استاد ژاله آموزگار: زبانِ فارسیِ ما نمی‌میرد،من آذربایجانی هستم،ولی زبان رسمی مملکت ما زبان فارسی است

استاد ژاله آموزگار: ما نمی‌میریم.زبانِ فارسیِ ما نمی‌میرد.من آذربایجانی هستم. خیلی هم خوب ترکی حرف می‌زنم ولی زبان رسمی مملکت ما زبان فارسی است.
زندگینامه استاد ژاله آموزگار
ژاله آموزگار یگانه، پژوهشگر ایرانی فرهنگ و زبان‌های باستانی است و دارای دکتری زبان‌های باستانی از دانشگاه سوربن است . وی بیشتر از ۳۰ سال سابقه تدریس در دانشگاه تهران را داشته و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌باشد. ژاله آموزگار دارنده نشان لژیون دونور از دولت فرانسه و عضو هیئت تحریریه چند مجله ایران‌شناسی مانند مجله پرسیکا آنتیکوا و مجله پژوهشنامه ایران باستان است.
زندگی
ژاله آموزگار در سال ۱۳۱۸ در خوی زاده شد. او از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۴۹ به‌عنوان پژوهشگر در بنیاد فرهنگ ایران مشغول به کار شد. از سال ۱۳۴۹ به‌عنوان استادیار در گروه فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه تهران و از سال ۱۳۶۲ به‌عنوان دانشیار و از سال ۱۳۷۳ تاکنون به‌عنوان استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به تدریس و تحقیق اشتغال داشته است. خانم آموزگار به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، ترکی، فارسی‌میانه و اوستایی مسلط است.
 
او سال‌ها به‌عنوان همکار استاد احمد تفضلی به فعالیت‌های علمی پرداخت و پس از کشته شدن او به تدریس و تألیف و ترجمه ادامه داده است. ژاله آموزگار عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده است و هم‌اکنون به‌مدت ۴۶ سال است که به تدریس در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران مشغول است و بسیاری از استادان رشته‌های گوناگون این دانشکده از شاگردان وی بوده‌اند. او همچنین عضو شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزه بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار است.
 
وی در سال ۱۳۹۵ جوایزی چون لژیون دونور از وزارت فرهنگ فرانسه و جایزه سرو ایرانی (در زمینه میراث فرهنگی) را دریافت کرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
درود بر شیر زن ایرانی
‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۷
۵۸
hamidesabz - لندن، انگلستان
یک انسان فرهیخته، با تکیه بر ارزش‌های فردی خود از چنان ثبات شخصیتی برخوردار است که نیازی به تکیه به ارزش‌های بربریت مثل قبیله و قوم گرایی ندارد، آدم‌های متمدن دعوت به همگرایی بر اساس منافع ملی دارند و آدم‌های بربر به دنبال سرشت انسان‌های اولیه قومیت و قبیله اصرار میورزند!
‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
۴۶
sahandogli - لندن، انگلستان
فارسی به چه ددر می خورد . یکی از عوامل عقب ماندگی ایران همین زبان و تفکرات فاشیستی در آن است . ایران و زبان فارسی مثل اینکه در موقعیت خوبی قرار ندارد که همه از همبستگی و اتحاد و تمامیت ارضی و زبان فارسی صحبت می کنند
‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۲
۵۸
hamidesabz - لندن، انگلستان
آنچه باعث عقب ماندگی است حماقت در پیروی کورکورانه از موج قومیت گرایی است بیگانگان است که به جهت دشمنی و ایجاد اختلاف بین اقوام براه انداخته اند! تفکرات فاشیستی در داشتن زبان مشترک نیست که اگر بود خود تو هم برای گذاشتن این کامنت از آن استفاده نمیکردی! گفتمان فاشیستی تعصب بی دلیل و پیروی از باور های احمقانه ای است که باعث دشمنی و اختلاف میشود تعصب در مذهب قومیت یا هر گفتمان برتری طلبانه تفرقه انگیز و بی منطق گفتمان فاشیستی است!
‌پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.