منویات رهبری است. از قرائن اخوندها میدانند شکست خورده و دست هایشان بالا است. با این همه می خواهند حفظ ابرو کنند. هدف اصلی غرب نابودی تاسیسات اتمی و کشیدن دندان صادرات ننگین ترهات عنقلاب و چند پوزبند دیگر است. بنابر این اگر با مذاکره بتوانند به این هدف برسند دیگر جنگ معنا ندارد. دیگر اینکه غرب متولی فرهنگ من و شما نیست و وظیفه ندارند طرز فکر خودشان را غالب و حکومت عوض کنند. سال 57 در ماه امام دیدید و اخوند را حاکم کردید. خری را که خودتان بالای بام برده اید خودتان پائین بیاورید
جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.