نسل چهارم گاندی، سکاندار اداره هند می‌شود؟

سنجوی موجمدر

بی‌بی‌سی، اوتار پرادش 

 

بسیاری از اعضای حزب کنگره هند، تحت فشار ناشی از رسوایی‌های مالی و رشد کند اقتصاد، به راهول گاندی نواده نسل چهارم خاندان مشهور نهرو-گاندی چشم دوخته‌اند.

من در اوتار پرادش به او پیوستم؛ جایی که راهول گاندی کارزار انتخاباتی خود را از آنجا آغاز کرد.

در زمین عمومی وسیعی در نزدیکی شهر کانپور در اوتار پرادش هزاران نفر در انتظار به سر می‌بردند.

جمعیت عمدتا روستایی ساعت‌های متمادی، سرمای زمستان را برای دیدن وارث یکی قدرتمندترین خاندان‌های سیاسی جهان تاب آورده.

با این‌که یکی از سیاستمداران محلی سعی می کرد آنها را مشغول نگه دارد، با گذر یک هوندای اس‌یو‌وی سفید که چرخ‌هایش گل و لای به اطراف می‌پاشید هلهله‌ای درگرفت.

راهول گاندی، مردی که همه برای دیدنش آمده‌اند، پیاده شد و تقریبا بی‌درنگ محافظانی سیاه‌پوش و با عینک‌های آفتابی گردش حلقه زدند.

'به ما مجالی دهید'

حین قدم گذاشتنش به جایگاه سخنرانی وقت شروع به سخن کرد خروش از جمعیت برخاست.

او گفت: "دولت (حزب) کنگره همیشه برای منافع شما کار کرده است. کارگران، کشاورزان، محرومان و فقیرترین فقیران! به ما مجالی دهید و نتیجه‌اش را ببینید."

از نظر سیاسی اوتار پرادش موثرترین استان هند است و بیشترین نمایندگان را به مجلس می‌فرستد.

این استان پیشتر از سنگرهای حزب کنگره بود اما آنان عرصه را به احزاب محلی سوسیالیست واگذار کردند. احزابی که گویا برای طبقات فرودست، اقلیت‌ها و سایر گروه‌های محرومی که در پیشرفت اقتصادی هند فراموش شده‌اند نمایندگان بهتری هستند.

این یکی از گردهمایی‌هایی بود که در کارزار او برای انتخابات سرنوشت‌ساز محلی امسال و تلاشش برای بازسازی پایه‌های حزب برگزار شد.

حالا انگار بسیاری می‌خواهند به او فرصتی بدهند.

مردی مسن می‌گوید: "خاندان گاندی بیش از هر کس دیگری به طوری همه‌گیر برای گروه‌های مختلف جذاب بوده‌اند. ما از این رهبران سودجو خسته شده‌ایم و فکر می‌کنیم او می‌تواند به بهبود این وضع کمک کند".

در حالی که گاندی در جاده‌های خاکی اوتار پرادش رهسپار ایستگاه بعدی بود، ما نیز به کاروانش پیوستیم.

صدها نفر در طول مسیر جمع شدند تا دست تکان دهند و تماشا کنند. گاندی‌ها، اشراف سیاسی هند هستند و اشتیاق فراوانی برای نزدیک شدن به آنها وجود دارد."

و او اصرار دارد که برای دست دادن از ماشین به بیرون خم شود و یا در نقطه‌هایی تصادفی از آن پیاده شود.

کشور فئودالی

نیرجا چادوری، مفسر سیاسی، می‌گوید: "کشور به این خانواده یک وابستگی مسلم دارد."

 

بسیاری می‌خواهند راهول گاندی نقشی بزرگتر و ملی بر عهده بگیرد

از نخستین نخست‌وزیر یعنی جواهر لعل نهرو گرفته تا دخترش ایندیرا گاندی و پسر او راجیو سه نسل از این خانواده بر هند حکومت کرده‌اند.

پس طبیعی است که فرض کنیم راهول هم پا جای پای آنان می‌گذارد.

چادوری می‌گوید: "آنها به عنوان خانواده‌ای حامی اتحاد هند شناخته می‌شوند. خاندان‌های سیاسی بسیار معدودی امروزه چنین جایگاهی دارند. آن‌ها به ارزش‌های سکولار پایبندند و به خاطر داشته باشید که این کشوری هنوز عمیقا فئودالی است."

با این حال پیروزی برای راهول گاندی چندان ساده نیست. برخلاف دفعه پیشین که یکی از گاندی‌ها زمام امور را در دست داشت، سیاست و اقتصاد هند دگرگون شده است.

ماکور تنها یکی از روستاهایی است که در مسیر کارزار گاندی قرار گرفته، اما نمونه خوبی برای منطقه است.

در غبار صبحگاهی زمستان، کودکان میان کثافت بازی می‌کنند و روستاییان به امور دام‌هایشان می‌پردازند. پیرترها دور آتشی حلقه می‌زنند تا گرم شوند.

حتی با وجود پیشرفت هند، شکاف‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده‌تر شده‌اند. این چیزی است که گاندی باید برای به دست آوردن دلشان به آن اشاره کند.

رام گوپال، برنج‌کاری پنجاه ساله که در آخرین گردهمایی شرکت کرده می‌گوید: "ما مشکلات بسیار زیادی داریم. همه چیز خیلی گران‌تر شده، کمبود آب داریم، روستایی‌ها قیافه وحشتناکی پیدا کرده‌اند. شاید او بتواند همه این‌ها را عوض کند. اگر نه ما به سادگی به فرد دیگری رای می‌دهیم."

کارزار انتخاباتی راهول گاندی قدم به قدم جمعیت را به دنبال خود می‌کشد.

بسیاری در حزب کنگره و جاهای دیگر می‌خواهند تا او نقشی بزرگتر و ملی بر عهده بگیرد؛ شاید وظیفه هدایت بزرگترین دموکراسی جهان را.

پرسش این است که آیا او برای این امر آماده است و آیا هند نیز به نوبه خود آماده پذیرفتن او هست؟

رأی دهید
greentree - تهران - ایران
عامل اصلی‌ پیشرفت مالزی و هند احترام به زنها و آزاد بودن اونهاست و عامل دوم هم اینکه جامعه هند و مالزی آزاد هست و پر تلاش و رهبران تحصیل کرده هم دارند برای همین خیلی‌ در این ۱۰ سال این ۲ کشور پیشرفت کرده‌اند چیزی که در کشورهای ایران و پاکستان خبری از ان نیست
یکشنبه 9 بهمن 1390 - 19:12
Mina Vahed - اسلو - نروژ
فکر کنم اون را هم مثل همه اعقاب و اجدادش ترور کنند. سیاست که پدر و مادر نداره.
یکشنبه 9 بهمن 1390 - 21:44
جوزف اسمیت - بارسلون - اسپانیا
اینها یک میلیون سال هم بگذره از بدبختی و فلاکت نجات پیدا نمیکنند چون خودشون به خودشون رحم نمیکنند به قول معروف یک سور زدند به ایرانیها.
یکشنبه 9 بهمن 1390 - 22:56
mortimer - اصفهان - ایران
خداییش هند تو یه دهه گذشته از لحاظ اقتصادی خیلی پیشرفت کرده.
دوشنبه 10 بهمن 1390 - 12:52
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.