محققان: نوشیدن شراب قرمز و چای می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد

یورونیوز: پژوهشگران در دانشگاه کوئینز بلفاست گفتند شواهد نشان می‌دهد که عوامل خطر مانند رژیم غذایی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از زوال عقل ایفا کنند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که مواد غذایی غنی از «فلاونوئیدها» مانند شراب قرمز، انواع توت‌ها، شکلات تلخ و چای بیشتری مصرف می‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر یا بیماری زوال عقل قرار می‌گیرند.


یافته‌های این مطالعه که تحت هدایت تیمی از محققان در دانشگاه کوئینز بلفاست ایرلند انجام شده است حاکی از آن است که افزایش مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های غنی از فلاونوئید می‌تواند «تا ۲۸ درصد» به کاهش خطر ابتلا به این بیماری لاعلاج کمک کند.

در حالی که سن و ژنتیک به طور قابل توجهی در ایجاد این بیماری نقش دارند، پژوهشگران می‌گویند شواهد نشان داده است که عواملی مانند رژیم غذایی می‌توانند نقش در پیشگیری از ابتلا به آن‌ها نقش داشته باشند.

فلاونوئیدها، که عمدتاً در مواد غذایی گیاهی یافت می‌شوند، دارای طیف وسیعی از مزایای سلامتی از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی هستند.

آن‌ها همچنین با کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین بهبود عملکرد شناختی مرتبط هستند.

پروفسور آئدین کسیدی، استاد موسسه امنیت غذایی جهانی در دانشگاه کوئینز، با بیان اینکه شیوع زوال عقل در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است. گفت: «در این مطالعه ما داده‌های رژیم غذایی بیش از ۱۲۰ هزار بزرگسال بین ۴۰ تا ۷۰ سال را در پایگاه داده‌های زیستی بریتانیا (بیوبانک) مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم.»
محققان می‌گویند فلاونوئیدهای موجود در چای برای زوال عقل مفید استوی اضافه کرد: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که مصرف ۶ وعده اضافی از غذاهای غنی از فلاونوئید در روز، به ویژه انواع توت‌ها، چای و شراب قرمز، با ۲۸ درصد کاهش خطر زوال عقل مرتبط است. این یافته‌ها در افراد با خطر ژنتیکی بالا و همچنین افرادی که علائم افسردگی داشتند بیشتر قابل توجه بود»

دکتر کسیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد، گفت: «این مطلب باعث می‌شود به این نتیجه برسیم که مداخلات پیشگیرانه برای بهبود سلامت و کیفیت زندگی و کاهش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی باید همچنان به عنوان یک اولویت اصلی بهداشت عمومی مطرح باشند.»

به اعتقاد محققان، علاوه بر شراب قرمز و چای شکلات تلخ نیز غلظت بالایی از فلاونوئیدها دارد که به عنوان آنتی‌اکسیدان شناخته شده و به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی می‌تواند اثری مشابه داشته باشد.

دکتر امی جنینگز، از دانشکده علوم زیستی در کوئینز و نویسنده اول این مطالعه، نی در این باره گفت: «این نتایج پیام سلامت عمومی واضحی را به همراه دارد، زیرا نشان می‌دهد یک اقدام ساده مانند افزایش مصرف روزانه غذاهای غنی از فلاونوئید به ویژه در جمعیت های در معرض خطر می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد.»

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «JAMA Network Open» منتشر شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +137شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +128حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو