دادگاهی در آمریکا حکم داد شرکت اسرائیلی «ان‌اس‌او» جاسوسی از واتس‌اپ را متوقف کند

 شرکت ان‌اس‌او به دلیل تسهیل نقض حقوق بشر از طریق «پگاسوس»، ابزار جاسوسی پیشرفته‌اش، تحت انتقاد قرار داردرادیو فردا: یک دادگاه آمریکایی در حکمی شرکت اسرائیلی «ان‌اس‌او»، سازنده جاسوس‌افزارها، را موظف کرد که از هدف قرار دادن سرویس پیام‌رسان واتس‌اپ متعلق به شرکت متا پلتفرمز خودداری کند. شرکت اسرائیلی هشدار داده این حکم ممکن است به تعطیلی کامل آن منجر شود.

در حکم ۲۵ صفحه‌ای که روز جمعه ۲۵ مهر از سوی فیلیس همیلتون، قاضی دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده، صادر شد، حکمی دائمی علیه تلاش‌های ان‌اس‌او برای نفوذ به واتس‌اپ که یکی از پرکاربردترین پلتفرم‌های ارتباطی جهان است، اعمال شد.


قاضی همیلتون همچنین مبلغ جریمه‌ای را که هیئت منصفه در دادگاه پیشین تعیین کرده بود، به‌طور چشمگیری کاهش داد. به این ترتیب، جریمه تنبیهی ان‌اس‌او به متا از حدود ۱۶۷ میلیون دلار به ۴ میلیون دلار کاهش یافت.

با این حال، حکم ممنوعیت دائمی احتمالاً چالشی بزرگ برای شرکت اسرائیلی خواهد بود؛ شرکتی که سال‌هاست به دلیل تسهیل نقض حقوق بشر از طریق «پگاسوس»، ابزار جاسوسی پیشرفته‌اش، تحت انتقاد قرار دارد.

پگاسوس با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های موجود در نرم‌افزارهای رایج، امکان جاسوسی و نظارت را فراهم می‌کند، و به همین دلیل واتس‌اپ یکی از اهداف اصلی آن بوده است.

بر اساس متن حکم، ان‌اس‌او پیش‌تر استدلال کرده بود که هرگونه ممنوعیت در هدف قرار دادن واتس‌اپ «کل فعالیت شرکت را در معرض خطر قرار می‌دهد» و این شرکت را «مجبور به تعطیلی می‌کند.»

مدیران متا از این تصمیم استقبال کردند. ویل کاتکارت، رئیس واتس‌اپ، در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «حکم امروز شرکت سازنده جاسوس‌افزار ان‌اس‌او را برای همیشه از هدف قرار دادن واتس‌اپ و کاربران جهانی ما منع می‌کند. ما از این تصمیم که نتیجه شش سال تلاش حقوقی برای پاسخگو کردن ان‌اس‌او در قبال حمله به اعضای جامعه مدنی است، استقبال می‌کنیم.»

دیوان عالی آمریکا حدود سه سال پیش رای داد که واتس‌اپ می‌تواند شکایت خود علیه شرکت ان‌اس‌او، تولید کننده ابزار جاسوسی پگاسوس، را پیگیری کند.

ان‌اس‌او استدلال کرده بود که ابزارهای جاسوسی پگاسوس را به نیابت از سوی دولت‌ها نصب کرده و در نتیجه در برابر هر گونه شکایتی مصونیت دارد.

ان‌اس‌او که همچنین مدعی شده محصولاتش برای مبارزه با جرایم جدی و تروریسم استفاده می‌شود، روز جمعه از کاهش ۹۷ درصدی جریمه مالی استقبال کرد و گفت که این ممنوعیت شامل حال مشتریانش نمی‌شود، «و آن‌ها همچنان از فناوری شرکت برای کمک به حفظ امنیت عمومی استفاده خواهند کرد.»

این شرکت اعلام کرد که تصمیم دادگاه را بررسی کرده و «بر اساس آن، درباره گام‌های بعدی خود تصمیم خواهد گرفت.»

طبق گزارشی از نشریه فناوری «تک‌کرانچ» در اوایل ماه جاری، این شرکت اخیراً توسط گروهی به رهبری رابرت سیموندز، تهیه‌کننده هالیوود، خریداری شده است. سیموندز به درخواست ایمیلی برای اظهارنظر پاسخی نداده است.

تحقیقات یک گروه روزنامه‌نگاری مستقل که مرکز آن در پاریس است و نتایج آن در سال ۲۰۲۱ در ۱۷ موسسه رسانه‌ای بین المللی منتشر شد نشان می‌داد که «پگاسوس» برای جاسوسی از تعداد کثیری از روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و حقوق بشری و حتی مقامات ارشد دولت‌ها در یک مقیاس جهانی به کار گرفته شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
paksan - ایران، ایران
با همانگی خودشونه
یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +196شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +144شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +133حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +123نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم