برای اولین بار، یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شد
رأی دهید
سخنگوی دولت صبح روز چهارشنبه نهم آبانماه و در حاشیه جلسه هیئت دولت از انتخاب منصور بیجار به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد.
سوابق آقای بیجار شامل معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکلی دفتر فنی استانداری و معاونت امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام مهندسی خاش میشود.
رسانههای داخلی گزارش کردهاند که آقای بیجار بر اهمیت طرحهای آبرسانی و مدیریت بحرانهای طبیعی در استان سیستان و بلوچستان تأکید دارد و در طرحهای انتقال آب برای تأمین نیازهای مناطق مختلف استان فعالیت کرده است.
او نخستین بلوچ اهل سنت است که به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب میشود.
پیش از این دو استاندار دیگر نیز از اقلیتهای قومی و مذهبی ایران، در دولت چهاردهم منصوب شده بودند. آرش زرهتن لهونی در ۲۸ شهریورماه با رأی هیئت دولت به عنوان استاندار کردستان انتخاب شد. آقای لهونی از مدیران اجرایی اهل سنت و اهل پاوه کرمانشاه است.
مولوی عبدالحمید با انتقاد از فضای امنیتی استان سیستان و بلوچستان گفت جمهوری اسلامی مدتها است این استان و کل کشور را امنیتی کرده و «به صورت نظامی اداره میکند»
بیشتر در این باره:
مولوی عبدالحمید خواستار پاسخ حکومت درباره «ترورهای مشکوک» در سیستان و بلوچستان شد
محمدرضا موالیزاده نیز در ۲۹ مهرماه به عنوان استاندار خوزستان منصوب شد. آقای موالیزاده که از «قومیت عرب ایران» محسوب میشود و از فعالان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان بود.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران در تبلیغات انتخاباتی خود بر لزوم استفاده از اهل سنت ایران در پستهای کلیدی تأکید کرده بود.
او در جریان مناظره با سعید جلیلی، دیگر نامزد انتخابات هم گفته بود: «یک بار گفتم ما در میان مسئولان رده بالا فرد سنی نداریم اسم سه نفر را آوردند، اما کرد بودند، ولی سنی نبودند ما اینها را در دانشگاه و مدرسه و استخدام در ردههای بالا قرار نمیدهیم مردم از این تنوع چیزی مشاهده نمیکنند. اکثر قدرت دست یک جناح خاص است».
جای خالی سیاستمداران اهل سنت در کابینه دولت و مسئولیتهای اصلی دولت نیز تاکنون انتقاداتی را به همراه داشته است. از جمله مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان که در خطبههای روز جمعه ۲۶ مرداد خود از ترکیب کابینه جدید پزشکیان به شدت انتقاد کرده بود. او گفته بود که «در میان ۱۹ وزیر کابینه حتی یک وزیر از اهل سنت و اقوام نیست».
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزوده بود: «مردم ناامید شدهاند و فکر میکنند وفاق ملی رعایت نشده است».
پیش از این نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رأی مخالف به استعفای عبدالکریم حسینزاده، نماینده کُرد و اهل سنت مجلس شورای اسلامی به منظور تصدی عنوان معاون رئیسجمهور ایران، اولین تلاش دولت برای استفاده از اهل سنت در دولت را ناکام گذاشتند.
انتصاب آقای حسینزاده نیازمند موافقت نمایندگان با استعفای او از مجلس شورای اسلامی بود اما با مخالفت اکثریت نمایندگان، تصدی سمت معاونت رئیسجمهور برای او امکانپذیر نشد.