بهتر از اوزمپیک؟ داروی بسیار قوی کاهش وزن «خیلی موثر است»

ایندیپندنت فارسی: چاقی عامل اصلی بسیاری از عارضه‌های جدی از جمله بیماری قلبی، دیابت، برخی انواع سرطان و مشکلات ارتوپدی است.

به گزارش دیلی‌میل، پس از تب فراگیر داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی، اکنون داروی کاهش وزن جدیدی به بازار آمده است که به بیماران کمک می‌کند ۲۵ درصد وزنشان را از دست بدهند و برخی آن را «کینگ‌کونگ داروهای کاهش وزن» لقب داده‌اند.


سی‌تی‌-۳۸۸ که مانند مونجارو حاوی داروی تیرزپاتاید است، برخلاف سماگلوتاید، نه روی یک بلکه دو هورمون کاهش اشتها عمل می‌کند.

این دارو به تنظیم میزان قند خون و اشتها کمک می‌کند و با تنظیم انسولین، احساس سیری را افزایش می‌دهد و در نتیجه، میزان گرسنگی و نیاز به غذاهای چرب کاهش پیدا می‌کند.

این گروه از داروها در بازار داروهای کاهش وزن منحصربه‌فردند زیرا دو سازوکار متفاوت عامل تنظیم اشتها را هدف می‌گیرند. در واقع، از دو جبهه حمله می‌کند، در حالی که داروهای موجود فقط یک فرایند را هدف قرار می‌دهند.

این نوع داروهای حاوی پپتید- شبه‌گلوکاگون (GLP-1) و هورمون پلی‌پپتید انسولینوتروپیک وابسته به گلوکز (GIP) هم‌زمان سبب احساس سیری و سرکوب اشتها می‌شوند.

پژوهش‌ها روی مونجارو حاکی از آن است که بیماران می‌توانند انتظار داشته باشند که حدود ۲۰ درصد وزنشان را پس از ۳۶ هفته تزریق هفته‌ای یک بار از دست بدهند.

نتایج مرحله اول آزمایش‌ها روی سی‌تی‌ـ۳۸۸ نشان داده است که میزان چربی که بیماران از دست می‌دهند دو برابر داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی است.

در حالی که شش ماه تزریق هفتگی اوزمپیک و ویگووی سبب شده بود بیماران حدود ۱۰ درصد کاهش وزن داشته باشند، داده‌های آزمایش داروی شرکت سوییسی روش (Roche) نشان داد که بیماران پنج و نیم ماه تزریق هفتگی سی‌تی‌‌ـ‌۳۸۸ حدود ۱۹ درصد وزنشان را از دست دادند.

گزارش شده است این دارو عوارض جانبی گوارشی خفیف تا متوسط مانند تهوع و استفراغ داشته است.

این دارو پیش از ورود به بازار، باید تحت آزمایش‌های بیشتر قرار بگیرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.