استرس احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد
استرس احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد
رییس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت استرس در کنار شیوههای زندگی جدید از جمله عوامل محیطی مهمی است که احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهد.دکتر "محمدتقی جغتایی" در آستانه برگزاری همایش زیستی آلزایمر در گفتوگو با خبرنگاران گفت کمتحرکی و تغذیه نامناسب یکی دیگر از ویژگیهای شیوههای زندگی امروزی است که جزو عوامل محیطی زمینه ساز آلزایمر به به شمار میروند.
وی با بیان اینکه هماکنون درمان قطعی آلزایمر میسر نیست و پیشگیری در آن بسیار اهمیت دارد افزود کاهش استرس و سعی برای داشتن یک زندگی آرام، فعالیتهای بدنی و ذهنی همراه با تغذیه سالم اصول مهم پیشگیری از ابتلا به آلزایمر است.
رئیس همایش مبانی زیستی آلزایمر گفت زمینه ژنتیکی نیز در ابتلا به آلزایمر موثر است ولی با اصلاح سبک زندگی و نوع تغذیه میتوان مانع از بروز این بیماری شد.
این متخصص علوم اعصاب با بیان اینکه ورزش فاکتورهای رشد مغز را افزایش میدهد گفت ورزش منجر به کاهش استرس و افزایش شادابی فرد میشود که این عوامل در نهایت با تقویت سلولهای مغز در کاهش ابتلا به آلزایمر موثرند.
دکتر جغتایی با اشاره به اینکه آلزایمر بیماری است که با سن مرتبط است گفت با افزایش جمعیت و افزایش شمار سالمندان بر میزان مبتلایان به آلزایمر هم افزوده میشود.
دکتر "هما رسولی" دبیر علمی همایش زیستی آلزایمر نیز در خصوص عوامل خطرزا و عوامل مستعدکننده ابتلا به آلزایمر گفت سابقه وارد آمدن ضربه به سر، دیابت، کمکاری تیرویید، فشار خون و کلسترول بالا و در معرض قرار گرفتن فلزاتی مثل آلومینیوم و روی از عواملی هستند که احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش میدهند.
وی گفت بطور کلی ۱۵درصد افراد بالای ۶۵سال و نیمی از جمعیت بالای ۸۵ سال مبتلا به آلزایمر میشوند.
این متخصص بیماریهای پیشرونده مغزی گفت یکی دیگر از عوامل موثر در ابتلا به آلزایمر آلودگیهای محیطی و از جمله آلودگی هوا و همچنین آلودگی آب است.
دکتر رسولی افزود سلولهای مغزی نسبت به کمبود اکسیژن بسیار حساس هستند و آلودگی هوا باعث میشود اکسیژن کمتری به مغز برسد و در نتیجه این کمبود اکسیژن سلولهای مغزی تخریب میشوند.
وی در خصوص برگزاری همایش آلزایمر گفت این همایش با تاکید بر مبانی زیستی آلزایمر توسط مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران دوم اسفند ماه امسال برگزار میشود.
این همایش با همکاری انجمن آلزایمر ایران و گروه نورولوژی بیمارستان رسول اکرم به صورت یک روزه برگزار میشود.
دکتر رسولی هدف از برگزاری این همایش را ارتقای سطح علمی و آشنایی محققان، پزشکان و دانشجویان با آخرین اطلاعات پایهای و تبادل نظر پیرامون دیدگاههای تحقیقی در زمینه آلزایمر عنوان کرد.
وی در خصوص محورهای مورد بررسی در این همایش گفت، مبانی سلولی و مولکولی، راههای عصبی درگیر، فیزیوپاتولوژی و معیارهای تشخیصی و تشخیص افتراقی از جمله موضوهات مهم مورد بررسی در این همایش است.
علاقهمندان تا بیستم بهمن ماه میتوانند برای شرکت در این همایش ثبت نام نمایند.
دکتر رسولی با بیان اینکه شرکت در این همایش از چهار امتیاز بازآموزی برخوردار است افزود به متخصصان داخلی، پاتولوژیستها، داخلی مغز و اعصاب، روانپزشکان، بیهوشی، رادیولوژیستها، پزشکان عمومی و پرستاران گواهی شرکت و امتیاز بازآموزی اعطاء خواهد شد.