جمهوری اسلامی نباید پول مردم ایران را در اختیار قاتلی چون اسد قرار دهد

 

تظاهرات مخالفان علیه رژیم بشار اسد در سوریه.

فریدون زرنگار

 رادیو فردا : سوریه حدود یک سال است که گرفتار ناآرامی و اعتراض مخالفین به حکومت بشار اسد است. اعتراض های پراکنده روزهای اول اکنون به جنبشی فراگیر در سوریه تبدیل شده و بخشی از افسران و سربازان ارتش سوریه هم به صف مردم پیوسته اند.
 


به گزارش سازمان ملل طی یک سال گذشته بیش از پنج هزار غیر نظامی به دست نیروهای بشار اسد کشته شده اند. سازمان های مدافع حقوق بشری در سوریه و دیگر کشورهای عربی شمار قربانیان را بسیار بیشتر اعلام کرده اند.

 

همزمان تلاش های بین المللی برای پایان دادن به خونریزی در سوریه تا کنون بی نتیجه مانده است. گروه ناظران اتحادیه عرب که در چند هفته گذشته به سوریه رفتند در میانجی گری خود ناموفق ماند و اکنون شماری از کشورها از تمدید ماموریت ناظران خود در سوریه به دلیل بی نتیجه بودن آن سرباز زده اند.
 
نظام جمهوری اسلامی ایران تنها حکومت منطقه است که بی چون و چرا پشت سر رژیم بشار اسد ایستاده و همزبان با تبلیغات دولت سوریه، معترضان به حکومت سوریه را «تروریست» می خواند.
 
رادیو فردا در ارتباط با اوضاع سوریه و اعتراض های مخالفان با «ملهم ال درووبی» مسوول روابط خارجی شورای ملی سوریه و از اعضای رهبری اخوان المسلمین این کشور گفت و گو کرده است.
 
رادیو فردا: آخرین اخبار از وضعیت جنبش اعتراضی در سوریه چیست؟
 
ملهم ال درووبی: اوضاع در سوریه همچنان نا آرام است مردم همچنان به خیابان آمده و خواهان آزادی هستند. انقلاب سوریه در حال رشد است و  هرروز معترضین بیشتری به خیابان می آیند و روز به روز بیشتر از حمایت کشورهای عرب، کشورهای مسلمان و جوامع بین المللی بر خوردار می شوند. ناظران اتحادیه عرب از کشورهای گوناگون اعلام کرده اند که به سوریه نخواهند رفت چون تغییری درسیاست های بشار اسد قابل دیدن نیست.
  
گزارش های زیادی درباره فرار سربازان و افسران ارتش سوریه منتشر می شود و اینکه در کنار مردم علیه ارتش می جنگند. در حال حاضر چه تعداد از نیروهای ارتش به مخالفان پیوسته اند؟
 
شماری از افسران و سربازان در ارتش سوریه هستند که از سرکوب هموطنان شان خودداری می کنند و در کنار مردم قرار گرفته اند. آنها به طور زیرزمینی فعالیت می کنند و با نام «ارتش آزادیبخش سوریه» با نیروهای بشار اسد هم درگیری های مسلحانه داشته اند. شمار آن ها هر روز در حال افزایش است. در مقابل، ارتش بشار اسد سرگرم سرکوبی معترضین است.
 
بشار اسد ارتش را به سرکوبی معترضین و کشتار مردم  وادار کرده و ارتش را در شهرهایی مانند حمص، درعا و دیگر نقاط مستقر کرده است. اما تمام این تلاش ها نتوانسته به اعتراض های مردم پایان بدهد
 
در خبرها آمده بود که دولت ایران با اخوان المسلمین در سوریه تماس گرفته و به آنان پیشنهاد شرکت در قدرت سیاسی و همکاری با بشار اسد رو داده. آیا این خبر رو تایید می کنید؟
 
این ارتباط مستقیم نبوده است. ایرانی ها با یک واسطه برای ما پیام دادند و از رهبران اخوان المسلمین دعوت کردند تا به تهران بروند.  ما این دعوت را رد کردیم و به آن ها پیام دادیم که ما در حال حاضر به هیچ وجه تمایلی برای دیدار با دولت ایران نداریم چون هیچ نفعی به ما نمی رساند.
 
ما به دولت ایران پیام دادیم که اول باید ارسال، سلاح، پول و متخصص به سوریه را متوقف کند، از پشتیبانی از حکومت اسد دست بردارد. ما به آنها پیام دادیم کاری که ایرانی ها باید بکنند این است که اگر نمی خواهند از مردم سوریه حمایت کنند دستکم باید از پشتیبانی از بشار اسد دست بردارند و بی طرف باشند.
 
در خبرها اینجا و آنجا گفته می شود که نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی همراه با نیروهای نظامی امنیتی سوریه در سرکوب مردم شرکت دارند. این اخبار تا چه اندازه صحت دارد؟
 
من شخصا نمی توانم این را تایید کنم که ایرانی ها سرباز به سوریه فرستاده اند. من شخصا سرباز ایرانی ندیده ام. اما دولت ایران مشاوران نظامی برای آموزش نیروهای سوری به سوریه فرستاده است.
 
همانطور که گفتم ایران اسلحه، پول و مشاوران نظامی در اختیار حکومتی مانند بشار اسد می گذارد. این کار هم خلاف اصول بین المللی و هم علیه مردم سوریه است. دولت ایران باید این پول ها را برای غذا، آموزش و بهداشت خود مردم ایران هزینه کند نه اینکه در اختیار قاتلی مانند بشار اسد قرار دهد.
  
در رسانه های حکومتی در جمهوری اسلامی این طور عنوان می شود که اخوان المسلمین در پی انقلاب اسلامی و استقرار حکومتی شبیه جمهوری اسلامی در ایران هست. حکومت پس از اسد در سوریه به نظر شما چگونه خواهد بود.
 
ما هم در سخنرانی ها و مصاحبه ها و هم در نشریات رسمی خود بارها تاکید کرده ایم که ما در پی استقرار حکومتی شبیه حکومت جمهوری اسلامی در ایران نیستیم. ما بخشی از جامعه سوریه و عضو شورای ملی سوریه هستیم. شورایی که همه گروه های سیاسی، اجتماعی و مذهبی سوریه را در بر می گیرد.
 
ما بخشی از جامعه سوریه هستیم و خواستار استقرار یک جامعه مدنی، آزاد و دمکراتیک در سوریه هستیم. جامعه ای که در آن همه از حقوق و تعهد مساوی باید برخوردارباشند.
 
شما چه چشم اندازی برای آینده نزدیک در سوریه می بینید؟
 
انقلاب سوریه هم در درون سوریه در حال رشد است و هم از پشتیبانی هر چه بیشتر روزانه در سطح جهانی چه از سوی کشورهای عرب و چه کشورهای مسلمان برخوردار است. فشار بر بشار اسد برای استعفا و ترک سوریه و باز کردن راه برای حکومتی مردمی هر روز بیشتر می شود و من خوشحالم که این فرصت را داشتم که با ایرانیان صحبت کنم.

رأی دهید
iranbedooneakhoond - آزاد - ایران
حالا اگه پول نفت نرسه ببینم می خواهین از چی بذل و بخشش کنید آخوندهای مفت خور؟!
‌چهارشنبه 5 بهمن 1390 - 19:45
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
پدر بیامرز جمهوری اسلامی با پول خود ملت داره خودشون را قتل عام میکنه و تو میگی با پول ایرن بشار اسد داره سوری میکشه؟ اینو باش.
‌چهارشنبه 5 بهمن 1390 - 21:30
morid - بوشهر - ایران
سئوال:پس چرا رادیو فردا از کمکهای تسلیحاتی انگلیس و امریکا به رژیم سفاک و دیکتاتور بحرین و یمن چیزی نمیگوید و سگهای هار وهابی عربستان را به جان 70 درصد شیعه بحرین اندخته.اینها شیعه اند اهل تسنن یمن چه گناهی کرده اند؟ علی صالح خونریز در امریکا پناهنده است.مردمش را کشته و در سایه کاخ سفید آرمیده.در سوریه هم حکومت مردمی نیست.پسر حافظ اسد جای پدرش نشسته ولی پسر شاه اردن و پسران ال سعود پسران ال مکتوم امارات و کویت وقطر ، انها هم دیکتاتوری را دست به دست میکنند. این همه تناقض را چگونه جواب میدهید؟فقط میمونه این جواب که سوریه با همه ی اشکالات جلو اسراییل و امریکا مقاومت میکنه با مردم ایران دوسته و در سالهای جنگ که ما غریب و تنها در برابر صدام ودوستان غربیش میجنگیدیم در کنار ما بود و این جرم نابخشودنیه.والا اگر مثل عبدالله صالح 100در100 مردم علیه اش بودند اشکالی نداشت.آدم نمیتونه دم خروسو ببینه و چیزی نگه.
‌پنجشنبه 6 بهمن 1390 - 11:30
golly47 - فرانکفورت - المان
پول که سهل است همه چیز مال عربهاست حتی خاک ایران را هم دارند عربها میبرند
‌پنجشنبه 6 بهمن 1390 - 11:45
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.