آقای احمدی نژاد! به کجا چنین شتابان؟
عصرایران - چرا شورای پول و اعتبار ، هنگامی که محمود احمدی نژاد در سفر آمریکای لاتین بود ، افزایش نرخ سود بانکی به 21 درصد را تصویب کرد؟
جواب مشخص است: اگر با حضور رئیس جمهور این موضوع بررسی می شد ، احمدی نژاد حتماً مانع از تصویب این طرح می شد.
گفته می شود رئیس کل بانک مرکزی تا کنون سه بار از این شورا خواسته است نرخ سود بانکی را افزایش دهد ولی هر بار شخص احمدی نژاد با آن مخالفت کرده است.
از این رو اعضای شورا ، سفر احمدی نژاد به آمریکای لاتین را مغتنم دانستند و طرح کارشناسانه افزایش نرخ سود سپرده های بانکی به بالاتر از نرخ تورم را تصویب کردند تا بلکه روند فرار سرمایه از بانک ها را متوقف کنند.
با این حال احمدی نژاد بلافاصله بعد از بازگشت از سفر ، تمام رشته ها را پنبه کرد و متعاقب آن ، معاون اقتصادی معاون اولش مصاحبه ای با خبرگزاری فارس انجام داد و به طرز شگفت انگیزی اساس این مصوبه را زیر سوال برد و مدعی شد که اصلاً چنین چیزی تصویب نشده است! این در حالی است که در هفته گذشته اعضای حاضر در جلسه شورای پول و اعتبار خبر تصویب این مصوبه را به رسانه ها دادند و کارشناسان اقتصادی نیز آن را به عنوان اقدام مثبت دولت در کنترل بازار ارز و طلا و زمین و مسکن ستودند.
حال سوالی که از آقای رئیس جمهور مطرح است این که چرا برغم اجماع تمام کارشناسان و خبرگان علم اقتصاد و حتی عموم مردم مبنی بر این که در شرایط حاضر افزایش نرخ سود بانکی تنها راه خروج از بحران است ، ایشان ساز مخالفت می زنند و همچنان اصرار دارند که نرخ سود بانکی باید زیر نرخ تورم باشد؟!
این یک مساله ساده است: اگر نرخ سود بانکی زیر نرخ تورم باشد ، سرمایه سپرده گذار ، در گذر زمان ارزش مادی خود را از دست می دهد. چنین شخصی برای حفظ ارزش سرمایه اش ناگزیر آن را از بانک خارج می کند و آن را به سمت بازارهایی مانند سکه ، ارز ، زمین ، مسکن و ... سوق می دهد و نتیجتاً یک تقاضای کاذب ایجاد می شود و تعادل بازار به هم می ریزد.
همچنین با کم بودن نرخ سود بانکی ، صاحبان خانه ها ترجیح می دهند به جای گرفتن رهن از مستأجرها و سپردن آن به بانک، اجاره ماهانه بیشتری طلب کنند و بدین ترتیب فشار مضاعفی بر مستأجران وارد می شود.
به علاوه وقتی مردم پول های خود را از بانک ها خارج می کنند ، سیستم بانکی منابع لازم برای تأمین مالی بخش تولید و کشاورزی را نخواهد داشت و بدین وسیله بسیاری از تولید کننده ها نیز دچار مشکل می شوند و زنجیره ای از مصائب در اقتصاد کشور شکل می گیرد کما این که هم اکنون نیز شاهدش هستیم.
همان طور که ملاحظه می شود ، افزایش نرخ سود بانکی سپرده گذاران به بالای نرخ تورم ، جزو امور بدیهی و مسلم است و عدم این افزایش نیز در اقتصاد ملی فاجعه بار ؛ با همه این اوصاف و در حالی که یک مملکت - از کارشناسان گرفته تا فعالان اقتصادی و مردم عادی - می گویند که نرخ سود بانکی باید معقول شود ، یک نفر که به عنوان رئیس جمهور ، قدرت اجرایی هم دارد ، بر خلاف نظر همه اصرار دارد که وضع کنونی خوب است و سود بانکی نباید از جایش تکان بخورد!
سوال این است: آقای احمدی نژاد چرا؟
موافقان افزایش سود بانکی ، هم دلایل علمی خود را مطرح می کنند و هم نتیجه وضعیت کنونی را به طور ملموس نشان می دهند؛ دلیل و منطق شما چیست؟!
اگر دلیلی بر این اصرار چند ساله دارید اعلام کنید تا اگر منطقی بود بقیه بپذیرند ولی اگر استدلال مقبولی ندارید و فقط می پندارید که پذیرش افزایش نرخ سود به معنای عقب نشینی شما از موضع چند ساله تان است و شما هم عقب نشینی را در شأن خود نمی دانید ، باید گفت که راه درستی در پیش نگرفته اید.
هم اکنون ارزش پول ملی روز به روز کاهش می یابد ، سرمایه ها به سمت بازار طلا و سکه و زمین و خانه رفته و عنقریب است که انفجاری خانمانسوز دیگر در عرصه مسکن رخ دهد . مستاجرها که دلشان به اندک اندوخته ای خوش بود که به عنوان رهن به صاحب خانه ها بپردازند ، ناگزیرند اجاره بهای بیشتری بپردازند و ... ولی شما همچنان با علت العلل این مشکلات کنار آمده اید و از نرخ پایین سود بانکی دفاع می کنید. شما که در بازار سکه و ارز و افزایش بی رویه قیمت های آن ذی نفع نیستید ، پس چرا این همه مقاومت در برابر نظرات همه کارشناسان؟!
روزی که خبر رسید نرخ سود سپرده های بانکی افزایش یافت ،همه گفتند که یک کار خوب و مثبت انجام شده ولی اینک خبر می رسد که همین یک اقدام مثبت را هم شما رد کرده اید ؛ واقعاً چرا ؟ آیا می پندارید "اقتصاد" کارمند شماست که با دستور شما حرکت کند؟ اشتباه نکنید ؛ اقتصاد قواعد خود را دارد و این قواعد خود را بر هر دستور و مصوبه مغایر تحمیل می کنند ، حتی اگر آمر ، بالاترین مقام اجرایی یک کشور باشد.
آقای احمدی نژاد! مردمداری و خود را نوکر ملت دانستن ، این نیست که مسوولان سوار بر خودرو ، سر خود را از سانروف آن بیرون بیاورند و به استقبال کنندگان دست تکان دهند و در سخنرانی از آنها تعریف و تمجید کنند ؛ بلکه یک تصمیم درست اقتصادی که می تواند نفس مردم را اندکی باز کند و مشکلی از مشکلات آنها حل کند ، بزرگترین خدمت به این مردم نجیب و رنجدیده است... به فکر مردم باشید.
نظر کاربران سایت عصر ایران در مورد این مطلب :
خودت را خسته نکن مرغ یک پا دارد.
اگر زیاد اصرار کنید همان یک پا را هم ندارد.
تازه ایشون گفته من اینها رو نمیخونم که اعصابم خورد بشه !! پس بقول این دوستمون خودتونو خسته نکنین .
با این اوضاعی که درست شده مرغ ایشون اصلا پا نداره ، شاید سر و بال و دم و گردن و ... هم نداشته باشه.
آقا اصلا حالا که اینجو شد اصلا مرغی وجود نداشت که پا داشته باشه، اصلا از همه بهتر اصلا مرغی تو طبیعت و جهان هستی وجود خارجی نداره، مرغ در واقع توهمات و زایده افکار شماهاست...
فقط بخاطر منفعت طلبی.
حساب کنید چقدر تابحال بخاطر نرخ ارز دولتی و آزاد تجارت کردن.
از بزرگی نقل است که اگر به خاطر یک اشتباه خود 1000 دلیل بیاوری , میشود 1001 اشتباه !!!! کاری که بیشتر مسئولان و دست اندرکاران در حال انجامش هستند !!! راستی آیا کسی هست که شهامت اقرار به اشتباهش را داشته باشد ؟؟ بعید میدانم !!!!
...اگر تغییرات مثبتی صورت نگیرد نمیتوان چشم انداز خوبی داشت
جناب آقای احمدی نژاد. آیا وضع مملکت و مردم را نمی بینید. این عقب نشینیه شما باعث بهتر شدن وضعیت مالی مردم و مملکت می شود. جواب خدا را چه می دهید...با تشکر از عصر ایران که این پیام رو پخش نمی کنه!!!!
تاحالا کسی این استدلال ها رو برای ایشان توضیح داده؟
اگر نه حتما یه کسی به گوش ایشون برسونه تا ایشون هم استدلال خودشون رو بدن ما رو روشن کنند
دلت خوشه؟ مردم کدومه؟ اقتصاد کدومه؟
...خدایا مددی ده ما را، داریم خفه میشم.
حرف شما درست و متین ولی من یک سئوال دارم که لطفا دوستانی که در این زمینه تخصص دارند کمک کنند: اگر وضع سیستم بانکی ما واقعا اینقدر آشفته است پس چرا در شرایط حاضر پرسود ترین فعالیت اقتصادی فعالیت بانکی شده است؟ اگر کار بانکی اینقدر طاقت فرسا شده چرا هر روز یک شعبه از موسسات شبه بانکی مانند قارچ سر بر می آورد؟! ما که نفهمیدیم .لطفا دوستان کمک کنند!
واسه این که بانک پول شما رو با بهره 10% می گیره می ره سر کوچه ملک و دلار و طلا می خره ، آخر سال 50% سود می کند. از این واضح تر
معلوم است پول مردم را با نرخ پایین جذب می نمایند. سود می برند!!!!... تازه وقتی سرمایه های مردمی به سمت طلا و مسکن و ارز! و .... منتقل می شوند سود مضاعف می ببرند!!
واقعاً که عجب دولتی داریم . با تشکر از عصر ایران
این اوضاع قمر در عقربو میگی فعالیت بانکی؟!!!...
- بر اساس کدام منبع می گید که بانکداری پر سودترین فعالیت اقتصادی مملکت است؟
2- اکثر بانک های دولتی در حقیقت ورشکسته هستند ولی با کمک پول نفت و یا راه های دیگر سروپا موندن.
3- روند تغییرات سوددهی یا سایر شاخص های مالی بانک های خصوصی را هم می توانید در گزارش های بورس بررسی کنید.
4- وقتی نرخ سود سپرده ها دستوری پایین هست، سپرده گذاران، منابع خود را از بانم خارج می کنند و به تدریج توان بانک ها برای اعطای تسهیلات کاهش پیدا می کنه..از طرف دیگر نرخ سود پایین تسهیلات (که آن هم دستوری تعیین شده) باعث ایجاد رانت می شه که نهایتا به دست گروه های خاص و با نفوذ می رسه (چراکه وام کم هست و در ضمن نرخ سود آن هم بسیار پایین تر از آنچه که باید باشه تعیین شده). همچنین در نظر داشته باشید به علل مختلف، وضعیت مطالبات سررسید شده بانک ها هم در حال افزایشه (یعنی اقساط وام ها به بانک برگردونده نمی شه چراکه یا وام گیرنده به علل مختلف (شرایط رکود تورمی، تحریم، قیمت های دستوری و ...) توانایی بازپس دهی را ندارد و یا اینکه تمایلی به بازدهی ندارند (چراکه حتی فرضا با نرخ جریمه هم باز به نفعشان هست که پول بانک را پس ندهند و به جای آن سکه و ارز و ...بخرند)
حتی اگر فرضا فرمایش شما درست باشه و بانکداری پرسودترین فعالیت کشور باشد (که البته نیست!)، باید توجه داشته باشید که هدف تنظیم علمی نرخ سود نه بالا یا پایین بردن سوددهی بانک ها بلکه تنظیم و اجرای صحیح سیاست های پولی سالم (مثل کاهش تورم، تخصیص بهینه منابع، حفظ ارزش پولی یا هر هدف دیگری که یک بانک مرکزی "مستقل" تعیین کرده) هست
راستی، در سفر ایشان به 4 کشور آمریکای لاتین، خانواده و دختر و پسرو وداماد و عروس و ...حضور داشتند؟
خانومش که تو عکسا بود، بقیشون رو منم نمیدونم
یک هیات 100 نفره رفته بودن. کیا بودن خدا میدونه
عزیزم اونا همراههای سفرهای سازمان ملل (آمریکا) هستند نه آمریکای لاتین. ساده ایااا
من یک سئوال دیگه دارم: فقط 1000 دلار ارز برده بودند؟
من به عنوان یک کارشناس کوچک به حضورتان اعلام می کنم تورم و کاهش ارزش ریال (سوال از آقای احمدی نژاد مگر شما قول نداده که ارزش پول ایران را در قبال ارز های دیگر بالا ببرید) به قشر مستضعف مالی صدمه می زند و موجب می شود که این قشر هر روز ضعیف تر شده و قدرت خرید خود را از دست بدهند که این حالت خلاف نظر مقام معظم رهبری می باشد لذا با عنایت به حرص و طمع پول پرستان و پائین بودن سود بانکی وام ها ، موضوع سو استفاده بانکی اخیر رخ می دهد (تازه این را شما توانستید اقشاء کنیدسایر را که هنوز پنهان هست را چه می کنید؟)پس به نظر این حقیر شما توانایی برخو.رد با این ادم ها را ندارید چرا از بهترین راه یعنی بالا بردن سود سپرده های بانکی و همچنین وام های بانکی استفاده کنید.همان کاری که 90درصد اقتصاد دانان دنیتا به آن معتقد هستند نه اینکه لج بازی کنید وبه جای راه حل و کنترل افرادی قلیل با اکثریت ضعیف بر خورد نمایید.
امنیت روانی وامنیت اقتصادی نداریم امنیت جانی هم نداریم با چه امیدی زندگی کنیم ...باید از این مملکت رفت..
این ها همه به مدیرت جهانی مربوط میشه.شما دخالت نکنید.
معلوم است به کجا چنین شتابان!!!
برای بدبختی بیشتر مردم به خاطر اینکه مسئولان ما اول که اشتباه نمی کنند حالا به فرض محال هم اشتباهی شد دور از جان خدای نکرده، فورا مقصر اصلی را از جای بسیار دورتری پیدا میکنند!!!! قبول اشتباه و خدای نکرده عذر خواهی که هرگز در شان مسئولان ما نیست مردم با عذر خواهی و بدبختی جور آنها را کشیده اند می کشند و خواهند کشید ان شاالله!!!!!!
بدبختی اینه که نسلهای بعدی هم باید جور اشتباهات مسئولین فعلی را بکشند چون این مشکلات تا سالها در اقتصاد جامعه تاثیر گذار است.خلاصه دکتر جان خوب نامی و یادی از خودت در تاریخ بجا می گذاری خوووووووووب.
نقد بسیار بجا و جالبی بود.
سواره که از پیاده خبر نداره.
نمیدونه چه بلایی سر ما داره میاد، بخدا دیگه کمر مردم شکسته نمیدونم ولی چرا نفس هیچکس در نمیاد.
با این جملت خیلی حال کردم، باور کنید کشورو فقط امام زمان نگه داشته والا این وضع کشور با هیچ اصول اقتصادی جور در نمیاد، خدایا خودت یه کمکی به حال این کشور اسلامیت کن.آمین.
"آقای احمدی نژاد! مردمداری و خود را نوکر ملت دانستن ، این نیست که مسوولان سوار بر خودرو ، سر خود را از سانروف آن بیرون بیاورند و به استقبال کنندگان دست تکان دهند و در سخنرانی از آنها تعریف و تمجید کنند ؛ بلکه یک تصمیم درست اقتصادی که می تواند نفس مردم را اندکی باز کند و مشکلی از مشکلات آنها حل کند ، بزرگترین خدمت به این مردم نجیب و رنجدیده است... به فکر مردم باشید."
آقا خدا وکیلی این حرف دل ملت ایران است بخدا خسته شدیم از این همه وعده و دروغ و گرانی و قفل اقتصادی و بیکاری و ....
راست میگن یک روز بیان وسط مردم عادی و ببینن خورد شدن مردم را زیر بار این بدبختی ها که همش از ندانم کاریهای این دولت بوجود اومده. آقا جان ما ... نیستیم.!!!
با تشکر از تنها رسانه حامی دولت : عصــر ایران
آقای احمدی نژاد! رحم کن به این ملت... خدا رو خوش نمیاد به خدا
سئوال بی جایی پرسیدید!
ایشان در جریان مناظرات انتخاباتی گفته بودند که من ابرکارشناسم ! یعنی در همه حوزه ها تخصص دارم از آب و خاک گرفته تا پول و سکه و دلار و نفت و هوا فضا.
خوب باید هم چنین تصمیماتی را بگیرند اگر غیر از این اقدام کردند شک کنید.
یاد آوری می کنم آقای دکتر در رشته ی « عمران - ترافیک » تحصیل کرده اند . ......
ز ماست که برماست
خودکرده تدبیر نیست
ما مردم تاکی می خواهیم با ساده لوحی خود وبا گوش کردن به وعده وویدهای تصمیم گیری کنیم بهترین کار این است که سعی کنیم با تحقیق و بررسی دقیق تصمیم بگیریم و انتخاب کنیم تا چنین به مصیبت دچار نشویم
بزرگترین دشمن انسان جهل اوست
واقعاً با این اجاره خونه های بالا نمی دونیم چی کار کنیم..ماهی 400 هزار تومان کرایه خونه برای یک کارمند ...واقعا درمونده شدیم.. کاشکی یه کم به فکر امثال ما که کم هم نیستن بودن.
پس پول تبلیغات آقایان از کجا تامین شود ؟
عزیزان ، باور ندارم که این افزایش قیمت دلار و سکه عمدی نیست .
رانت از همین تفاوت قیمت دولتی و آزاد بوجود می آید.
جناب ریس جمهوراستعفااستعفا....جالبه هرروزصبح اخبارساعت 8ازسقوط یوروحرف میزنه درحالیکه ریال وضع فجیعتری ازیورو داره
این خیل جوانان بیکار که در هر خانواده ای یک دو تای آن هست هر روز بیشتر می شود و سر دمداراقتصاد کشور فقط سرنای خود را می زند،این آقا فکر می کند اگر سود را بالا نبرد مردم سرمایه اشان را در کار های تولید بکار می گیرنددر حالیکه نمی داند واقعا هزار و یک مشکل در این امر هست و کمتر کسی در این خصوص اراده و همت و یا اصولا جرئت و جر و پوزه دارد،انچه نباید همه از جمله آقای احمدی نژاد از آن غافل باشند ،حمایتهای نامرئی و الهی است که حضرت حق همراره در برهه های سخت یا زمانی که ما در غفلت بودیم از این نظام الهی داشته است ،جریان صحرای طبس ،کودتای نوژه و جریان 9 دی از محاسبات مادی خارج است ،لذا بهتر است ایشان کمی با خود خلوت کند و ببیند ریشه اصرارشان در این امر واقعا چیست ؟انچه پاسخ به آن قطعی است اینکه فرار سرمایه ها از بانکها مفسده بزرگتر را انهم در این برهه زمانی ایجاذ خواهد کرد ،حال واقعا چه کسی زمینه ساز و جاده صاف کن این ستم به کشور است؟آقای رئیس جمهور شما اگر می خواستید کاری بکنید از سال اول سفت و سخت پای فرمان 8 ماده ای مبارزه با مفاسد اقتصادی می ایستادید ؟وقتی مسامحه را در ان موضوع بدیهی بر خود توجیه می کنید ،موضوع بالا رفتن سود اقتصادی که در مقابل ان چیزی نیست
چکار کنم به نظر شما؟؟؟؟ ماهی پانصد هزار تومان حقوق دارم. متاهلم. خودم و همسرم دانشجو هسیتم و همسرم شاغل نیست. مستاجرم. چهل میلیون تومان اندوخته خود را به صاحب خانه با کلی منت دادم تا یک خانه پنجاه متری در مرکز شهر رهن کنم. ارزش پولم به دو سوم یک سال پیش رسیده. ابتدای سال تعدیل نیرو داره ادارمون. استرس زیادی متحمل میشوم چون شایعه کرده اند نیروی زیادی را تعدیل میکنند. چه باید بکنم بی عدالتی را به چشم خود میبینم چه کنم؟؟؟؟؟
پارگراف زیر چنان زیبا نگارش شده بود که چندین بار این قسمت را خواندم ایشان دلار را کاغذپاره ای بیش نمی دانستند اما توهینی بزرگتر از اینکه مردم پس انداز خود را از ریال به دلار تغییر میدهند
آقای رئیس جمهور! باور کنید نه تنها امنیت اقتصادی که امنیت روانی ملت مخدوش شده است.
روزی که خبر رسید نرخ سود سپرده های بانکی افزایش یافت ،همه گفتند که یک کار خوب و مثبت انجام شده ولی اینک خبر می رسد که همین یک اقدام مثبت را هم شما رد کرده اید ؛ واقعاً چرا ؟ آیا می پندارید "اقتصاد" کارمند شماست که با دستور شما حرکت کند؟ اشتباه نکنید ؛ اقتصاد قواعد خود را دارد و این قواعد خود را بر هر دستور و مصوبه مغایر تحمیل می کنند ، حتی اگر آمر ، بالاترین مقام اجرایی یک کشور باشد.
معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهور در حالی گفته مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار افزایش نرخ سود سپردههای بانکی نبوده است که چندین عضو شورای پول و اعتبار این اظهارات را تائید نمیکنند.
مسئله اینه که اگه قبول کنه سود بانکی 20 درصد بشه یعنی تورم 20 درصدی را هم قبول داره
اگه تصمیم گیریها بهمین شکل پیش بره و وضعیت اقتصادی مردم از این بدتر بشه امنیت اقتصادی که هیچ امنیت ملی نیز بخطر می افته .
آقای رئیس جمهور 10 تومان مردم شد 5 تومان.....بهترین کار اینه که مردم فقط در حد رفع نیازهای ضروری خرید کنند اگه این کار 6 ماه انجام بشه اون وقت دولتمردان مجبور میشوند که در مورد مسائل اقتصادی درست فکر و عمل کننند . و سر کیسه رو هم اینقدر برای کشورهای دیگه شل نکنند. عجیبه که این پول به همه مسلمانان جهان حلال است و به ما مردم مسلمان ایران حرام
دلم برای نفر بعدی میسوزه که چجوری میخواد این حجم نقدینگی رو جمع کنه! طبق آمار بانک مرکزی در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد نسبت به دولت اصلاحات نقدینگی 4 برابر شده!!!
1 راه جمع کردن این نقدینگی سرگردان افزایش سود سپرده هاست!!!
آزادی بیان
فردریک کبیر ،که از سال ۱۷۴۰ تا ۱۷۸۶ بر کشور آلمان حکومت می کرد معتقد به آزادی اندیشه بود و رشد فکری مردم را در گرو آن می دانست. او یک روز سوار بر اسب با همراهانش از یکی از خیابان های برلین می گذشت، گروهی از مخالفان اعلامیه تند و تیزی علیه او بر دیوار چسبانده بودند. فردریک آن را به دقت خواند و گفت: “بی انصافها چقدر اعلامیه را بالا چسبانده اند ما که سوار اسب هستیم آن را به راحتی خواندیم ولی افراد پیاده برای خواندنش به زحمت می افتند. آن را بکنید و پایین تر بچسبانید تا راحت تر خوانده شود”. یکی از همراهان با حیرت گفت: “اما این اعلامیه بر ضد شما و اساس امپراتوری است”. فردریک با خنده پاسخ داد: “اگر حکومت ما واقعا به مردم ظلم کرده و آنقدر بی ثبات است که با یک اعلامیه چند خطی ساقط شود همان بهتر که زودتر برود و حکومت بهتری جای آن را بگیرد، اما اگر حکومت ما بر اساس قانون و نیک خواهی و عدالت اجتماعی و آزادی بیان و قلم است مسلم بدانید آنقدر ثبات و استحکام دارد که با یک اعلامیه از پا نیفتد.
ما بر جهان داریم مدیریت می کنیم.صبر کنید همه چی را درست می کنم.الان گرفتار ریاست جمهوری هستم سرم شلوغه.بعد از اتمام این دوره که سرم خلوت شد مشکلهای بانکی تان را حتما درست می کنم
جونمون به لبمون رسید به خدا.دریغ از یک فریاد رس.خدایا سیلی،زلزله ای،طوفانی،خدایا نکنه واقعا این کشور و مردمش رو فراموش کردی؟بواسطه کدوم گناه؟!خدایا ما هم آدمیم بابا.ما هم میخوایم لااقل 2 روز مزه زندگی رو بچشیم
اقای رییس جمهور اگر میبینید در کشورهای دیگر نرخ سود بانکی پایین است چرا ان وجه معادله را نمی بینید تورم انها نیز پایین تر از سود بانکی است بنابراین باید برای حفظ ارزش پول نرخ سود بانکی بیشتر از تورم باشد و برای کمک به تولید دولت میتواند قسمتی از هزینه های سود بانکی را به بخش تولید کمک کند
تازه آقای ریس جمهور چیزهای دیگر هم گفته مثل افزایش قیمت ها در فاز دوم هدفمندی ما زیر فاز اول استخوان هایمان خورد شد وای از فاز دوم کاش ایشان تا آخر دوره ریاستشان مرتب به سفر خارجی بروند
چرا الکی صحبت می کنید؟؟؟وضع مملکت بهتر شده......می خوای بگم چقدر بهتر شده؟؟؟بگم؟بگم؟بگم؟؟؟نه بگم؟؟؟تمام اسنادش هم موجوده....
هر چیزی که باید گفته می شد گفتید ولی برای تاکید : کاهش سود بانکی بسیار خوبه ولی به شرطی که 1- تورم کنترل شده باشه 2- امکان سرمایه گذاری امن اون هم در امر تولید فراهم باشه و نه در دلالی
متاسفانه با فقدان بستر مناسب و سود ده متناسب با نرخ تورم و کاهش نرخ سود بانکی سرمایه ها به سمت بازار های کذایی سکه و زمین مسکن و ... حرکت کرد که اولاً باعث کاهش اعتبار بانکه و ثانیاً افزایش تورم و کاهش تولید ناخالص ملی میشه الان از زمان کاهش نرخ سود بانکی برای یک نمونه فقط بحث اجاره مسکن رو یه نگاه بندازید دیگه کمتر صاحبخونه ای تمایل به دریافت وجه رهن داره و اکثراً به سمت تبدیل اون به کرایه رفتن که پیدا کردن خونه ای با اجاره بها زیر 400 هزار تومان مثل یافتن سوزنی در کاهدانی هست
بهترین راه به نظر من در این مقطع افزایش نرخ سود بانکی مطابق با نرخ تورم، ممنوعیت بانکه از ورود به بازارهای دلالی مانند زمین و اهمیت بیشتر مانند پرداخت رایانه به بخش تولید هست
وقتی جای قوه مجریه با مقننه عوض میشه اینطوریه ایشان کاری ندارند مجلس و مردم چیکار میکنند کار خودشو میکنه سفر های استانی تمام شده حالا نوبت سفر های جهانیه انشا ا... چند وقت دیگه سفر های کهکشانی رو شرو میکنن مردمم برن از گشنگی سماق بمیکن
خدایا این دو سال کی تمام میشود
من اقتصاددان نیستم. آنچه که از شرایط می بینم این است که با پایین نگهداشتن نرخ سود بانکی ، بازار سکه و ارز رونق می یابد . دولت هم طلا و ارز نفتی را با قیمت بالا در بازار می فروشد و کلی درآمد کسب می کند تا بتواند کسری بودجه و کمی فروش نفت و عدم انتقال پول نفت را جبران کند . از طرف دیگر با پایین بودن نرخ سود بانکی ، نظام بانکی سرمایه های مردم را با نرخ سود کم در اختیار می گیرد و با درآمد سرشار حاصل از به کار گیری آن در بخش های مختلف ، مابه التفاوت را خرج دستورات دولتی در داخل و خارج می کند . اگر دلایل دیگری وجود دارد دوستان ذکر کنند روشن تر شویم.
من یک مستاجر هستم که از طرفی توان مالیه کمی هم دارم ولی کو گوش شنوا فقط به فکر این هستن رئیس جمهور که از طریق افزایش ارز و سکه کسری بودجه خودشون رو جبران کنن حال به سر من چی میاد مهم نیست ...گفتن بیاین تو بورس کو بورست ازش چی مونده دیدی آیا شاخصو در عوض اجاره خونه هر سال 50 درصد رفته روش سکه سه برابر شد ارزم که پدر اقتصاد رو در آورده خدا به دادمون برسه پس دارین شرایط رو مهیا می کنین آقای شعیب بن صالح
آخه منطق احمدی نژاد اینه حق وتو برای کشورهایی مثل آمریکا و انگلیس و فرانسه بده و یادآور کننده دوران توحشه اما برای ایشان خوبه که یک تصمیم منطقی و مناسب که عدم اجرای آن در این چند سال خسارتهای جبران ناپذیری به مردم زده را می تواند وتو کند. احمدی نژاده دیگه چکارش می شه کرد باید تحملش کرد تا یواش یواش بره.
این که اقتصاد ی علم است حرفای صهیونیست و امیرکاییهای نامرده.مدارکش هم توی وزارت کشور هست.
هیچگونه مشکل اقتصادی در کشور نست.شما دیگه چرا عصری جون؟
من شما رو دوست دارم ولی...
واقعا ارزش پول یک کشور نشان دهنده چیست؟وقتی قدرت خرید پول ما اینقدر کاهش پیدا کرده فکر نمی کنید دولت و بانک مرکزی باید بدور از مسائل سیاسی جوابگو مردم باشند؟ یک مدتی سکه طلا قیمتش بالا میرفت میگفتند بها جهانی طلا بالا رفته ! حالا چی اون هم که تقریبا ثابت مونده ولی سکه طرح قدیم 740000 تومان شده و دلار بالای 1700 تومان.اصلا تکلیف اون افرادی که سرمایه ای ندارند که وارد بازار دلالی ارز و طلا بشوند چیست؟ ترا خدا با مردم صادق باشید، بیایید اصل مطلب رو بگید : مثلا بگوییم برای 4 سال ذخیره ارزی داریم و می خواهیم یکطوری مشکلات تحریم و... را پشت سر بگذاریم و با مردم صادق باشیم . هی نگوییم هیچ تاثیری نداشته و همچنین مسئولیت تصمیماتی که در طی چند ساله گذشته گرفته ایم را بدرستی قبول کنیم....
سوال این است: آقای احمدی نژاد چرا ؟ موافقان افزایش سود بانکی ، هم دلایل علمی خود را مطرح می کنند و هم نتیجه وضعیت کنونی را به طور ملموس نشان می دهند؛ دلیل و منطق شما چیست؟! اگر دلیلی بر این اصرار چند ساله دارید اعلام کنید تا اگر منطقی بود بقیه بپذیرند ولی اگر استدلال مقبولی ندارید و فقط می پندارید که پذیرش افزایش نرخ سود به معنای عقب نشینی شما از موضع چند ساله تان است و شما هم عقب نشینی را در شأن خود نمی دانید ، باید گفت که راه درستی در پیش نگرفته اید.
در این 6 سال گذشته اگر کشور رییس جمهور نداشت ، شرایط مان به مراتب بهتر بود.
بهترنیست پول رایج کشور بشه دلار تاخیال همه راحت بشه؟
اصل حرفتان خوب است ومنطقی ولی چند نکته :
1. نرخ سپرده ها باید بطور یک شیب ملایم بالا میرفت وبرود نه یک جهش 300در صدی که شاید این هم خوب نباشد.
2.آیا بفکر کسانی که در انتظار تسهیلات بانکی برای تولید ومسکن و..هستند هستید؟در این صورت باید تسهیلات را با نرخ بالاتی دریافت کنند ه ر چند با این اوضاع خراب مشکلاتشان فراوان است .
3. با این اوضاع چگونه فاز دوم هدفمند کردن یارانه ها اجرا میشود ؟
4. تر ابخدا پول ملی را بی ارزش نکنید وارز را ثابت کنید لااقل برای هر شش ماه .وای کاش توجه ها از نرخ طلا بر روی ارز متمرکز شود چون این اصل است .
فکر میکنیدچند نفر در ایران بتونن مثل آقای احمدی نژادبا گوش ندادن به این حرفها خودشونو خسته نکنن ولی در عوض بجای پژوی اسقاطی،سوار ماشین بالا(که عکسشو انداختین)بشن؟من هم جای ایشون بودم خودمو خسته نمی کردم......