چرا این روزها جلوی موزه هنرهای معاصر تهران صف بلندی از بازدیدکنندگان تشکیل شده است؟



بی بی سی: استقبال پرشمار از نمایشگاهی از پرتره‌های مشهور جهان و ایران که با بخشی از گنجینه کم‌نظیر موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شده، موجب تمدید آن شده است. تصاویر از صف بلند مشتاقان دیدن این آثار در نمایشگاه «چشم در چشم» در خیابان کارگر تهران موجب هیجان و «امیدواری» هنردوستان در ایران شده است.

 
 این نمایشگاه با گذری بر سیر تحولات هنری و مفهومی هنر پرتره از ۱۵ مهر در گالری شماره یک تا پنج این موزه برگزار و تا ۴ آذر تمدید شده است.
 
 جمال عرب‌زاده، نقاش و مسئول این نمایشگاه در گفتگو با ایسنا گفته بود: «نزدیک به ۱۳۰ اثر از هنرمندان ایرانی و غربی روی دیوار رفته که بعضی از بهترین آثار گنجینه هستند. اجرای نمایشگاه مفهومی در یک مجموعه معین معمولا کار سختی است و خوش شانس بودیم که توانستیم در گسترده بالا و موضوع مشخص به این مجموعه دسترسی داشته باشیم. بر همین اساس می‌توان گفت که این نمایشگاه تا حدی رویکرد پژوهشی و آموزشی داشته است.»
 
در این نمایشگاه آثاری از آن‌ری‌دو تولوز لوترک، پابلو پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول، آلبرتو جاکومتی، جیمز انسور، ادوارد مونه، جیم داین، ژان دوبوفه، رابرت راشنبرگ، فرنان لژه، خوان میرو، کمال الملک، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، محمود جوادی پور، احمد اسفندیاری، ژازه تباتبایی، کامبیز درم‌بخش، غلامحسن نامی، مهدی سحابی، فرشید ملکی، کوروش گلناری و… به نمایش گذاشته شده است.

گنجینه موزه هنرهای معاصر از آثار برترین هنرمندان جهان و ایران که به دستور و نظارت شهبانو فرح پهلوی در دهه ۵۰ خورشیدی تهیه و گردآوری شده، یکی از غنی‌ترین و منحصربه‌فردترین مجموعه‌ها در جهان است که پس از انقلاب ۵۷ بخش بزرگی از آن با برچسب «برهنگی، ابتذال و انحطاط» در زیرزمین‌های این موزه در مرکز تهران از نظر علاقمندان ایرانی و خارجی به‌دور است.

موزه هنرهای معاصر در سال ۱۳۵۶ در امیرآباد تهران بنا شد. بنای موزه را کامران دیبا، پسرعموی ملکه وقت ایران، در سبک معماری مدرن و با الهام از بادگیرهای کویری ایران طراحی کرد. موزه‌ی هنرهای معاصر تهران از معدود موزه‌های تهران است که از ابتدا به‌عنوان موزه طراحی‌شده و ساختمان آن متناسب با کاربرد موزه‌ای است.

ایرنا، خبرگزاری دولت ایران در خبر تمدید این نمایشگاه نوشته است: «در گنجینه دائمی موزه بیش از ۳۰۰۰ اثر ارزشمند از نخبگان هنرهای تجسمی نگهداری می‌شود که نزدیک به ۴۰۰ عدد از آنها، دارای ارزش استثنایی هستند. از جمله آثار مهم موزه، می‌توان به کارهای شاخصی از گوگَن، رُنوار، پیکاسو، ماگریت، ارنست، پولاک، وارهول، لُویت، و جاکومتی اشاره کرد.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.