به دنبال تخلیه محموله گاز مایع «سرگردان» ایران، بانک مرکزی بنگلادش نسبت به خرید آن هشدار داد

رادیو فردا: جورنال دریانوردی «لویدز لیست» از تخلیه یک محموله گاز مایع، ال‌پی‎‌جی، متعلق به ایران در بنادر بنگلادش بعد از دو هفته سرگردانی در آب‌های چین خبر داده است.

هم‌زمان بانک مرکزی بنگلادش نسبت به هرگونه خرید گاز مایع ایران و کشورهای تحت تحریم هشدار داده است.

بر اساس گزارش «لویدز لیست»، نفتکش حامل محموله ال‌پی‌جی ایران بعد از دو هفته لنگر انداختن در آب‌های چین در ماه دسامبر، طی اقدامی «نامعمول» از مسیر خود به سمت بنگلادش بازگشته و محموله خود را آنجا تخلیه کرده است.

پیشتر روزنامه «بیزنس استاندارد» بنگلادش از هشدار انجمن اپراتورهای گاز مایع بنگلادش نسبت به افزایش خرید گاز مایع ایران خبر داده و نوشته بود که جمهوری اسلامی هر تن ال‌پی‌جی را ۴۰ تا ۵۰ دلار زیر قیمت بازار به مشتریان بنگلادشی پیشنهاد می‌کند.

بر اساس همین گزارش، اخیرا فروش گاز مایع ایران به این کشور به ۱۵۰ هزار تن در ماه اوج گرفته و عملا جمهوری اسلامی یک چهارم کل بازار گاز مایع بنگلادش را در دست گرفته است.

این روزنامه تصویری از نامه انجمن اپراتورهای گاز مایع بنگلادش به مقامات بندری و بانک مرکزی کشور را منتشر کرده که در آن اسامی چندین نفتکش مظنون به حمل گاز مایع ایران در آب‌های بنگلادش ذکر شده و به غیر از تبعات تحریمی، گفته است ارزان‌فروشی ایران، فضای رقابتی در بازار انرژی کشور را مختل می‌کند.

محمد جمال حسین از مقامات ارشد این مجمع در نامه خود به بانک مرکزی در ماه جای تصریح کرده بود: « بسیاری از بانک‌ها با عواقب مستقیم (تحریم‌ها) مواجه خواهند شد و در دراز مدت، اعتبار بنگلادش به عنوان مقصدی برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در خطر خواهد بود».

در این نامه اسامی ۱۰ شرکت عنوان شده که از طریق واسطه‌ها در امارات، خصوصا دبی، اسناد گاز مایع ایران جعل کرده و تحت نام گاز مایع شرکت گاز بصره عراق، راهی بنگلادش می‌کنند.

آقای حسین به نمونه‌ای اشاره کرده که نفتکشی به نام «جی وای‌.ام.‌ام» یک محموله ۱۰ هزار تنی گاز مایع تحت نام محموله شرکت گاز بصره عراق را وارد کشور کرده، اما این مجمع در تماس مستقیم با شرکت عراقی متوجه شده که هرگز چنین محموله‌ای توسط نفتکش یاد شده از بنادر عراق بارگیری نشده است.

گاز مایع، که ترکیبی از بوتان و پروپان است، در صدر صادرات غیرنفتی ایران قرار دارد.

آمارهای گمرکی ایران نشان می‌دهد در نیمه ابتدایی سال جاری خورشیدی به غیر از ۲.۲ میلیارد دلار گاز مایع، حدود ۲.۸ میلیارد دلار نیز بوتان و پروپان صادر شده که مجموعا معادل یک پنجم از کل صادرات غیرنفتی کشور است
+22
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.