ترامپ خواستار خروج فلسطینی ها از غزه و تحویل غزه به آمریکا برای تبدیل آن به منطقه تفریحی شد

بی بی سی: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خط مشی خود نسبت به خاورمیانه چرخشی شگفت‌انگیز کرده و گفته است نزدیک به دو میلیون فلسطینی‌ ساکن غزه باید به طور دائمی از این منطقه به خارج منتقل شوند تا آمریکا بتواند مالکیت غزه را بر عهده بگیرد و آن را تبدیل به منطقه ساحلی تفریحی (ریویرای خاورمیانه) کند.
در واکنش به این طرح جنجالی، یک سخنگوی حماس طرح آقای ترامپ را «نژادپرستانه» خواند و گفته این طرح در تطابق با دیدگاه «راست افراطی» اسرائیل است. اعضای حزب دمکرات در آمریکا هم این طرح را «پاکسازی قومی با نامی دیگر» خوانده‌اند.

آقای ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید گفت دو میلیون فلسطینی ساکن غزه در کشورهای دیگر اسکان داده خواهند شد.

او گفت غزه بعد از ۱۵ ماه جنگ با اسرائیل به مخروبه‌ای تبدیل شده که زندگی در آن خطرناک است.

بنیامین نتانیاهو در این کنفرانس خبری دونالد ترامپ را برای «متفاوت اندیشیدن و فکر کردن ورای چارچوب‌های متعارف» ستود و گفت این ایده «می‌تواند تاریخ را عوض کند.»

او گفت: «شما به خال می‌زنید. چیزهایی را می‌بینید که دیگران از دیدن آنها خودداری می‌کنند... این آن نوع تفکری است که شکل تازه‌ای به خاورمیانه خواهد داد.»

رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم آنها باید یک تکه خاک خوب، تازه و زیبا داشته باشند و از برخی درخواست خواهیم کرد که پول ساخت آن را فراهم کنند و آن را زیبا کنند و قابل سکونت و لذت‌بخش کنند. فکر می‌کنم این خیلی بهتر از برگشتن به غزه است که تجربه دهه‌ها و دهه‌ها مرگ را پشت سر گذاشته است.»

او گفت که این «سرزمین‌ها» می‌تواند در مصر، اردن یا کشورهای دیگر باشد.

یک خبرنگار از او پرسید که آیا این به معنی جابجایی اجباری (پاکسازی قومی) مردم از غزه نیست؟ دونالد ترامپ در پاسخ گفت اگر اهالی غزه فرصت ترک آنجا را داشته باشند «با اشتیاق» چنین می‌کنند.

او گفت: «آن‌ها آنجا هستند چون چاره دیگری ندارند. چه دارند؟ درحال حاضر یک تل بزرگ آوار است. تصاویر آن را دیده‌اید؟»

کشورهای خاورمیانه مکررا پیشنهادهای دولت جدید آمریکا برای انتقال مردم غزه را رد کرده‌اند و هشدار داده‌اند که این کار ثبات منطقه را تهدید خواهد کرد.

عربستان سعودی ساعاتی بعد از انتشار این سخنان آقای ترامپ با انتشار بیانیه‌ای که حوالی ساعت چهار صبح به وقت محلی در ریاض صادر شد، گفت عادی‌سازی روابط با اسرائیل بدون ایجاد کشور مستقل فلسطینی را مردود می‌داند.

مقام‌های ارشد دولت آقای ترامپ پیشتر در گفتگو با خبرنگاران این ادعاها را که او می‌خواهد مردم غزه را به زور از آنجا به بیرون براند، رد کرده‌اند. آنها گفتند که ترامپ در عوض می‌خواهد غزه را «قابل سکونت» کند و افزودند که بازسازی نوار غزه ۱۰ تا ۱۵ سال وقت می‌برد.

رئیس جمهور آمریکا گفت که نوار غزه «برای دهه‌های طولانی نماد مرگ و ویرانی بوده است.»

او غزه را یک ناحیه «بدبیار» توصیف کرد و تکرار کرد که جمعیت ۱/۸ میلیون نفری آن خودشان می‌خواهند از آنجا بروند و در سایر کشورها زندگی کنند. او گفت که مردم غزه «زندگی پرمکافاتی داشته‌اند» و باید از آنجا بروند.

دونالد ترامپ گفت که هزینه این جابجایی را باید کشورهای ثروتمندتر منطقه بپردازند تا فلسطینی‌ها «در آسایش و صلح زندگی کنند.»

او در پاسخ به خبرنگاری که پرسید بعد از بازسازی غزه اهالی آن اجازه بازگشت به آن را خواهند داشت یا نه، گفت: «نه، برای چی باید برگردند به جایی که جز مرگ و ویرانی برای‌شان نداشته است؟»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت که آمریکا می‌تواند کنترل نوار غزه را به دست گیرد و «کاری واقعی با آن بکند» و اشاره کرد که این شامل جمع جمع آوری و پاکسازی بمب‌ها و مهمات عمل نکرده، بازسازی غزه و به جریان انداختن اقتصاد آن است.

دونالد ترامپ در پاسخ به این سوال که بعد از آبادی چه کسی در نوار غزه زندگی خواهد کرد، گفت «مردم جهان.»

او گفت که نمی‌توان به وضعیت سابق بازگشت چون در آن صورت تاریخ تکرار خواهد شد.

دونالد ترامپ گفت که در دوران اول ریاست جمهوری‌اش در همکاری با نتانیاهو «پیروزی‌های بزرگی» داشت و «صلح و ثبات» را به خاورمیانه آورد، داعش را شکست داد و به توافق اتمی ایران پایان داد.

او همچنین به انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، امضای پیمان ابراهیم که در نتیجه آن برخی کشورهای عربی اسرائیل را به رسمیت شناختند، اشاره کرد.

بنیامین نتانیاهو در این کنفرانس خبری دونالد ترامپ را «بزرگترین دوستی که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته» توصیف کرد.

آقای نتانیاهو موفقیت‌های اسرائیل در جنگ‌های اخیر را ستود و به ماموریت‌های «موفق» در غزه، لبنان و ایران اشاره کرد. او تاکید کرد که اسرائیل باید کار را در غزه «تمام کند.»

رئیس جمهور آمریکا همزمان سندی را برای خروج آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل و ادامه توقف تامین بودجه آژانس سازمان ملل برای کمک به فلسطینیان، انروا، امضا کرد.
واکنش‌ها به پیشنهاد کنترل غزه؛ «اجازه دهید فلسطینی‌ها به خانه‌های واقعی خود در اسرائیل برگردند»سخنگوی حماس به چند شبکه خبری گفت که ایده ترامپ «دستورالعملی برای ایجاد هرج و مرج و تنش در منطقه» استریاض منصور، سفیر فلسطینی‌ها در سازمان ملل متحد، با انتشار یک ویدئو به طرح دونالد ترامپ برای به دست گرفتن کنترل غزه و سکونت دادن آنها در یک «تکه سرزمین خوب، زیبا و تازه» واکنش نشان داده است.

او در ویدئویی که دفتر نمایندگی فلسطینی‌ها در سازمان ملل منتشر کرد، گفت: «برای کسانی که می‌خواهند آنها را به یک جای شاد و خوب بفرستند، اجازه دهید به خانه‌های واقعی خود در اسرائیل برگردند.»

او افزود که فلسطینی‌ها و ساکنان غزه آرزو دارند به خانه‌های خود در این باریکه برگردند و افزود: «وطن ما وطن ماست... می‌خواهند غزه، مدارس، بیمارستان‌ها، زیرساخت‌ها را بازسازی کنند چون این خانه آنهاست و عاشق زندگی در آن هستند. به نظرم رهبران باید به آرزوهای مردم فلسطینی احترام بگذارند.»

سخنگوی حماس پیشتر در روز سه‌شنبه از این اظهار نظر رئیس جمهور آمریکا انتقاد کرده بود که اهالی غزه نباید به این ناحیه بازگردند و در عوض باید در جای دیگری سکونت داده شوند.

او قبل از آنکه دونالد ترامپ بگوید که آمریکا کنترل غزه را «به دست خواهد گرفت»، اظهار نظر کرده بود.

سامی ابوزهری به چند شبکه خبری گفت که ایده ترامپ «دستورالعملی برای ایجاد هرج و مرج و تنش در منطقه» است.

او گفت: «مردم ما در نوار غزه اجازه نخواهند داد این طرح‌ها اجرا شود. آنچه مورد نیاز است پایان اشغال و تعرض علیه مردم ما است، نه اخراج آنها از سرزمین‌شان.»

عربستان سعودی هم تاکید کرد که بدون ایجاد یک کشور فلسطینی روابط با اسرائیل را برقرار نخواهد کرد.

وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای که بعد از کنفرانس خبری ترامپ و نتانیاهو منتشر شد گفت که موضعش «قاطع و تزلزل‌ناپذیر است.»

این کشور اضافه کرد که «این موضوعی برای مذاکره نیست» و افزود که «صلح دائمی» بدون آنکه فلسطینی‌ها از «حقوق مشروع» خود برای داشتن یک کشور بهره‌مند نشوند ممکن نیست.

اعضای حزب دموکرات‌ آمریکا هم با خشم به پیشنهاد ترامپ برای به دست گرفتن کنترل غزه واکنش نشان داده‌اند.

رشیده طلیب، نماینده فلسطینی‌تبار در کنگره آمریکا دونالد ترامپ را متهم کرد «علنا خواستار پاکسازی قومی است.»

خانم طلیب در شبکه ایکس نوشت: «او (ترامپ) منابع فدرال را برای افراد شاغل قطع می‌کند و در عین حال، به تامین مالی دولت اسرائیل همچنان ادامه می‌دهد.»

کریس مورفی، سناتور اهل کانتیکت در ایکس نوشت: «او کاملا سررشته را گم کرده» و در پست دیگری افزود «برای شما خبری دارم – ما کنترل غزه را به دست نخواهیم گرفت.»

«اما رسانه‌ها و طبقه حراف‌ چند روزی بر آن تمرکز خواهند کرد و ترامپ موفق می‌شود حواس همه را از خبر واقعی پرت کند – اینکه میلیاردرها دولت را تصرف کرده‌اند تا آن را از مردم عادی بدزدند.»

اریک سوال‌وِل نماینده کالیفرنیا هم نوشت: «چه شد؟ آمریکا قرار است غزه را اشغال کند؟»

«به ما قول داده شده بود دیگر از جنگ‌های دائمی خبر نباشد. تا حالا آنطور که من حساب کرده‌ام ما قصد اشغال گرینلند، کانادا، کانال پاناما و حالا... غزه را داریم؟»
اهمیت دیدار برای نتانیاهودیدار ترامپ و نتانیاهو که بازتاب‌دهنده روابط نزدیک و استراتژیک اسرائیل و آمریکا است، در شرایط حساسی از تحولات سیاسی و امنیتی خاورمیانه صورت می‌گیردمرحله دوم توافق آتش‌بس غزه از موضوعات گفتگوهای سران آمریکا و اسرائیل بود، اما آقای نتانیاهو پیش از عزیمت به واشنگتن به مقابله با تهدید ایران اشاره کرده و گفته بود در «همکاری نزدیک» با دولت آقای ترامپ، نقشه خاورمیانه را از «نو» ترسیم خواهند کرد.

این دیدار که بازتاب‌دهنده روابط نزدیک و استراتژیک اسرائیل و آمریکا است، در شرایط حساسی از تحولات سیاسی و امنیتی خاورمیانه صورت می‌گیرد و نه تنها بر تحولات داخلی این دو کشور تأثیرمی‌گذارد، بلکه می‌تواند معادلات منطقه‌ای را نیز تحت تأثیر قرار دهد. آقای نتانیاهو هم به این موضوع پیش از ترک اسرائیل اشاره کرد.

آتش‌بس غزه، عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی و برنامه هسته‌ای و موشکی ایران از مهمترین موضوعاتی بود که گفته می‌شد دو رهبر درباره آن صحبت می‌کنند. ‌

این دیدار برای آقای نتانیاهو اهمیت بسیار داشت. او نه تنها با چالش‌های امنیتی منطقه‌ای روبروست، بلکه در داخل اسرائیل نیز زیر فشار شدیدی است. ‌محاکمه‌ به اتهام فساد مالی، اعتراضات گسترده عمومی و فشار احزاب مخالف، جایگاه سیاسی او را متزلزل کرده است. ‌

آقای نتانیاهو امیدوار است که با نشان دادن روابط نزدیک خود با ایالات متحده و تأکید بر موفقیت‌های دیپلماتیک، حمایت عمومی را به دست آورد و بحران داخلی را مدیریت کند.‌

برای دونالد ترامپ نیز این دیدار فرصتی مهم به شمار می‌رود. سیاست خارجی آمریکا همواره بر حمایت قاطع از اسرائیل متمرکز بوده است و او قصد دارد دستاوردهای ملموس‌تری در خاورمیانه ارائه دهد. عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و مهار ایران از جمله اهدافی است که ترامپ به دنبال تحقق آن‌هاست.

آقای نتانیاهو «پیمان ابراهیم» را از دستاوردهای دوره اول ریاست جمهوری آقای ترامپ دانست و اظهار امیدواری کرد که این سیاست ادامه یابد.
+50
رأی دهید
-11

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    فاطی کماندو - قرچک، ایران
    ترا مپ شیر دل ازاینکه عزمت رو جزم کردی وبرای نابودی واقعی هرچی ترویست و ادم کش و ادم خور هست اقدام جدی میکنی متشکریم مطمئن باش با این اقداماتت نام نیکی از خودت در تاریخ بجا خواهی گذاشت.
    9
    18
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    Nasrol.Senvar.Hani - مسکو، روسیه
    چپولهای عقده ای و سایبری ها بیایید به. کتلت ساز محبوب حمله کنید
    6
    15
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    arian1 - ابادان، ایران
    این مردیکه کاملا دیوانه و بی مغز است و قصد دارد تا دنیا زا به آتش بکشد. ریئس جمهورهای آمریکا یکی از یکی احمق ترین و دیوانه تر.
    15
    13
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    بیزینس رو عشقه ! بی برو برگرد ، پای کوشنر جهوده وسطه ! از اول جنگ غزه ، دندون تیز کرده بود واسه غزه !! ولی اعراب شاش شتر خور با تمام بیغرتیشون اجازه به تعبیر این خواب به کوشنر و شرکاش نمیدهند !!
    15
    10
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Munchen - مونیخ، آلمان
    اتفاقا بهترین و عاقلانه ترین طرحی که ممکن رو داد.و برعکس این اراجیفی که یک عده نادان گرفتار ذهنیت اسلامیست / چپ میزنند، شاید تنها سیاستمداری هست در این دنیا که به فکر صلح و دوری از جنگ و کشتار انسانهاست.بله ۱۰۰٪ اقتصاد برایش مهمه ولی مگ اقتصادی فکر کردن بده؟ واقعا چی میخواهید؟ اینکه نسل های بعدی این ها هم در خون و جنگ و خرابه با نفرت به دنیا بیان و تا ابد این چرخه خشونت و بدبختی شون ادامه داشته باشه؟ اسرائیل نابود شدنی نیست و هرگز بطور جادویی محو و نابود نمیشه،این حقیت را قبول کنید.۸۰ سال هست این چرخه خشونت و جنگ و ترور در اون منطقه تکرار شده.نتیجه ای ازش بیرون نمیاد.لازمه این رو هم بگم من ترامپیست نیستم.و در مورد مسائل ایران برعکس خیلیها حسابی روی ترامپ باز نکردم و میدونم اگر رژیم باهاش معامله کنه کوچکترین اهمیتی به آزادی مردم ایران و مسایل داخلی اش نمیده.ولی در این مورد و مسائل داخلی آمریکا تصمیماتش عالی و بی نظیر بوده.
    0
    5
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    این نهایت عقلانیت و انسااندوستی ترامپ است تا این غده سرطانی را از منطقه خارج کنند و این ابلهان عشق شهادت را به منطقه ای گسیل دارند تا نوع حکومت دلخواهشان را که بر اساس اسلام قتل و ادمکشی و جنایت و سنگ پرستی است را با کشتن خودشان ادامه بدهند
    0
    5
    ‌چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.