ادعای عراقچی: حمله به مدرسه میناب «کار آمریکا و حساب‌شده» بود

 تصویر هوایی یک مجموعه وابسته به سپاه که دبستان مورد حمله در شمال آن واقع است.صدای آمریکا: در حالی که ایالات متحده و دیگر مقام‌های خود دست داشتن در حمله به دبستانی در میناب را رد کرده است، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در سخنانی در نشست فوری شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره «حمله هوایی به مدرسه دخترانه در میناب»، آمریکا را به حمله «حساب شده و مرحله‌به مرحله» متهم کرد.

عباس عراقچی در این نشست که روز جمعه با ‌عنوان «نقض جدی حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بشر بین‌المللی» برگزار شده، مدعی شد بیش از ۱۷۵ دانش‌آموز و معلم، «به‌طرزی کاملاً عمدی و بی‌رحمانه، قتل‌عام شدند».

در روز نخست حمله اسرائیل و آمریکا به مواضع و افراد جمهوری اسلامی، رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی گزارش دادند دبستان دخترانه «شجره طیبه» در میناب هدف اصابت موشک قرار گرفته و مدعی شدند ۱۶۰ دانش‌آموز کشته شده‌اند.

عراقچی با عنوان این که حمله به مدرسه میناب «نه یک حادثه صرف بود و نه یک خطای محاسباتی»، خواستار محکومیت صریح و بی‌قیدوشرط آمریکا از سوی همه کشورها و پاسخگویی روشن و بدون ابهام عاملان آن شد.

دونالد ترامپ در ۱۷ اسفند، در پاسخ به سؤالی در مورد بمباران مدرسه میناب، گفت که بر اساس آنچه او دیده، بمباران این مدرسه کار جمهوری اسلامی بوده است. رئیس جمهوری آمریکا تأکید کرد که ما فکر می‌کنیم جمهوری اسلامی این کار را کرده چرا که تسلیحات جمهوری اسلامی هیچ دقتی ندارد.

پیشتر مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در واکنش به ادعای جمهوری اسلامی درباره حمله احتمالی آمریکا به مدرسه‌ میناب گفته بود که پنتاگون در حال بررسی این گزارش است، اما تأکید کرد که ایالات متحده عمداً زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله مدارس را هدف قرار نمی‌دهد.

با این حال، عراقچی مدعی شده است از زمان آغاز عملیات مشترک اسرائیل و آمریکا علیه جمهوری اسلامی «بیش از ۶۰۰ مدرسه در سراسر ایران تخریب یا آسیب دیده‌اند و در نتیجه، بیش از هزار دانش‌آموز و معلم کشته یا مجروح شده‌اند».

او در ادامه ادعای خود گفته است آمریکا و اسرائیل «بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها، کارکنان درمانی، امدادگران هلال‌احمر، پالایشگاه‌ها، منابع آب و مناطق مسکونی را هدف قرار داده‌اند».

عراقچی همچنین عملیات نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی را «جنگ ناعادلانه و خودسرانه علیه ملت ایران» توصیف کرد.

آمریکا و اسرائیل بارها اعلام کرده‌اند که تنها اهداف نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی را که ابزاری برای سرکوب مردم ایران نیز هست، هدف قرار می‌دهند.

در عین حال، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که مدرسه «شجره طیبه» میناب در مجموعه‌ای وابسته به سپاه پاسداران قرار دارد و مقر سپاه در مجاورت آن واقع شده است؛ موضوعی که پرسش‌هایی درباره موقعیت دقیق هدف ایجاد کرده است.

همزمان، ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد برخی موشک‌های شلیک‌شده توسط سپاه پاسداران، از جمله در همدان، دقایقی پس از پرتاب سقوط کرده و به مناطق داخل ایران خسارت وارد کرده‌اند.

جمهوری اسلامی پیش‌تر نیز با اتهام‌هایی درباره استفاده تبلیغاتی از حوادث و روایت‌های رسمی برای مظلوم‌نمایی روبه‌رو بوده است. از جمله سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی در دی‌ماه ۱۳۹۸ که سپاه پاسداران پس از چند روز انکار، مسئولیت آن را پذیرفت. به گفته خانواده‌های قربانیان، برنامه این بود که آن را به گردن جت‌های امریکایی بیندازند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دو روز پیش هم در نشست دیگری با تصویب قطعنامه‌ای بر اساس اجماع، هرگونه اقدام جمهوری اسلامی برای «بستن، مختل کردن، یا مداخله» در ترافیک دریایی در تنگه هرمز را محکوم کرد.

در این نشست اضطراری که به درخواست کشورهای حوزه خلیج فارس در ژنو برگزار شده بود، قطعنامه پیشنهادی درباره پیامدهای حقوق بشری حملات جمهوری اسلامی به امارات متحده عربی، اردن، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر، و کویت تصویب شد.

این قطعنامه ضمن محکوم کردن حملات جمهوری اسلامی در منطقه «به شدیدترین شکل ممکن»، نگرانی خود را در مورد حملات علیه تأسیسات انرژی ابراز داشت.

محکومیت تمامی موارد نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر از دیگر موارد این قطعنامه بود. در این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواسته شده است خسارات ناشی از حملات خود را به طور «سریع» و «مناسب» جبران کند.
 
******
نماینده چین درباره حمله به مدرسه‌ای در میناب: این فاجعه از مرزهای اخلاق و وجدان انسانی عبور کرده است
بی بی سی: نماینده چین در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سخنانی گفت که حمله به مدرسه‌ای در میناب در جنوب ایران «جان ۱۶۸ دختر خردسال» را گرفت. او گفت که این فاجعه از مرزهای اخلاق و وجدان انسانی عبور کرده است و «بزرگ‌ترین نقض حقوق‌بشر محسوب می‌شود و بی‌اعتنایی آشکار به حقوق بشردوستانه بین‌المللی است.

او گفت که کشورش از این حمله «عمیقا شوکه» شده است و آن را به‌شدت محکوم می‌کند و با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی می‌کند.

به گفته نماینده چین، ایالات متحده و اسرائیل حمله به ایران را بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل انجام داده‌اند و این امر «ریشه این فاجعه» است.

نماینده چین افزود که آمریکا و اسرائیل نه‌تنها رهبران ایران را ترور کرده و به‌طور جدی حقوق بشر مردم ایران را نقض کرده‌اند، بلکه موجب تشدید درگیری در خاورمیانه شده و کشورهای دیگر منطقه را نیز درگیر کرده‌اند.

حاکمیت، امنیت و تمامیت ارضی همه کشورها باید به‌طور کامل مورد احترام قرار گیرد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز یک نشست فوری درباره «حمله هوایی به مدرسه دخترانه شجره طیبه در میناب، جنوب ایران، به‌عنوان «نقض جدی حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بشر بین‌المللی» برگزارکرده است.

******
نماینده «جامعه مدنی» ایران درباره حمله به مدرسه‌ای در میناب: «این فاجعه را فراموش» نکنید
بی بی سی: محدثه فلاحت که به عنوان «نماینده جامعه مدنی» در ایران در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره حمله هوایی به مدرسه‌ای در میناب حرف می‌زد از شورای حقوق بشر و اعضای آن، نهادهای مسئول و همه کسانی که وظیفه و توانایی دفاع از جان کودکان را دارند خواست تا «این فاجعه را فراموش نکنند.»

او گفت که «حقیقت باید آشکار شود و اسرائیل و ایالات متحده، که باعث این درد بزرگ شده‌اند، باید پاسخگو باشند؛ نه برای انتقام، بلکه برای عدالت، تا جهان بداند که جان کودکان بی‌ارزش نیست.» 
 
******روسیه حمله به مدرسه دخترانه در میناب را محکوم کرد
بی بی سی: نماینده روسیه در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل حمله به یک مدرسه دخترانه در میناب را محکوم کرد و گفت این حمله جان کودکان بی‌گناه را گرفته است.

او از افزایش تنش‌ها ابراز نگرانی کرد و خواستار فوری حملات و تامین امنیت غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در منطقه شد.

******آلمان خواهان «تحقیقات مستقل» درباره مدرسه میناب شد
بی بی سی: آلمان خواهان تحقیق مستقل درباره مدرسه میناب شد.

نماینده این کشور در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل از ایران خواست با اجازه دسترسی به این منطقه امکان تحقیقات مستقل درباره حمله مرگبار به مدرسه دخترانه میناب را فراهم کند.

******
وزیر خارجه ایران آمریکا را متهم کرد که «عمدا» مدرسه دخترانه میناب را هدف قرار داده است
بی بی سی: عباس عراقچی در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل آمریکا را متهم کرد که «عمدا» مدرسه دخترانه در میناب را بمباران کرده است.

عباس عراقچی در سخنرانی ویدئویی خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل، این «حمله محاسبه‌شده و مرحله‌ای» به یک مدرسه ابتدایی «در شهر میناب در جنوب ایران بود که در آن بیش از ۱۷۵ دانش‌آموز و معلم کشته شدند.»

به گفته او، حمله به یک مدرسه دخترانه در میناب یکی از «وحشتناک‌ترین نمودهای این تجاوز» بوده و آن را «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» می‌داند.

عراقچی این حمله را «حمله‌ای حساب‌شده و مرحله‌ای» توصیف می‌کند و می‌گوید آمریکا دارای فناوری نظامی دقیق است. او می‌افزاید: «هیچ‌کس نمی‌تواند باور کند که حمله به این مدرسه چیزی جز عمدی و هدفمند بوده است.»

او خواستار «محکومیت صریح از سوی همه» و «پاسخگویی شفاف برای عاملان» شد.

آمریکا مسئولیت این حمله را نپذیرفته، اما پیش‌تر گفته بود در حال تحقیق است.

******
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نشست فوری درباره حمله هوایی به مدرسه‌ای در میناب، برگزار کرده است
بی بی سی: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد یک نشست فوری درباره «حمله هوایی به مدرسه دخترانه شجره طیبه در میناب، جنوب ایران، به‌عنوان «نقض جدی حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بشر بین‌المللی» برگزارکرده است.

هدف این نشست اضطراری بررسی ابعاد حقوق بشری و انسانی این حمله، عنوان شده است.

صبح شنبه، نهم اسفند، تنها حدود چهار ساعت از آغاز حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به ایران دبستان شجره طیبه در میناب در استان هرمزگان هدف یک موشک قرار گرفت که بر اثر آن ۱۱۰ کودک دانش‌آموز دختر و پسر بین ۷ تا ۱۲ سال و تعدای از معلمان و چند نفر از والدین دانش‌آموزان کشته شدند.

پیشتر دموکرات‌های سنای آمریکا در نامه‌ای به پیت هگست، وزیر دفاع آن کشور، خواستار پاسخگویی در مورد حمله به مدرسه ابتدایی میناب در ایران شدند. 
+6
رأی دهید
-22

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.