پارلمان بریتانیا به طرح جنجالی «کمک به مرگ خودخواسته» رای موافق داد
رأی دهید
۳۳۰ نماینده پارلمان بریتانیا به این طرح رای موافق دادند و ۲۷۵ نفر هم مخالف آن بودند. کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، از جمله نمایندگان موافق بود.
البته هنوز چنین کاری در بریتانیا قانونی نشده است و تصویب مرحله اول این طرح در مجلس عوام به این معناست که قبل از تبدیل آن به قانون ماهها درباره جزئیات آن بحث خواهد شد.
کیم لیدبیتر، نمایندهای که این طرح را پیشنهاد داده است، گفت که این قانون انتخاب، خودمختاری و کرامت در مرگ را فراهم میکند. اما مخالفان میگویند نگرانند که تدابیر ایمنی کافی برای جلوگیری از سوءاستفاده در نظر گرفته نشده باشد.
همزمان با رایگیری طرفداران و مخالفان این لایحه در بیرون ساختمان پارلمان تجمع کرده بودند.
این رأی تاریخی، پس از پنج ساعت بحث بین نمایندگان موافق و مخالف انجام شد. در این مدت، نمایندگان داستانهای شخصی خود را به اشتراک گذاشتند، در حالی که مخالفان خواستار بهبود مراقبتهای پایان زندگی شدند.
بر اساس قوانین فعلی بریتانیا درخواست کمک پزشکی برای پایان دادن به زندگی ممنوع است.
ماهها بررسی و تأیید پارلمانی در پیش استبه گفته خبرنگار بیبیسی این یکی از لحظات مهم در سیاستهای اجتماعی است که در آن نمایندگان پارلمان به طور موقت به طرحی چراغ سبز نشان دادند که عملاً به دولت اجازه میدهد در شرایطی بسیار محدود به شهروندان برای پایان دادن به زندگی خود کمک کند.
منتقدان نگرانند که این قانون نگرش جامعه به زندگی و مرگ را تغییر دهد و بعضی از بیماران را تحت فشار قرار دهد تا برای جلوگیری از احساس سربار دیگران شدن، به زندگی خود پایان بدهند.
اگرچه ماهها بررسی و تأیید پارلمانی پیشرو است و انتظار نمیرود اولین پروندهها حداقل تا دو سال آینده مطرح شوند، به نظر میرسد انگلستان و ولز آماده پیوستن به تعداد اندکی از کشورها جهان هستند که مرگ با کمک پزشکی در آنها مجاز است.
«مرگ خودخواسته» در شماری از کشورهای اروپایی از جمله سوئیس، اتریش، اسپانیا، بلژیک و هلند قانونی است.