ترامپ مجددا تاکید کرد:« من متعهد به خرید و مالکیت غزه هستم»

 دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران همراه خود در هواپیما، همچنین با اعلام رسمی تغییر نام خلیج مکزیک، نهم فوریه را «روز خلیج آمریکا» اعلام کردرئیس جمهور ایالات متحده با تاکید بر اینکه متعهد به خرید و مالکیت نوار غزه توسط آمریکا است گفت به زودی با رهبران عربی دیدار می‌کند و انتظار دارد که آنها با پذیرش فلسطینیان موافقت کنند.

دونالد ترامپ شامگاه یکشنبه ۲۱ بهمن در پرواز ایرفورس وان به خبرنگاران گفت: «من متعهد به خرید و مالکیت غزه هستم، ممکن است آن را به کشورهای دیگر در خاورمیانه بدهیم تا بخش‌هایی از آن را بسازند، متعهدیم که آن را در اختیار بگیریم.»

آقای ترامپ که پیش از این چند بار پیشنهاد خود درباره انتقال ساکنان غزه به کشورهای عربی و واگذاری کنترل این باریکه به آمریکا را مطرح کرده است افزود بقایای ساختمان‌ها در نوار غزه تخریب خواهد شد و «ما آن را به محل بسیار خوبی برای توسعه آینده تبدیل خواهیم کرد».

طرح پیشنهادی رئیس جمهور ایالات متحده با مخالفت‌های گسترده به ویژه از سوی کشورهای عربی روبه‌رو شده است.

با این حال آقای ترامپ با اشاره به دیدارهای قریب‌الوقوع خود با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، و عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، گفت که انتظار دارد که آنها پس از صحبت با او با پذیرش آوارگان فلسطینی موافقت کنند.

تاریخ دیدارهای دونالد ترامپ با این دو رهبر عربی اعلام نشده اما ملک عبدالله، پادشاه اردن، قرار است روز سه‌شنبه در کاخ سفید با رئیس جمهور آمریکا دیدار کند.
ادامه واکنش‌ها
برخی کشورهای عربی، از جمله عربستان، اردن، مصر و قطر، که پیش از این مخالفت خود را با پیشنهاد دونالد ترامپ اعلام کرده بودند روز شنبه از اظهارات نخست وزیر اسرائیل درباره کوچاندن فلسطینیان نیز به شدت انتقاد کردند.

گروه حماس که از سوی آمریکا و شمار زیادی از کشورهای دیگر تروریستی شناخته می‌شود نیز اظهارات جدید دونالد ترامپ درباره نوار غزه را محکوم کرد و عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی این گروه افراطی، در بیانیه‌ای نوشت: غزه ملکی برای خرید و فروش نیست.

در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، گفته است که بحث درباره «طرح بیهوده» دونالد ترامپ «بی فایده است» زیرا به گفته او این اتفاق نخواهد افتاد.

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه اسرائیل پشت این پیشنهاد دونالد ترامپ است گفت: «هیچ کس قدرت این را ندارد که مردم غزه را از سرزمین خود بیرون کند.»

آقای ترامپ در اظهارات شامگاه یکشنبه‌اش در پاسخ به این سوال که آیا فلسطینی‌ها حاضر به ترک غزه خواهند بود گفت که آنها اگر انتخابی داشته باشند و خانه‌ای در یک منطقه امن به آنها داده شود این کار را خواهند کرد.

او تصریح کرد: تنها دلیلی که آنها حرف از بازگشت به غزه می‌زنند این است که جایگزینی ندارند؛ وقتی جایگزین داشته باشند تمایلی به بازگشت به غزه نخواهند داشت.

آقای ترامپ همچنین با اشاره به تصاویری که از سه گروگان آزاد شده اسرائیلی منتشر شده است گفت که آنها «شبیه بازماندگان هولوکاست» به نظر می‌رسیدند و «نمی‌دانم چقدر دیگر می‌توانیم این را تحمل کنیم».

مقام‌های اسرائیل و همچنین خانواده‌های سه گروگانی که روز شنبه آزاد شدند گفته‌اند که آنها در طول اسارت خود در نوار غزه شرایط وحشتناکی در تونل‌های تاریک داشته و دچار سوء تغذیه شدید بوده‌اند.
نتانیاهو: ترامپ از شکستن محور ایران تمجید کرد
در همین حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شامگاه یکشنبه پس از بازگشت از واشینگتن گفت دیدارهایش در آمریکا «نقطه عطف تاریخی برای اسرائیل» بود.

به نوشته تایمز اسرائیل، آقای نتانیاهو در ابتدای جلسه کابینه گفت که دیدارهایش با دونالد ترامپ و دیگر مقام‌های آمریکایی منجر به «دستاوردهای فوق‌العاده‌ای شد که می‌تواند امنیت اسرائیل را برای نسل‌ها تضمین کند».

بنابر این گزارش، آقای ترامپ در دیدار با بنیامین نتانیاهو از دستاورد اسرائیل در «شکستن محور ایران» تمجید کرده است.

نخست وزیر اسرائیل گفت رئیس جمهور ایالات متحده با او موافق است که همه اهداف جنگی تعیین‌شده، از جمله نابودی حماس و بازگرداندن همه گروگان‌ها «و البته جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای»، باید تکمیل شوند.

به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، جلسه شامگاه یکشنبه کابینه تنها به دلیل حکم دیوان عالی این کشور تشکیل شد که در ماه دسامبر رای داد دولت باید ظرف ۶۰ روز یک جلسه استماع درباره تشکیل کمیسیون تحقیق مربوط به هفتم اکتبر برگزار کند.

در پایان این جلسه چهار ساعته تصویب شد که جلسه بعدی کابینه در این باره ۹۰ روز دیگر باشد.

بحران کنونی در منطقه پس از آن آغاز شد که گروه افراطی حماس با حمله به جنوب اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و ۲۵۱ تن را به گروگان برد.

اسرائیل در واکنش، عملیاتی نظامی را در سراسر نوار غزه آغاز کرد که به گفته مقام‌های زیر نظر حماس، حدود ۴۷ هزار کشته برجای گذاشت.
+138
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    آزاذه - تهران، ایران

    بهترین پیشنهاد برای صلح وآرامش در خاور میانه تحویل غزه به امریکا و اسراییل است و مردمش باید توسط کشورهای عربی حمایت بشوند و گرنه ما ایرانی ها ارامش نخواهیم داشت
    21
    50
    دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.