دو فرش ۴۰۰ ساله صفوی پس از مرمت به نمایش درآمدند
رأی دهید
محمد اینانلو، رئیس موزه فرش ایران نیز درباره این دو فرش نفیس گفت: «بخشی از این دو فرش به مرور زمان تخریب شدهبود. در روز رونمایی از فرشها بخش مفقود شده فرشها با تکنولوژی ویدیو مپینگ به نمایش درآمد تا افراد بتوانند تصور درستی از فرش اصلی -بدون بخشهای از بین رفته- داشته باشند.
به گفته آقای اینانلو «قدمت این دو فرش یکی به اوایل قرن دهم و دیگری به اواخر قرن دهم باز میگردد و ما تنها دو سوم از این فرشها را در اختیار داریم یعنی یک سوم آن به مرور زمان تخریب شده و با عملیات مرمت توانستیم جلوی روند تخریب این فرشها را بگیریم.»
به گزارش ایسنا، تورج ژوله، پژوهشگر و مدرس فرش در آیین رونمایی از این دو پاره فرش صفوی، به تاریخچه فرششناسی اشاره کرد و گفت: «مطالعات فرششناسی از نیمه قرن نوزدهم میلادی آغاز شد. اروپاییها در این زمینه پیشگام بودند و پژوهشگران آمریکایی با روشهای میدانی، فصل جدیدی در معرفی قالیهای عشایری و روستایی به دنیای هنر ایجاد کردند.»
به گفته او «فرششناسی فراتر از بررسی فنی فرش است و ارتباط عمیقی با تاریخ، فرهنگ، جامعه و باورهای ملتها دارد. فرشهای صفوی نمونه بارزی از شکوفایی هنر و فرهنگ این دوره تاریخی هستند.»
نمایش این دو قطعه فرش صفوی تا ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ در موزه فرش ایران ادامه دارد.