نیاز زنان به کدام سوپرفودها با افزایش سن بیشتر میشود؟
رأی دهید
به نوشته نشریه پزشکی "Web MD"، زنان باید با افزایش سن، هشت ماده غذایی فوقالعاده را که به آنها "سوپرفود" نیز گفته میشود، در رژیم غذایی خود بگنجانند.
سویا
این غلافهای خوش طعم مملو از فیبر، چربیهای سالم و ترکیبات شبیه استروژن به نام "ایزوفلاون" هستند. ایزوفلاونها میتوانند به کاهش علائم یائسگی از جمله گر گرفتگی کمک کنند.
کلم پیچ
در این برگهای سبز مقدار زیادی ویتامین K وجود دارد که سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند و برای بهبود سلامت استخوانها بسیار مفیدند. سبزیجات خانواده کلم سرشار از "گلوکوسینولات" (glucosinolate) هستند که ویژگیهای ضدسرطانی دارد. این مواد میتوانند با مبارزه با رادیکالهای آزاد بدن، خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهند.
گریپ فروت
فلاونوئیدها، نوعی از آنتی اکسیدانها هستند که در این میوه وجود دارند و به کاهش احتمال بروز انواع خاصی از سکته مغزی در زنان کمک میکنند. فراموش نکنید که مصرف همزمان گریپفروت با برخی از داروها مثل (داروهای فشار خون، استاتینهای کاهش کلسترول، برخی از آنتیهیستامینها، داروهای ضد لخته) خطر و عوارض جانبی دارد. بنابراین قبل از قرار دادن آن در منوی غذایی خود، با پزشک خود مشورت کنید.
بذر کتان
دانه کتان آسیاب شده سرشار از فیبر و همچنین "لیگنان" است؛ ترکیبات گیاهی که مانند استروژن عمل میکنند و میتوانند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان پستان کمک کنند. روغن بذر کتان یک راه عالی برای دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ است. قبل از افزودن دانه کتان به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید زیرا این ماده نیز درست مانند گریپ فروت میتواند بر عملکرد برخی از داروها تأثیر بگذارد.
گردو
مملو از اسیدهای چرب سالم است. گردو سرشار از "فیتو استرول" است. فیتو استرول میتواند سطح استروژن را هم در زنان و هم در مردان تنظیم کند و از طریق مسدود کردن گیرندههای استروژن، سرعت رشد سلولهای سرطان پستان را کاهش دهد.
اسفناج
فولات یا همان ویتامین B9 موجود در این سبزی احتمال ابتلا به زوال عقل، بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. لوتئین موجود در اسفناج نوعی آنتی اکسیدان است که از سلامت عدسی و شبکیه چشم هم محافظت میکند.
جگر گاو
جگر گاو منبع عالی فولات و اسید فولیک و همچنین ویتامین A است. فراموش نکنید که اگرچه این ویتامین برای رشد جنین مهم است، اما دوزهای بالای آن میتواند ناهنجاری در سیستم عصبی و قلبی عروقی جنین و همچنین سقط خود به خودی به همراه داشته باشد.
گوشت گاو بدون چربی
زنان بعد از ۱۸ سالگی بیشتر از مردان به آهن موجود در گوشت قرمز نیاز دارند. گوشت گاو غنی از آهن و همچنین روی و ویتامین B است. اما زیادهروی نکنید چون این احتمال وجود دارد که مصرف زیاد گوشت قرمز منجر به فیبروم رحمی شود.