ایران وایر می نویسد : تاریخ ایران و جهان به زندگی و سرنوشت چهره ها گره خورده است، هر یک خشتی گذاشته اند تا سقفی پدیدار شده، خشت هایی که گاه به قیمت زندگی و جان شان تمام شده است. در این معماری عظیم، زنان و مردان بسیاری نقش آفریده اند. در این میان، زنان ایرانی در این گذار طولانی، نویسنده برگ های بسیاری از کتاب تاریخ دویست سال اخیر ما بوده اند.
تاثیر مهم آنها در افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض علیه زنان، ارتقای سواد و موقعیت اجتماعی شان، مقابله با فشارهای مذهبی، مشارکت در پروژه های علمی، سیاست ورزی، موسیقی، سینما و ... یک لیست پر و پیمان فراهم کرده است. مجموعه ای که از امروز ایران وایر منتشر می کند، یک مقدمه است. افرادى که اسمشان در این فهرست آمده، نماینده میلیون ها زن ایرانى هستند که هر روز در ایران و کشورهاى دیگر بر زندگى خانواده و اجتماع خود تاثیر مى گذارند.
*********
مریم قجرعضدانلو (متولد ۱۳۳۲)، معروف به مریم رجوی، یکی از مشهورترین مخالفان جمهوریاسلامی است. همسر مسعود رجوی، رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران و رئیس شورای ملی مقاومت است.
او پس از پیروزی انقلاب 57 به سازمان مجاهدین خلق پیوست. سازمانی که پیش از انقلاب یکی از خواهرانش (نرگس) نیز عضو آن بود. خواهر رجوی بعدها به عضویت انشعابیون این سازمان پیوست که مارکسیست شده و سازمان پیکار را تشکیل داده بودند.
مریم رجوی در نخستین دوره انتخابات مجلس، یکی از کاندیداهای سازمان مجاهدین خلق بود، با این حال از ورود به مجلس بازماند. او پس از بروز درگیری میان سازمان مجاهدین خلق و جمهوریاسلامی و اعلام جنگ مسلحانه از سوی این سازمان، از ایران خارج شد.
او ابتدا همسر مهدی ابریشمچی، از اعضای شورای مرکزی سازمان مجاهدین خلق بود. اما در سال ۶۴ از او جدا شد و با مسعود رجوی ازدواج کرد. به گفته برخی تحلیل گران، این ازدواج سرآغاز "انقلاب ایدئولوژیک" در سازمان مجاهدین خلق بود.
او از آن زمان با نام مریم رجوی شناخته میشود. پس از انقلاب ایدئولوژیک، مریم رجوی از نظر سلسله مراتب در سازمان مجاهدین پیشرفت کرد و از سال ۱۳۶۵ مسئولیت فرماندهی عملیات نظامی علیه جمهوریاسلامی به او سپرده شد. رجوی در سال ۱۳۶۷ نیز اعلام فرمان آغاز عملیات "فروغ جاویدان" را به عهده داشت. این عملیات در ایران با نام "مرصاد" شناخته میشود. این عملیات با شکست سنگین گروه مجاهدین خلق به پایان رسید.
رجوی پس از پایان جنگ ایران و عراق، مدتی در اردوگاه اشرف به سر برد و سپس برای زندگی به فرانسه رفت. مسالهای که همواره مورد اعتراض جمهوریاسلامی بود. در خرداد سال ۸۲ پلیس فرانسه، مریم رجوی را به همراه ۱۶۵ عضو سازمان مجاهدین خلق بازداشت کرد. دادگاه اتهامها علیه مریم رجوی را در سال ۹۰ لغو کرد.
پس از بازداشت مریم رجوی، خودسوزی چند تن از اعضای این سازمان، خبرساز شد. سازمان مجاهدین خلق آن زمان متهم شده بود که این افراد را تشویق به خودسوزی کرده است.
سازمان مجاهدین خلق به رهبری مریم رجوی مدتها در لیست سازمانهای تروریستی آمریکا و اروپا قرار داشت. چند سال پیش نام این گروه از فهرست سازمانهای تروریستی خارج شد.
سازمان تحت رهبری مریم رجوی، افشاکننده برنامه هستهای ایران است. شورای ملی مقاومت - شاخه سیاسی سازمان - در سال ۱۳۸۱ طی یک کنفرانس مطبوعاتی پرده از وجود تاسیسات اتمی در ایران برداشت. در ماه های اخیر، مریم رجوی یکی از چهره های فعال مخالف توافق هسته ای ایران و 1+5 بوده است. این گروه به طور مکرر ادعاهایی درباره برنامه هسته ای ایران طرح کرده است ولی هیچکدام از ادعاها مانند ماجرای سال 81 مورد توجه قرار نگرفته است.
مریم رجوی پس از حمله آمریکا به عراق سقوط صدام حسین، عملا فرد اول سازمان مجاهدین خق است. مسعود رجوی از آن زمان تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده است. با این حال برای هر دو تن از سوی دادگاهی در عراق حکم بازداشت صادر شده. مریم و مسعود رجوی متهم به همدستی با صدام حسین در قتل شیعیان و کردها در عراق هستند. دادگاه عراقی این دو را به نسلکشی متهم کرده. اتهامی که از سوی سازمان مجاهدین خلق رد میشود.
مریم رجوی از سوی مخالفان سازمان مجاهدین خلق و بعضی از جداشدگان از این سازمان، متهم به بدرفتاری با اعضای انین سازمان، دیکتاتوری، صدور دستور شکنجه، قتل و … است. به عقیده مخالفان، شیوه رهبری او در این سازمان، نشانی از دموکراسی ندارد.
حامیان سازمان مجاهدین خلق این اتهامات را رد می کنند. گروه مجاهدین در سال های گذشته تحت نظر مریم رجوی موفق شده کارزارهای تبلیغاتی وسیعی را در اروپا و آمریکا سازماندهی کند و برخی چهره های مشهور دیپلمات اروپایی و آمریکایی را برای سخنرانی و اعلام حمایت از این گروه دعوت کند.
این گروه متهم است با پرداخت پول های کلان به این افراد، رضایت این افراد را می خرد، با این حال چنین اتهاماتی سبب نشده که کارزارهای تبلیغاتی گروه مجاهدین خلق با خدشه مهمی روبرو شود. آنها کماکان خودشان را مهم ترین گروه مخالف جمهوری اسلامی می دانند، هر چند مانند گذشته تمرکز ویژه ای بر فعالیت های نظامی ندارند.
فیلم «فرقه بوقلمون صفت»، ساخته مازیار بهارى ، تهیه کننده تلویزیون الجزیره،٢٠٠٦
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان