زندگی بشار اسد با تصادف عوض شد

به قدرت رسیدن بشار اسد در سال ۲۰۰۰ با موجی از امید برای اصلاحات اقتصادی و سیاسی همراه بود


اعتراضات گسترده سیاسی، حکومت بشار اسد در سوریه را با چالشی جدی مواجه کرده است.


به قدرت رسیدن او در سال ۲۰۰۰ با موجی از امید برای اصلاحات اقتصادی و سیاسی همراه بود. فضای کشور، تحت رهبری او تا حدی آزاد شد. صدها زندانی سیاسی آزاد شدند و قدم هایی هم برای رفع محدودیت از مطبوعات برداشته شد.

اما روند این تغییرات، اگر معکوس نشده باشد، حتما کند شده است. بشار اسد آشکارا نشان داد که اولویت اول او نه اصلاحات سیاسی، بلکه اصلاحات اقتصادی است.

مخالفت صریح رهبر سوریه با لشکرکشی آمریکا به عراق اگرچه عصبانیت آمریکا را برانگیخت اما در سوریه و کل منطقه با استقبال مواجه شد.

گفته می شد که حکومت او از پیکارجویان فلسطینی و عراقی حمایت می کند و به همین دلیل مورد انتقاد قرار می گرفت.

با این وجود آقای اسد توانست روابطش را با ترکیه و لبنان بهبود بخشد و حتی ایده مذاکره با اسرائیل در مورد بلندی های جولان را نیز مطرح کرد.

تمرین برای پوشیدن قبای حکومت

بشار اشد برای حزب حاکم بعث، نیروهای امنیتی، ارتش و دیوان سالاران دولتی به عنوان نماد تداوم ثبات پس از ۳۰ سال حکومت پدرش، حافظ اسد، به حساب می آید.

زندگی بشار اسد در سال ۱۹۹۴پس از مرگ باسل، برادرش در یک سانحه رانندگی دستخوش تغییرات فراوانی شد.

در واقع این باسل بود که برای در دست گرفتن حکومت آماده می شد. تقریبا به یقین می توان گفت که اگر مرگ برادرش اتفاق نمی افتاد، سرنوشت بشار یک زندگی آرام به دور از سیاست و توجه بود.

او بین سال های۱۹۸۸ تا ۱۹۹۲ و پیش از آنکه برای ادامه تحصیلات به لندن برود در بیمارستان نظامی تشرین در دمشق به تحصیل در رشته چشم پزشکی مشغول بود. آقای اسد پس از مرگ برادرش با عجله از لندن فراخوانده شد.

با بازگشت به سوریه وارد آکادمی نظامی حمص در شمال سوریه شد و مدارج ترقی را طی کرد تا در ژانویه ۱۹۹۹ به درجه سرهنگی رسید.

آقای اسد در سال های آخر حیات پدرش به عنوان مدافع و حامی اینترنت و اصلاحات تجدد گرایانه شناخته می شد و مسوولیت یک برنامه داخلی مبارزه با فساد مالی را هم بر عهده داشت.

بازی با اصلاحات

آقای اسد پس از به قدرت رسیدن در ژوئن سال ۲۰۰۰ صدها زندانی سیاسی را آزاد کرد و برای نخستین بار پس از بیش از سه دهه به روزنامه های مستقل اجازه انتشار داد.

حکومت برای مدتی به گروهی از روشنفکران که برای انجام اصلاحات دموکراتیک اصرار داشتند اجازه داد تا به صورت عمومی گردهمایی های سیاسی برگزار کنند.

بشار اسد در سال های آخر حیات پدرش به عنوان مدافع و حامی اینترنت و اصلاحات تجدد گرایانه شناخته می شد

کمی بعد، برگزاری این تجمعات یا کاملا ممنوع شد یا مجوز برایشان صادر نشد و استقلال روزنامه ها هم محدود شد.

مخالفان همچنان با سرکوب و زندان روبرو هستند و گروه های حقوق بشر می گویند صدها مخالف سیاسی در سوریه زندانی هستند.

در نیمه سال ۲۰۰۵ و پس از قتل رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان در بیروت، عقب نشینی اجباری نیروهای سوریه از لبنان صورت گرفت. هنوز هم بسیاری از منتقدان، سوریه را مسوول مرگ او می دانند و دمشق هم این اتهامات را رد می کند.

اقتصاد سوریه که روزگاری کاملا بسته بود آرام آرام باز شد با این وجود بسیاری از مردم سوریه از فساد فراگیر مالی شاکی هستند و برنامه رسمی مبارزه با فساد مالی هم به رغم تبلیغات بسیار، با مخالفت هایی از جانب دیوان سالاران دولتی روبرو بوده است.

برخی از ناظران معتقدند که احتمالا منافع دست اندرکاران کهنه کار حکومت، رهبر جوان را از انجام اصلاحات باز داشته است.

برخی ناظران می گویند که آقای اسد با اقتدار در صندلی راننده نشسته اما بخش اعظم سیاست سوریه در پشت پرده می گذرد و درک اینکه واقعا چه اتفاقی در حال وقوع است دشوار است.

رأی دهید
compatriot - تورنتو - کانادا
مرگش هم با تصادف عوض خواهد شد!
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 22:27
IRAN+ISRAEL+USA 4EVER - مونیخ - آلمان
دیکتاتور‌ها که همه هم تقریبا بی‌ سواد هستند هر کدامشان بعد از ۱ حادثه یا سانحه زندگیشان دگرگون شده. برای مثل علی‌ خامنه‌ای که در زمان شاه فقید ایران روضه خونی بی‌ سواد و کودن در مسجد کرامت مشهد بود ه ، روزی به هنگام الاغ سواری از الاغ به پایین پرت شده و بعد از ضربه مغزی شدید ناگهان چشم‌های بد ترکیبش را باز کرده و متوجه شده که از این پس شده ولی‌ فقیه مسلمین جهان!!! به امید اینکه باز از الاغ پرت بشه اما این بار به درک واصل بشه.امین
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 22:57
ایرانزمین - یوتوبوری - سوئد
این شترمرغ از گردن درازش معلومه که از دوران ناجوانمردیش تروریست بوده و مطمئنم که کشتن برادر خدانیامرزش هم دسیسه خودش بوده,,میگید نه از طویله رهبر چلاغعلی بپرسید
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 22:46
Labe Karoon - اهواز - نروژ
پشت این پرده پر از آخونده...
‌سه شنبه 27 دي 1390 - 23:33
انقلاب دوم - هامبورگ - آلمان
بیشتر به مرغ لاری شباهت داره تا رئیس جمهور.
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 11:17
kordstan azad - سردشت - ایران
وای چه گردن درازی داره این پدر سوخته
‌چهارشنبه 28 دي 1390 - 13:10
parvaz 1 - پلیموس - انگلیس
گردن بشار اسد از کل هیکل جنتی هم درازتره
‌پنجشنبه 29 دي 1390 - 03:37
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.