وزارت علوم درصدد تدوین لایحه ای برای تسهیل مقابله با مدرک فروشی

وزارت علوم درصدد تدوین لایحه ای برای تسهیل مقابله با مدرک فروشی

قائم مقام وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و رییس دانشگاه پیام نور با حضور در دفتر سایت عصر ایران با مدیر مسؤول و خبرنگاران این سایت خبری دیدار و گفتگو کرد.

دکتر سید محمد حسینی در این دیدار ضمن بازدید از بخش های فارسی و عربی سایت عصرایران از نزدیک در جریان شیوه فعالیت سایت قرار گرفت.

دانشگاه پیام نور در مسیر رشد کمی و کیفی قرار دارد

دکتر حسینی در حاشیه دیدار خود از سایت عصر ایران در مصاحبه ای با خبرنگار ما گفت: در بیستمین سالگرد تاسیس  دانشگاه پیام نور توانسته ایم با جذب حدود 850 هزار دانشجو و تاسیس 488 واحد دانشگاهی هم در سطح کمی و هم به لحاظ کیفی سطح آموزشی را ارتقا دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره سیاست های 3 سال گذشته مجموعه آموزش عالی در ارتقای سطح کمی و کیفی آموزش عالی به ویژه دانشگاه پیام نور گفت:" سیاست دولت نهم از همان ابتدای شکل گیری در جهت توسعه توامان کمی و کیفی دانشگاه ها بوده است به گونه ای که بر اساس اخرین آمار ISI در سال میلادی گذشته ،  کشورمان با ارایه 13500 مقاله علمی جهش بزرگی در زمینه تولیدات علمی و ارایه مقالات پژوهشی داشته است.

رییس دانشگاه پیام نور در ادامه درباره انتقاداتی که به کیفیت آموزشی دانشگاه پیام نور وارد می شود، با اشاره به اینکه در تمام سیستم های آموزشی و غیر آموزشی ممکن است مشکلات و نواقصی باشد، افزود:" ما نمی گوییم که نقطه ضعف نداریم یا انتقادی به مجموعه دانشگاه پیام نور وارد نیست.مثلا در گذشته  موضوعاتی چون به روز نبودن کتب آموزشی، نوع برگزاری امتحانات یا شیوه تصحیح اوراق یا زمان بر بودن فرایند اعلام نمره انتقادات بجایی وجود داشت و دارد که ما در 3 سال گذشته تلاش کرده ایم در جهت رفع این اشکالات حرکت کنیم . مثلا امروز به نقطه ای رسیده ایم که دانشجویان می توانند به فاصله اندکی پس از آزمون نمره خود را در سایت دانشگاه ببینند.از سوی دیگر ما در 3 سال گذشته تلاش کرده ایم در کنار فعالیت های آموزشی ،فعالیت های فرهنگی را نیز راه اندازی کنیم و در این جهت تا کنون قدم های بزرگی برداشته ایم.

وی افزود:" اما نباید توقع داشت که امکانات موجود در دانشگاه های دیگر از قبیل خوابگاه یا فضاهای آموزشی و... در دانشگاه پیام نور هم وجود داشته باشد چرا که اساسا سبک کار دانشگاه پیام نور با دیگر دانشگاه ها متفاوت است و من فکر می کنم یکی از نکاتی که منتقدین به آن توجه  نمی کنند این است که دانشگاه پیام نور را با دانشگاه های دیگر مقایسه می کنند که در آنها شیوه آموزش حضوری رایج است.

دکتر حسینی در ادامه با اشاره به نقاط مثبت شیوه آموزشی در دانشگاه پیام نور گفت:" یکی از نکات مثبت دانشگاه پیام نور ، مکانیزه بودن و یکسان بودن آزمون های این دانشگاه در سراسر کشور است.در دانشگاه های دیگر اساتید نقش قابل توجهی در نمره دانشجو دارند و مثلا اگر استادی در طی 16 جلسه موفق به ارایه تمام حجم کتب آموزشی  در کلاس نشود از میزانی که در کلاس درس داده است ، امتحان می گیرد و این امر در نهایت به ضرر دانشجو است.

اما دانشجویان پیام نور مجبور و موظف اند تمام حجم کتب آموزشی خود را مطالعه کنند و این کار امکان تحصیل آنها در مقاطع تحصیلی بالاتر را آسان تر می سازد.
مثلا امروز کسی که از دانشگاه پیام نور مدرک کارشناسی می گیرد راحت تر می تواند در آزمون مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد قبول شود و آمارها نیز حاکی از موفقیت رو به تزاید دانش آموخته های دانشگاه پیام نور در آزمون های مقاطع تحصیلات تکمیلی است.

رییس دانشگاه پیام نور نکته مثبت دیگر دانشگاه پیام نور را در امکان تحصیل کارمندان دولت ذکر کرد و افزود:" طبق قانون خدمات کشوری امکان تحصیل کارکنان و کارمندان دستگاه های دولتی در دانشگاه ها وجود ندارد اما این دسته از کارمندان دولت می توانند در دانشگاه نور ثبت نام کنند و ادامه تحصیل دهند که این امر در ارتقای سطح آموزشی کارکنان دولت موثر است."وی در عین حال تاکید کرد که در حال حاضر ، تنها کارمندان دولت دانشجوی این دانشگاه نیستند بلکه 90 درصد دانشجویان پیام نور را جوانان جویای علم تشکیل می دهند.

دکتر حسینی در ادامه با موفقیت آمیز خواندن سیاست های دولت نهم در حوزه آموزش عالی در سه و نیم سال گذشته افزود: امروز حتی به جایی رسیده ایم که بیش از تقاضا ظرفیت داریم و این بدین معنی است که اکنون در کشورمان هیچ جویای تحصیلی به دلیل نبود ظرفیت  از ورود به دانشگاه باز نمی ماند. از سوی دیگر ما در دانشگاه پیام نور بسیار جدی هستیم و این تصور همیشگی درباره سیستم آموزشی دانشگاه های ایران را " که ورود دشوار و خروج آسان است" (تشبیه به قیف وارونه) به هم زده ایم.امروز همان طور که می دانید ورود به دانشگاه پیام نور چندان مشکل نیست اما سیستم جدی آموزشی موجود در این دانشگاه به گونه ای است که هیچ تضمینی برای خروج سهل و آسان و گرفتن راحت مدرک از این دانشگاه وجود ندارد و دانشجویان باید برای اینکه مدرک تحصیلی دریافت کنند به سختی تلاش کنند و درس بخوانند.

رییس دانشگاه پیام نور در ادامه با اشاره به اهتمام مجموعه آموزش عالی به توسعه مقوله آموزش مجازی گفت:" خوشبختانه امروز حرکت های خوبی در این زمینه آغاز شده و توسعه آموزش مجازی یکی از اهداف اصلی وزارت علوم است.امروز بیش از 10 هزار نفر از دانشجویان مان از طریق آموزش مجازی تحصیل می کنند .اما این کافی نیست و هدف ما این است که پوشش آموزش مجازی را افزایش دهیم.البته در این راه موانع سخت افزاری و نرم افزاری وجود دارد که در صدد رفع آنها هستیم. مثلا برای این کار باید پوشش شبکه اینترنت در سراسر کشور به نقطه مطلوبی برسد و ما هم اکنون در این زمینه موانع و مشکلاتی داریم اما در سیاست بازنگری اخیری که در دانشگاه پیام نور در پیش گرفته ایم به توسعه امکان آموزش مجازی از طریق اینترنت،اینترانت و شبکه های تلویزیونی اهتما م ویژه ای داریم.

 پیام نور "هوو"ی دانشگاه آزاد نیست

رییس دانشگاه پیام نور در ادامه گفت و گوی خود با عصر ایران در پاسخ به این که "گفته می شود سیاست توسعه دانشگاه پیام نور ، برای این صورت می گیرد که دانشگاه آزاد به حاشیه رانده شود و لذا پیام نور می خواهد هووی دانشگاه آزاد شود " ،ضمن تکذیب ادعاها و مطالبی که در برخی محافل و رسانه ها درباره رابطه دانشگاه آزاد با دانشگاه پیام نور زده یا نوشته می شود، گفت:" به هیچ وجه دانشگاه پیام نور رقیب یا هووی دانشگاه های دولتی یا دانشگاه آزاد نیست. اصلا ما در مجموعه دولت نهم معتقد به اعمال نگاه سیاسی و یا نگاه بخشی نیستیم و معتقدیم باید به مجموعه سیستم  آموزش عالی کشور اعم از دولتی و آزاد خدمات رسانی کنیم و از آنها حمایت کنیم.

قائم مقام وزیر علوم افزود :" اما بحثی که امروز وجود دارد و وزارت آموزش عالی به جد در پی آن است ارتقای استاندارد های نظارتی و ایجاد وحدت رویه در سیستم آموزش عالی کشور است که دانشگاه آزاد نیز یکی از اجزای آن است.باید توجه کنید که در دولت نهم بیشترین مجور تاسیس رشته دانشگاهی جدید به دانشگاه آزاد اعطا شده است به طوری که در سال گذشته در حالی که ظرفیت پذیرش تمام دانشگاه های دولتی کشور در مقطع کارشناسی ارشد 40 هزار دانشجو بود این رقم به تنهایی در دانشگاه آزاد 30 هزار نفر بود.بنابراین هیچ مانعی بر سر راه توسعه دانشگاه آزاد وجود ندارد و ما خود را متعهد به حمایت از همه دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد می دانیم. اما همان طور که عرض کردم موردی که ما در مجموعه آموزش عالی در دولت نهم به آن اهتمام داریم ضرورت نظارت موثر و هماهنگ بر سیستم آموزش عالی کشور از جمله دانشگاه آزاد است.وی افزود:در گذشته نظارت کمتری وجود داشت و مثلا بدون مطالعه و کار کارشناسی مجوز رشته های جدید تحصیلی صادر می شد و یا منابع درسی بدون مطالعه دقیق مورد تایید قرار می گرفت که ما جلوی این روند را به شیوه سابق گرفتیم.

حسینی گفت: در راستای اعمال نظارت موثر در هر استان یک "دانشگاه مادر" را مامور انجام نظارت بر شبکه دانشگاه های فعال در آن استان کرده ایم .مثلا دانشگاه شهید چمران در اهواز یا دانشگاه فردوسی مشهد یا دانشگاه شهید باهنر در کرمان و دانشگاه های مادر در دیگر استان ها را مامور انجام نظارت و ایجاد وحدت رویه در سیستم آموزشی دانشگاه های هر استان کرده ایم که این کار نتایج مثبت و خوبی نیز به همراه داشته است.وی تاکید کرد: در عین حال معتقد به استقلال دانشگاه ها هم هستیم و معتقدیم نظارت به معنای نفی استقلال دانشگاه ها نیست و فقط برای ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در سیستم آموزش عالی کشور است.

کمیته بررسی مدارک مسوولان فعال است

قائم مقام وزارت علوم در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار عصر ایران درباره نتایج عملکرد کمیته بررسی مدارک مدیران که از سوی رییس جمهور مامور بررسی مدارک تحصیلی مدیران ارشد کشور شده است گفت: این کمیته با دستور رییس جمهور تشکیل شد و هم اکنون نیز به فعالیت خود ادامه می دهد.

دکتر حسینی با اشاره به مزایای جمع آوری اطلاعات مدارک تحصیلی مدیران کشور و تاکید بر این نکته که باید این عمل بدون ملاحظات سیاسی و به روی مدارک تحصیلی تمامی مدیران کنونی و سابق اعمال شود ، گفت:" اساسا من فکر می کنم اگر مدیران کشور اطلاعات مربوط به مدارک تحصیلی خود را در اختیار این مجموعه قرار دهند یک بانک اطلاعاتی به روز و دقیق از میزان ،نوع و سطح تحصیلات مجموعه مدیران کشور ایجاد می شود که با ورود مدیران جدید به این مجموعه اطلاعات آن می تواند همیشه به روز باشد و این سامانه اطلاعاتی می تواند در گزینش بهتر مدیران در هر بخشی به کمک مسئول مربوطه بیاید.

قائم مقام وزیر علوم درباره مشکل مدرک فروشی و نیز فروش پایان نامه ها و نظایر آن با اشاره به موانع قانونی در راه انسداد شبکه ها و موسسات غیر قانونی آموزش عالی گفت:" متاسفانه فرایند قانونی ما برای بستن دفاتر و موسسات غیر قانونی که تب مدرک گرایی را دامن می زنند و بدون داشتن مجوز قانونی به کارهایی چون مدرک فروشی یا فروش تحقیقات و پایان نامه های دانشگاهی می پردازند زمان بر و طولانی است و به نظر می رسد برای جبران نقیصه در این زمینه باید یک لایحه قانونی به مجلس ارایه شود که معاونت حقوقی وزارت علوم در پی تدوین یک لایحه در این زمینه است و امیدواریم با ارایه آن به مجلس شورای اسلامی بتوانیم زمینه قانونی برخورد با موسسات غیر قانونی دانشگاهی یا کمک آموزشی را تسهیل و به روز سازیم.

وی افزود:" همین مانع قانونی باعث شد تا فرایند تعطیلی دانشگاه غیر قانونی هاوایی بیش از 10 سال طول بکشد و دانشگاه هاوایی در این 10 سال صدها و هزاران مدرک برای دانشجویان خود صادر کند.

ما از ابتدا دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) را غیر قانونی می دانستیم

قائم مقام وزیر علوم در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار عصر ایران درباره انتقادات منتقدین به ایجاد موانع وزارت علوم دولت نهم بر سر راه فعالیت آزادانه تشکل های دانشجویی در دانشگاه های کشور ضمن تکذیب ادعای تلاش دولت نهم برای انسداد فعالیت های سیاسی در دانشگاه های کشور گفت:" ما معتقد به فعالیت سیاسی دانشجویان در دانشگاه هستیم و معتقدیم این فعالیت باید در چارچوب ضوابط قانونی به انجام برسد. در این راستا یکی از سیاست های وزارت علوم  ایجاد امکان برای تشکل های دانشجویی در زمینه مسایلی چون چاپ نشریه ،برگزاری میتینگ ها و جلسات بحث و مناظره و امکان ایجاد تشکل های دانشجویی است.

وی افزود:" باید تشکل های دانشجویی در چارچوب ضوابط قانونی فعالیت کنند که یکی از این ضوابط بر اساس آیین نامه تشکیل تشکل های دانشجویی این است که باید هر تشکل حداقل 3 درصد از جمعیت دانشجوی دانشگاه مزبور را به عضویت خود درآورد و نیز به طور ادواری انتخابات اعضای شورای مرکزی خود را برگزار کند.در غیر این صورت هر تشکلی که شرایط و ضوابط قانونی را رعایت نکند از نظر ما غیر قانونی است.

دکتر حسینی در ادامه در پاسخ به پرسش عصر ایران درباره دلایل غیر قانونی اعلام کردن دفتر تحکیم وحدت(طیف علامه) از سوی وزارت علوم گفت:" ما از همان ابتدا معتقد به غیر قانونی بودن این مجموعه بودیم . آنها از نظر ما نه واجد شرایط قانونی اند و نه موضع گیری های سیاسی شان در سال های گذشته به یک تشکل دانشجویی می خورد.

وی افزود:" عده ای از افراد خارج از دانشگاه تلاش می کنند تا به حرکت ها و اقدامات این مجموعه جهت دهند و این کاری غیر قانونی است . از سوی دیگر موضع گیری های سیاسی این مجموعه درباره مسایل مختلف سیاسی کشور کار را به جایی رساند که در جریان جنگ غزه و در حالی که همه ملت و دولت ایران یک صدا معتقد به حمایت از مردم فلسطین در برابر تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی بودند ؛ این مجموعه با صدور بیانیه ای رسما از جنبش مقاومت حماس در فلسطین با نام " تروریست" یاد کرد ، به طوری که روزنامه کارگزاران که بخش هایی از این بیانیه را چاپ کرده بود به وسیله هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شد.از سوی دیگر در قضیه هسته ای نیز این گروه تلاش دارد تا با گرفتن مواضعی متفاوت و متناقض با موضع نظام و مردم ، وحدت ملی را مغشوش کند. بنابراین همان طور که ما از ابتدا این گروه را به رسمیت نمی شناختیم در استعلام اخیری که هم از وزارت علوم شد اعلام کردیم که این گروه غیر قانونی است.

دکتر حسینی افزود:" این گروه اگر به موضع گیری های خود در سال های گذشته نگاهی بیاندازد خود می فهمد که چرا غیر قانونی اعلام شده است. این گروه با موضع گیری های خود تبدیل به یک گروه برانداز شده بود. به طوری که نامه ای یا بیانیه ای می نوشتند و بر خلاف واقع ، اعلام می کردند که اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور این بیانیه را صادر کرده است تا آن که کار به آنجایی کشید که اخیرا و پس از موضع گیری این گروه درباره غزه بسیاری از کسانی که سابقا با این گروه همکاری می کردند یا به نوعی طرفدار این گروه بودند از این عمل آنها اعلام برائت کردند .

sarab22 - المان - دوسلدورف
اره جونه .... همه دروغ میگند و شماها راست. استبدادگری بسه همه شماهارو شناختند حناتون دیگه رنگی نداره.
یکشنبه 20 بهمن 1387

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
جدا متاسفم که برخی مفت خور علم رو هم با ثروت میخرند. زمانی حداقل واسه 20 گرفتن انشاء میگفتیم علم بهتر است از ثروت... اما حالا!
یکشنبه 20 بهمن 1387

rezanl - هلند - امستردام
اولین معامله گرها خودتون بودید که مدرک رو با جبهه معامله میکردید. نگاه کنید به مدرگ دکترای اهنگران یا محسن رضائی
یکشنبه 20 بهمن 1387

darvish30 - مکزیک - مانزانار
به قول دائی جان ناپلئون : چیزی که حدی نداره خریت است خریت دکترا . لیسانس.مهندسی میفرشیم نمکی نون خوشکی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
یکشنبه 20 بهمن 1387

salamiran - ایران - شیراز
حالا که آقایان مدارکشان را بخصوص از بازار « جاسبی » خریده اند ، تازه می خواهند لایحه اش را تدوین کنند . خر خودتانید بلا نسبت !
دوشنبه 21 بهمن 1387

سنجاقک - امریکا - چستراسپرینگ
منکه نخوندم ولی دارند چیکار میکنند .....مدرک میفروشند .........برای من هم یک مدرک دکترا کنار بگذارید پولش را میدم
دوشنبه 21 بهمن 1387

تبعیدی - نیوزیلند - کریست چرچ
احمدی نژادتون فروشی نیست!؟ میخوام بخرم این بچه همسایمونو بهاش بترسونم.
دوشنبه 21 بهمن 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.