مرور روزنامههای صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۱ اسفند
رأی دهید
پیشروی نیروهای عراقی در شهر تکریت و ماجرای حمله اخیر به علی مطهری، نماینده مجلس ایران در شیراز دو موضوعی است که بیشتر از همه توجه روزنامههای امروز صبح پایتخت را به خود اختصاص داده است.
۳۶ سال تاخیر
۳۶ سال تاخیر
به نظر نویسنده، واقعیت این است که با رفع برخی موانع یعنی سقوط صدام و وقوع برخی تحولات یعنی بروز داعش، شرایطی در منطقه حاکم شده که در نهایت به محبوبیت و نفوذ ایران انجامیده است. چه بسا که اگر دیکتاتورهایی مثل صدام یا خاندان آل سعود، آل خلیفه و آل ثانی نبودند، این مودت و دوستی از سالها پیش بروز مییافت.
سرمقاله کیهان مدعی شده که اگر دولتها در این کشورها با رای مردم روی کارآمده بودند، به قطع و یقین این الفت و برادری با ۳۶ سال تاخیر بروز نمییافت.
سنگرهای از دست رفته داعش
سنگرهای از دست رفته داعش
به نوشته آقای ایرانی اگر تکریت به طور کامل از داعش پاکسازی شود، آنها نیروهای خود را در مناطق دیگر به ویژه موصل متمرکز خواهند کرد. داعش میداند که با از دست دادن موصل، کارش در عراق یکسره خواهد شد و ناگزیر از جابهجایی به سمت شمال سوریه هستند.
حادثه تلخ شیراز
حادثه تلخ شیراز
به نوشته رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس، این اولین نمونه از رفتار گروههای قانون گریز نیست، آنها به نام دفاع از ارزشها و نظام، گاهی اقداماتی مرتکب میشوند که چه بسا موجب آسیبرسانی به نظام شود.
آقای جلالی با یادآوری ماجرای ۲۲ بهمن قم نوشته که با وجود ورود مجلس و گزارش ارسالی بهارستان به دستگاه قضا، هنوز تکلیف آن پرونده روشن نشده است. اگر در حادثه شیراز هم مهاجمان به مجازات نرسند، تندروها در سراسر ایران احساس خواهند کرد که در حاشیه امن هستند و اقدامات خود را تکرار خواهند کرد و این وضعیت، قانون و امنیت کشور را در معرض تهدید جدی قرار خواهد داد.
چرا هاشمی آمد؟!
چرا هاشمی آمد؟!
به نوشته این فعال سیاسی اصلاحطلب، آقای هاشمی به نیکی میدانست که حاصل شرکت در این انتخابات چه خواهد شد. او به خوبی میدانست که شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارد و به خوبی میدانست که اصولگرایان تندرو با سیاسی کاری نمیخواهند او رئیس مجلس خبرگان شود. اما به رغم این اطلاع تصمیم گرفت که در انتخابات هیئت رئیسه خبرگان شرکت کند.
به نظر آقای زیباکلام، آقای هاشمی مدتهاست که به این جمعبندی رسیده که خطر تندروی فضای سیاسی کشور را تهدید میکند، به همین دلیل هم در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ وارد شد.
طولانی شدن انتظارها
طولانی شدن انتظارها
به اعتقاد نویسنده این دو موضوع به اقتصاد ایران به نوعی صدماتی وارد کرده است و طبیعتاً سال آینده برای اقتصاد کشور سالی توام با فراز و نشیب بسیار خواهد بود. آن چه میتواند بیشتر موجب ادامه این حرکت مثبت باشد هنر مدیریت منابع، انضباط دولت در عملکرد، تلاش برای بهبود محیط کسب و کار و فراهم کردن سرعت و سهولت و رغبت بیشتر در سرمایهگذاریهای مختلف بخشهای اقتصاد است.
تولید ملی را دریابیم
تولید ملی را دریابیم
به نظر نویسنده این مقاله، دولت باید به موضوع رونق اقتصادی توجه ویژه کند؛ هر چند که خود مسؤول این شرایط نیست، بلکه وارث آن است. در اکثر اقتصادهایی که رکود حاکم میشود، عبور از آن نیازمند پوشش هزینههایی است که عوامل تولیدی در ایجاد آن نقشی ندارند.
در پایان مقاله دنیای اقتصاد آمده که پس از کنترل تورم باید تمرکز روی عبور از رکود باشد. رونق اقتصادی میتواند منجر به کاهش تورم به صورت پایدار شود.