نتانیاهو با حضور نیروهای ناظر بر آتش‌بس ترکیه در غزه مخالفت کرد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با جی دی ونس، معاون دونالد ترامپ از "روزِ بعدِ" جنگ غزه سخن گفت
دویچه وله: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از "روزِ بعدِ" جنگ غزه سخن گفت و تلویحاً با حضور نیروهای امنیتی ترکیه در مأموریت نظارت بر آتش‌بس مخالفت کرد. آنکارا خود را آماده مشارکت در "نیروی بین‌المللی" می‌داند.

بنیامین نتانیاهو در پاسخ به پرسشی درباره استقرار نیروهای ترکیه در غزه گفت: «نظرهای بسیار قاطعی درباره آن دارم. می‌خواهید حدس بزنید چیست؟» این موضع‌گیری در حالی است که آتش‌بسی شکننده طی ۱۲ روز برقرار مانده و بحث بر سر فاز دوم طرح غزه، یعنی خلع سلاح حماس، تشکیل کمیته فلسطینی با نظارت بین‌المللی و پشتیبانی نیروی چندملیتی از پلیس پالایش‌شده فلسطینی جریان دارد.

خوش‌بینی واشینگتن و رفت‌وآمد مقام‌ها
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر نسبت به دوام آتش‌بس ابراز خوش‌بینی کرد و گفت مسیر سخت است اما می‌توان آینده‌ای "بهتر" در خاورمیانه ساخت. در ادامه این رایزنی‌ها، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا قرار است وارد اسرائیل شود و با نتانیاهو دیدار کند. هدف این سفرها همراه با تیم‌های استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه و جرد کوشنر، داماد ترامپ حفظ "شتاب سیاسی" آتش‌بس عنوان شده است.موضع و نقش آنکارا
ترکیه که در جلب موافقت حماس با طرح آتش‌بس نقش داشته، اعلام کرده آماده مشارکت در "نیروی ناظر بین‌المللی" است و در صورت نیاز نقش نظامی یا غیرنظامی ایفا می‌کند.

در واشینگتن نیز گفته می‌شود ترکیه می‌تواند نقشی "سازنده" داشته باشد، هرچند آمریکا تأکید می‌کند چیزی را بر اسرائیل درباره حضور نیروی خارجی (در "خاک" تحت کنترلش) تحمیل نخواهد کرد.

روابط آنکارا و تل‌آویو از زمان جنگ غزه به پایین‌ترین سطح رسیده و رقابت دو طرف در عرصه‌های منطقه‌ای از جمله سوریه پررنگ‌تر شده است.

ستاد کل نیروهای مسلح ترکیه اعلام کرده برای مشارکت در "نیروی بین‌المللی تثبیت" در غزه (ISF) با هدف تأمین امنیت منطقه آماده است.

به‌گفته "اکتورک" از مقام‌های وزارت دفاع، نیروهای مسلح ترکیه با اتکا به تجربه گسترده در مأموریت‌های "حفظ صلح"، آماده پذیرفتن هر مأموریتی در چارچوب حقوق بین‌الملل برای استقرار و حفظ صلح هستند. او اضافه کرده که ترکیه به‌عنوان یکی از "چهار کشور ضامن" آتش‌بس، به رایزنی‌های دیپلماتیک و نظامی با طرف‌های درگیر ادامه می‌دهد.

این موضع با پیگیری‌های رجب طیب اردوغان برای ایفای نقشی پررنگ‌تر هم‌سو است و آنکارا را به‌عنوان "میانجی و تثبیت‌گر محوری" در دوره پساجنگ معرفی می‌کند.

این رویکرد پس از نقش‌آفرینی ترکیه در اقناع حماس به پذیرش فاز نخست "طرح ۲۰ بندی صلح" دونالد ترامپ  مطرح شده که در آن بر استقرار "نیروی بین‌المللی تثبیت" برای نظارت بر "خلع سلاح"، "بازگردانی گروگان‌ها" و "حکمرانی موقت" تأکید شده است.
وضعیت میدانی، پرونده اسرا و اجساد
با وجود آتش‌بس، گزارش‌هایی از درگیری‌های پراکنده، کندی در تحویل اجساد گروگان‌ها، ورود کمک‌ها و گشودن گذرگاه‌ها منتشر شده است.

مقام‌های غزه از دفن ۵۴ جسد بی‌نام‌ونشان تحویلی از اسرائیل خبر داده‌اند و ۳۰ جسد دیگر نیز به بیمارستان ناصر در خان‌یونس منتقل شده است. اسرائیل می‌گوید این اجساد متعلق به "افراد مسلح" کشته‌شده در حمله ۷ اکتبر یا نبردهای بعدی است.

از سوی دیگر، حماس تا کنون ۱۵ جسد از ۲۸ گروگان درگذشته را تحویل داده و می‌گوید بخشی از اجساد "زیر آوار" مدفون مانده است. هم‌زمان، وزارت بهداشت غزه (زیر نظر حماس اداره می شود) از کشته‌شدن دست‌کم ۸۸ فلسطینی که شامل غیرنظامیان هم می شود، از آغاز آتش‌بس خبر می‌دهد و ارتش اسرائیل کشته‌شدن دو سرباز خود در جنوب غزه طی آخر هفته را تأیید کرده است.

چالش اصلی در مرحله بعد، "خلع سلاح حماس" و چینش سازوکار امنیتی-اداری پایدار برای غزه است.

حماس با واگذاری سلاح‌ها مخالفت کرده و آن را مشروط به تشکیل "دولت فلسطینی" دانسته است. در سوی مقابل، تل‌آویو بر تضمین "عدم تهدید" تأکید می‌کند. اختلاف بر سر نقش ترکیه، شکل و ترکیب نیروی بین‌المللی و دامنه اختیارات کمیته فلسطینی، تعیین‌کننده ظرفیت اجرای پایدار آتش‌بس خواهد بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
هیچ مسلمانی بهتر است که ناظر نباشد حتی مثلا روشنفکرهای این ها مثل گلسرخی ناگهان رگ گردن اسلامی اش یک انگشت می رد بالا و حسین رست میشوند. هیچ مسلمانی قابل اعتماد نیست چون محمد مزور و دروغگو و جر زن بود
‌پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۸
۵۵
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
این اردوخر زور میزنه خودش رو نخود هر آشی بکنه. خودت حمایت کننده حماسی! گوشت رو‌میخوای بدن دست گربه؟
‌پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
۴۳
paksan - ایران، ایران
جنگ بعدی اسرائیل با ترکیه و در قبرس خواهد بود
‌پنجشنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +192شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +130حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +122نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +121اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو