یک ایرانی‌تبار در فهرست فضانوردان ناسا برای سفر به ماه

ایندیپندنت فارسی :نام ۱۸ فضانوردی که قرار است در ماموریت «آرتمیس» ناسا به ماه سفر کنند، اعلام شد.

به گزارش ایندیپندنت، در این ماموریت که قرار است سال ۲۰۲۴ انجام شود، برای نخستین بار یک فضانورد زن، یک فضانورد مرد را همراهی خواهد کرد. هدف ماموریت «آرتمیس»، ایجاد یک پایگاه پایدار در کره ماه تا پایان سال در قطب جنوب این کره خواهد بود.


فضانوردان عملیات کسب آمادگی برای این ماموریت را آغاز خواهند کرد تا بتوانند سال آینده با ناسا و شرکایش از جمله موسسه «اسپیس اکس» که در حال تولید سیستم‌های فرود بشر در ماه است، کار کنند.

فضانوردان این تیم عبارتند از: جوزف آکابا، کایلا بارون، راجا چاری، متیو دومینیک، ویکتور گلاُور، وارن هوبورگ، کریستیانا هَماک کاچ، کیل لیندگرِن، نیکول مَن، آن مک کلِین، جسیکا مِیر، یاسمین مقبلی، کیت روبینز، فرانک روبیو، اسکات تینگِل، جسیکا واتکینز و استفانی ویلسون.

نیمی از تیم فضانوردان ناسا، تجربه سفر به فضا را داشته و دو نفر از آنها هم‌اکنون در ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند: کیت روبینز و ویکتور گلاور.

کریستینا کاچ و جسیکا مِیر، دو فضانوردی هستند که سال گذشته نخستین راهپیمایی فضایی زنانه در جهان را به انجام رساندند. جو آکابا و استفانی ویلسون نیز تنها دو فضانوردی بوده‌اند که با سفینه‌های فضایی کهنه ناسا پرواز کردند.

پَت فارستر، رئیس تیم فضانوردان در بیانیه‌‎ای گفت: «با بازگشت به ماه، کارهای هیجان‌انگیز بسیاری در پیش داریم که انجام آن مستلزم شرکت یک تیم بزرگ از فضانوردان است.»

«راهپیمایی در سطح کره ماه، برای تک تک ما رویایی است که به حقیقت می‌پیوندد، و هر نقشی که در آن داشته باشیم به منزله یک افتخار خواهد بود. من به این گروه خاص از مردان و زنان افتخار می‌کنم و می‌دانم هر یک از آنها در ماموریت آینده آرتمیس، به نمایندگی از ناسا و ایالات متحده نقشی برجسته ایفاء خواهد کرد.»

این تیم از سوی مایک پنس، معاون ریاست جمهوری و در جریان حضور او در هشتمین اجلاس شورای ملی فضانوردی ناسا، در مرکز فضایی کندی در فلوریدا اعلام و معرفی شد.

آقای پنس گفت: «من قهرمانانی را به شما معرفی می‌کنم که ما را به ماه و فراتر از آن خواهند برد: نسل آرتمیس.»

«جای شگفتی است که مرد بعدی و نخستین زنی که بر سطح ماه راهپیمایی خواهد کرد در میان نام‌هایی قرار دارند که خواندم. تیم فضانوردان آرتمیس، آینده کشف‌های فضایی آمریکا هستند و آینده درخشان است.»

هنوز به هیچ‌یک از فضانوردان ماموریت خاصی داده نشده است. احتمال دارد با گذشت زمان و در صورت نیاز، فضانوردان دیگری نیز به این تیم اضافه شوند.

در هفته‌ای که گذشت، ناسا همچنین اطلاعات بیشتری در مورد اهداف دقیق این سازمان، پس از رسیدن به ماه منتشر کرد.

در میان آن، انتقال حدود ۸۵ کیلوگرم نمونه خاک ماه از سطح و زیر سطح آن و جمع‌آوری شواهد وجود آب و دیگر مواد شیمیایی است که اساس طرح کشف‌ها در اعماق فضا را تشکیل می‌دهد.

در اوت سال ۲۰۲۰، دانشمندان پیشنهاد کردند از کانال‌های عظیم آتشفشانی که در زیر سطح مریخ و ماه وجود دارد به عنوان پایگاه‌های فضایی برای ماموریت‌های آینده استفاده شود.

اما باید دید آیا ماموریت سال ۲۰۲۴ عملی خواهد شد یا نه. گزارش اداره بازرسی کل ناسا، حاکی از آن است که «بعید است» سازمان فضایی ایالات متحده به اهدافش دست یابد.

این به دلیل چالش‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا است که تولید سیستم‌‌های پرتاب به فضا و سفینه اوریون و نیز آزمایش‌های اصلی و کلیدی سفیه را به تعویق انداخته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۶
Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
افتخار اینه که روزی کشور ایران خودش یک ناسا داشته باشه. رفتن این خانوم به کره ماه هیچ نفعی برای ما ایرانیها ندارد چون نتیجه تمام اون پژوهشی که در کره ماه قراره انجام بشهاول به نفع کشور آمریکا انجام میشه و نه ایران و هیچ کشور دیگر. آخر سر چهار تا عکس از سنگ و خاک از سطح ماه را نشون میدن به تمام جهان که همه جهانیان در دیدنش شریک باشن.
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. عرزشی جان، إیران تا دلت بخواد ناسا داره، همه پاها رو زمین مخ ها رو هوا.
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
[::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. اگر ناسا نداریم در عوض ناسازگار زیاد داریم!
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰
۳۹
redsky95 - تورنتو، کانادا
[::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. یه زمانی بحث داشتم به چند نفری درباره هند و ایران و امریکا. این حرفا دل خوش کنیه. فقط به امار مهندس و پزشکایی که خارج شدن نگاه کن. یا به همین امار خونه خریدن تو ترکیه. بدبختی اینه تو گوش این ملت کردن این چیزا افتخاره. به نظر من اون هندی که isro ساخته افتخار داره. فعلا مردم گرمن متوجه نمیشن. مثل همون قضیه دیگهای پلو تو سفارت انگلیس. الان دیگ پلو شده خارج رفتن و خارج کردن ثروت و متخصص.
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
۳۶
Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. عمید جان جرمایشاتت را نفهمیدم.
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۸
۳۶
Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
[::redsky95 - تورنتو، کانادا::]. مردم هند هم نابغه های زیادی دارن که از هند خارج میشن، ولی بازم به وطنشون برمیگردن و اون چیزی را که فرا گرفتند به کشور خودشون تزریق میکنند، ولی ایرانیها برنمیگردن، یا اگه برمیگردن دستگیر میشن یا در بهترین حالت چند تا آی فون دست دوم با خودش میاره میفروشه و اسم خودشو میزاره وارد کننده تکنولوژی. حتی اگه دستگیر هم نشه و موبایل هم نبره با خودش، باز هم فکر نکنم بخواد کسی رو یاد بده. چون میخواد خودش ابو علی سینا باشه و بقیه ملا نصرالدین.
جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۷
۳۹
redsky95 - تورنتو، کانادا
[::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. به این میگن استعمار نوین. حرف من نیستا. حرف یه سری جامعه شناس تو بهترین دانشگاه های امریکا هست. فکر کنم سخرانی معروفی داره یکی از پروفسورهای معروف تو دانشگاه واشنگتن. شما تو ایران با پول مردم پزشک پرورش میدی. مهندس پرورش میدی تا این مهند س وپزشکی که هزینه ی اموزشش از جیب مردم رفته بعد ۵ یا ۶ سال تحصیل بیاد به این مردم سرویس بده. اما میره خارج. خب اینطوریه که حتی پزشک و پرستار برا کشورای جهان سومی باقی نمیمونه. هرچقدرم هزینه کنن پزشک و پرستار تربیت کنن ول میکنن میرن. یا بهتر بگم جذب میشن. یه جا خوندم نروژ داشت پزشکای المانی رو جذب میکرد بعدش مرکل به نروژ میگه این کا رو نکنین وگرنه برخورد متقابل میکنیم.
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. مربوط به ایکیوت میشه. تقصیر خودت نیست
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۸
۳۹
redsky95 - تورنتو، کانادا
یه بحثی داشتم چند ساعت پیش. به این نتیجه رسیدیم مثل همیشه نیاز به یه نیروی خارجی هست حمله کنه ایران و کشور رو سر و سامان بده. شرائط کشور زمان حمله ی عربها چطور بود؟ پر ظلم و فساد و جهل. شرائط کشور زمان حمله ی مغول چطور بود؟ پر ظلم و فساد و جهل. شرائط کشور زمان حمله ی نیروهای سه گانه (انگلیس روسیه امریکا) چطور بود؟ ظلم و فساد و جهل. الانم همینه. تنها دوره ایی که کشور تو ظلم و فساد و جهل نبود ولی یه نیروی خارجی حمله کرد زمان داریوش و اسکندر بود. تو باقی دوره ها مردم از خداشون بود یکی حمله کنه.
‌سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.