فعالیت‌ اقتصادی بیت آیت‌الله خامنه‌ای؛ روایت رئیس دفتر رهبر ایران از دریافت هدایا

بی بی سی: محمد محمدی‌گلپایگانی، رئیس دفتر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران که تا کنون کمتر تن به مصاحبه داده است در گفتگویی با مجله قدیمی «پاسدار اسلام» روایتی از زندگی آیت‌الله خامنه‌ای ارائه داده است.

آقای محمدی گلپایگانی درباره چگونگی «تامین هزینه زندگی‌» آیت‌الله خامنه‌ای گفت «از محل هدایا و نذوراتی که مقلدین و علاقه‌مندان به شخص ایشان تقدیم می‌کنند. ایشان با صرفه‌جویی، حداقل مخارج خانواده را تامین می‌کنند و مازاد آن‌را در کمترین زمان ممکن بین نیازمندان، به‌خصوص مردم مناطق محروم انفاق می‌کنند».


او درباره اموال آیت‌الله خامنه‌ای گفت «تنها دارایی ایشان یک خانه در پایین شهر است که پس از اینکه از مشهد به تهران آمدند، آن را تهیه کردند. این خانه هنوز هست. منزل پدری‌شان در مشهد را هم حسینیه کرده اند.»

محمدی گلپایگانی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص اموالی که در اختیارش است (اعم از وجوهات شرعی و اموال نهادهای زیر نظر ولی فقیه) چگونه عمل می‌کند، گفت او از «وجوه شرعی و امکانات نهادهایی مثل بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی مطلقاً در زندگی خود و خانواده‌شان استفاده نمی‌کند.»

رئیس دفتر آیت‌الله خامنه‌ای چند سال پیش هم گفته بود رهبر حکومت «زیر خط متوسط» زندگی می‌کند.

درباره ثروت شخصی آیت‌الله خامنه‌ای اظهارنظرهای متعددی شده است. حسن روحانی رئیس جمهور ایران پس از تحریم آیت‌الله خامنه‌ای و دفتر او از سوی آمریکا گفته بود اموال «رهبری تنها یک حسینیه و یک خانه ساده است.»

این گزارش‌ها در حالی منتشر می‌شوند که بخش اعظم ، منابع مالی و نهادهای ثروتمند جمهوری اسلامی ایران در اختیار رهبر ایران است. مایک پومپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، پنج سال پیش گفته بود که اموال مرتبط با رهبر ایران ممکن است به ۹۵ میلیارد دلار برسد.

در همین خصوص بسیاری از رسانه‌ها از نهادهای اقتصادی زیر نظر ولی فقیه با عنوان «امپراتوری» یاد می‌کنند؛ نهادهایی که هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد.

علاوه بر این، بخش عمده‌ای از شرکت‌ها، نهادها و بنیادهای اقتصادی تابع رهبر جمهوری اسلامی از پرداخت مالیات به دولت معاف هستند و نظارت بر عملکرد مالی آنها در انحصار دفتر آیت‌الله خامنه‌ای است.

از جمله ستاد اجرایی، که در سال ۱۳۶۸ و برای مدیریت اموال در اختیار رهبر جمهوری اسلامی تاسیس شد، در حال حاضر مالک بیش از ۵۰ شرکت در حوزه‌های مختلفی همچون نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی، صنعت، معدن، دارو و ساختمان است و «بنیاد برکت» نیز زیر مجموعه این ستاد است.

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی هم که با هدف تجمیع اموال و دارایی‌های مصادره شده فعالیت خود را در سال ۱۳۵۷ و به عنوان جایگزین «بنیاد پهلوی» آغاز کرد، هم اکنون بزرگ‌ترین نهاد اقتصادی غیردولتی ایران به شمار می‌رود که مالکیت و مدیریت بیش از ۱۸۵ شرکت را در قالب ۱۰ هلدینگ برعهده دارد و مدیریت بنیاد علوی را نیز داراست

خبرگزاری رویترز ۱۰ سال پیش، در گزارشی اختصاصی، ارزش دارایی‌های ستاد اجرایی فرمان امام را با استناد به بیانیه‌های رسمی ستاد، آمار بورس اوراق بهادار تهران، وب سایت شرکت‌ها و اطلاعات خزانه داری آمریکا حدود ۹۵ میلیارد دلار تخمین زده بود و آن را یک «امپراتوری اقتصادی عظیم» توصیف کرد.

در آن زمان وال استریت ژورنال نیز در گزارشی اختصاصی، ارزش مالی بنیاد مستضعفان، ستاد اجرای فرمان امام و آستان قدس رضوی را مجموعه ۲۰۰ میلیارد دلار ارزیابی کرده بود. هرچند محمدجواد ایروانی، معاون نظارت و حسابرسی دفتر رهبر ایران بهمن ماه ۱۳۹۸ گفته بود «نهادهای زیرمجموعه دفتر رهبری کمتر از هشت دهم درصد در اقتصاد ملی نقش دارند».

اما محسن صفایی فراهانی از مدیران پیشینم اقتصادی حکومت ایران و فعال اصطلاح‌طلب یک دهه پیش گفته بود «حدود ۱۲۰ نهاد، ارگان و بنیاد مختلف فعالیت بسیار وسیع اقتصادى دارند که مطلقا کنترلی بر عملکردشان وجود ندارد و هم اکنون نزدیک به نیمی از تولید ناخالص داخلی ایران دراختیار این نهادها است.»
محمدی گلپایگانی کیست؟
محمد محمدی گلپایگانی از سال ۱۳۶۸ ریاست دفتر علی خامنه‌ای رهبر حکومت ایران را بر عهده داشته است. او علاوه بر این رابطه خانوادگی نیز با آیت‌الله خامنه‌ای دارد و پس از انتصاب به عنوان رئیس دفتر رهبر حکومت، پسرش با دختر آیت‌الله خامنه‌ای ازدواج می‌کند.

آقای محمدی‌گلپایگانی درباره وضعیت زندگی فرزندان رهبر جمهوری اسلامی در گفتگوی خود با مجله پاسدار اسلام گفت «فرزندان ایشان هم همگی مستاجرند و اجاره می‌پردازند. کدام آقازاده‌ای این‌طور زندگی می‌کند؟ همه ساده‌زیست و بی‌آلایش هستند. فرزندانشان را اینطوری تربیت و بزرگ کرده‌اند».

بشری، دختر آیت‌الله خامنه‌ای، با پسر محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر ایران ازدواج کرده است.

محمد محمدی گلپایگانی در توضیح اینکه که چگونه پسر او و دختر آیت‌الله خامنه‌ای ازدواج کردند گفت «من نامه کوتاهی خدمت ایشان نوشتم که پسر من چنین خصوصیاتی دارد.»

محمد محمدی گلپایگانی۸۰ ساله وضعیت جسمی مناسبی ندارد و چندین بار در مصاحبه‌هایش به این موضوع اشاره کرده است.

آقای محمدی گلپایگانی پس از انقلاب ابتدا در پایگاه هشتم شکاری اصفهان مشغول به کار می‌شود. پس از آن آیت‌الله خامنه‌ای که نماینده رهبر وقت در شورای عالی دفاع بود مسئولیت دفتر نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در نیروی هوایی ارتش را به او می‌دهد.

او پیش از انتصاب به عنوان رئیس دفتر آیت‌الله خامنه‌ای مدتی نیز در دوران محمد محمدی ریشهری در وزارت اطلاعات فعالیت کرده بود.

او از جمله نزدیکان آیت‌الله خامنه‌ای است که آمریکا در سال ۱۳۹۸ در لیست تحریم‌هایش قرار داد. آمریکا از او به عنوان یکی از مسئولان سرکوب بهائیان در ایران هم یاد کرده است.

آقای گلپایگانی در مصاحبه اخیر خود خدمت به آیت‌الله خامنه‌ای را «خدمت به امام زمان» امام دوازدهم شیعیان توصیف کرده است.

آقای گلپایگانی در ابتدا این مصاحبه انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای از سوی مجلس خبرگان را «الطاف الهی» خوانده است. او همچنین اشاره کرد که «خود ایشان مخالف بودند و رأی مخالف هم به خودشان دادند و گفتند من مخالفم و از جا بلند شدند، ولی آقایان اصرار کردند».

جلسه انتخاب آقای خامنه‌ای در سال ۱۳۶۸ پس از سه دهه منتشر شد و در آن آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید «باید خون گریست بر جامعه‌ی اسلامی که احتمال رهبر شدن من در آن مطرح شود». او گفت «من نه لحاظ قانون اساسی و نه لحاظ شرعی حرفم حجت رهبر را ندارد».

مجلس خبرگان در جلسه فوق‌العاده‌ای که روز ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ بلافاصله پس از درگذشت آیت‌الله خمینی تشکیل داد، آیت‌الله خامنه‌ای را به طور موقت تا هنگام برگزاری رفراندوم بازنگری قانون اساسی به رهبری برگزید. مجلس خبرگان سپس در ۱۵ مرداد ۱۳۶۸ و پس از آنکه شرایط انتصاب به رهبری، از جمله شرط مرجعیت، در بازنگری قانون اساسی تغییر کرد، جلسه فوق‌العاده دیگری را برگزار کرد و این بار آیت‌الله خامنه‌ای را به طور دائمی به رهبری جمهوری اسلامی برگزید.

ماهنامه «پاسدار اسلام» از سال ۱۳۶۰ زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می‌شود و بسیاری از حاکمان جمهوری اسلامی از جمله علی مشکینی، علی خامنه‌ای، احمد خمینی، حسینعلی منتظری، محمد محمدی‌ری‌شهری و محمد محمدی گیلانی از جمله نویسندگانش بودند
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
mina minavand - هانور، آلمان
یارو یک پاش لب گوره و اینقدر دروغ میگه.امیدوارم در آتیش جهنم جزغاله بشی .
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۸
۶۵
somebody - ونکوور، کانادا
حالا شاید هم درست باشه ولی چیزی از ضحاک بودنش کم نمیکنه ! چون این پست فطرتها بیشتر دنبال یه ایده مسخره هستن که دنیا رو مسلمون کنند حتا با کشتن هزاران هزار نفر !!!
‌سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.