کمبود داوطلب در آزمون استخدام پرستاران؛ بحران در کادر درمان!
رأی دهید
محمد شریفی مقدم به خبرگزاری ایلنا گفته «آزمون استخدامی به اندازه کافی داوطلب ندارد» و اگر ۵۰۰ دانشگاه نیاز به پرستار داشته باشند، شاید فقط ۱۰۰ نفر ثبتنام کنند.
به گفته این مقام عضو این تشکل «صنفی» پرستاران همچنان معترض هستند؛ هنوز هم صدای اعتراض آنها هر چند وقت یکبار از بیمارستانهای مختلف در استانهای مختلف به گوش میرسد و با این اقدامات صدای آنها خاموش نخواهد شد.
شریفی مقدم تأکید کرده با توجه به نرخ کنونی دلار و حقوق پرستاران در ایران، این شغل به هیچ وجه جذاب نیست.
به گفته دبیرکل خانه پرستار در مقایسه با کشورهای اروپایی که پرستاران میتوانند بین ۴ تا ۱۰ هزار دلار حقوق بگیرند، پرستاران ایرانی تنها ۲۰۰ تا ۲۵۰ دلار دریافت میکنند که همین موضوع عامل اصلی مهاجرت است.
او گفته واقعیت این است که در بیمارستانها، به ویژه در علوم پزشکی تهران و بیمارستان مهدی، بارها آگهی استخدام منتشر شده است و متأسفانه پرستاری برای استخدام حاضر نشده است.
پیشتر و در ۱۳ شهریور ماه رئیسکل «سازمان نظامپرستاری» گفته بود که «استانداردها و شاخصهای مرتبط با نیرویانسانی» در حوزه سلامت بسیار پایین است و هشدار داد که برای جبران کمبود نیرویانسانی «پرستاران به اضافهکاری اجباری وادار میشوند» اما «پرداختیها متناسب با خدمات و سختی کار» آنها نیست.
در همین رابطه پرستاران در ماههای اخیر به اجرا نشدن قانون تعرفهگذاری، اضافهکار اجباری و دستمزدهای ناچیز اعتراض کرده و میگویند وزارت بهداشت باید صدای آنها را بشنود و مطالباتشان را برآورده کند. این اعتراضات با برخورد امنیتی و بازداشت تعدادی از پرستاران نیز همراه شده است.
در همین راستا وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بینالمللی پرستاری (آی.سی.اِن) نیز هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود که این وزارت خانه اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی در ایران را از نزدیک زیر نظر دارد و از گزارشهای مربوط به بازداشت و محکومیت «ناعادلانه» بسیاری از معترضان در این اعتراضات مسالمتآمیز ابراز نگرانی کرد.