حسن شماعی‌زاده: از این به بعد یک مبارز سیاسی خواهم بود

بی بی سی: حسن شماعی‌زاده، آهنگساز و خواننده شناخته‌شده ایرانی، در گفتگو با بی‌بی‌سی فارسی گفت که از این پس موضوع مصادره خانه‌اش را به عنوان وسیله‌ای برای «مبارزه سیاسی» پیگیری خواهد داد.

او که نزدیک به دو سال برای بازپس‌گیری مالکیت خانه‌اش تلاش کرده و در این باره از طریق شبکه‌های اجتماعی اطلاع‌رسانی کرده است، توضیح داد که این خانه از محل ارثیه همسرش خریداری شده بود.


به گفته او، در آستانه انقلاب ۱۳۵۷ شعارهایی علیه او در اطراف خانه‌اش نوشته می‌شد، از جمله «شماعی‌زاده سرمایه‌دار اعدام باید گردد» که زیر آن را «چریک‌های فدایی خلق» امضا کرده بودند.

آقای شماعی‌زاده افزود که همسرش پس از انقلاب در سال‌های ۱۹۹۰، ۱۹۹۱ و ۱۹۹۲ میلادی چندین بار به ایران بازگشت و هر بار حدود شش ماه در ایران ماند تا در دادگاه حاضر شود.

اما در نهایت، به گفته او، حسینعلی نیری، قاضی وقت و مشاور عالی کنونی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، او را به جرم «کثیف خوانندگی» محکوم و حکم مصادره خانه را صادر کرد.

او با اشاره به اینکه خانه‌اش چندین بار خرید و فروش شده است، گفت: «به سند این خانه‌ها می‌گویند سند ستادی، یعنی مشکل دارد و معمولا ارزان معامله می‌شود. حالا هم جواز ساخت گرفته‌اند و می‌خواهند آن را تخریب کنند.»

آقای شماعی‌زاده در پایان گفت: «من در این سن به دنبال مال دنیا نیستم و این خانه به نام فرزندانم است. این پیگیری هم برای آن‌هاست و هم به نوعی وسیله‌ای برای مبارزه من شده. تا الان یک فعال سیاسی بودم، اما از این پس یک مبارز سیاسی خواهم بود و هر کاری که بتوانم انجام خواهم داد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Momijii - توکیو، ژاپن

از معجزه خانه از دست رفته که یک مبارز سیاسی می سازه !
‌سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۵
۷۴
Butler - سیدنی، استرالیا
خودت بهشون گفتی هرچی میخواهید ببرید فقط گیتارم رو نبرید اونهام زمینت و گرفتن گیتارت رو نبردن اگر میخواستی زمینت و نگه داری باید جدی ترومصمم تر آهنگ و شعرسیاسی ملی میهنی ضد رژیم اشغالگر ودر همراهی مردم و پهلویها میساختی و میخوندی اما متاسفانه شما با محافظه کاری شدیدی با رژیم برخورد کردی از رضا کرمی یاد بگیر وقتش نیست کمی از من، خانه من، بچه من گفتنتون کم کنید
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۰
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

حالا زوده، یه ۴۵ سال دیگه هم صبر میکردی. کم از جوونهای این مملکت کشتند. وظیفه همه هنرمند‌های ما بود که از اول مبارز باشند و از نعمتی که آن کشور و مردمش نصیبشان کرده بود دفاع کنند.
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۱
۲۵
romano - تهران، ایران
دوست عزیز اینها هنرمند هستند و افراد لطیف‌تر و احساساتی هستند فکر کنید الان هایده بود. درست نیست ما هر کس را قضاوت کنیم روزگار مارا به اینصورت درآورده کلا از هنرمندان در کار غیر از خودشان نباید توقع انسان مبارز سیاستمدار و . داشت و باید فقط میراث آنها را دوست داشت و هنرشان را نقد کرد. اتفاقا این افراد در حکومتها همیشه قربانی اول هستند. دلیل اینکه در سیاست وارد نمیشوند خودشان نیک میدانند که توانایی لازم و درک آنرا ندارند. مشکل مردم ایران این است که هر کسی در ایران بخاطر رژیم نا خواسته سیاسی میشود. نقد من به این افراد معمولا نیست معمولا به آنهایی است که ادعای سیاست و مخالفت با رژیم دارند ولی واقعا نیستند و یا حامیان رژیم است.
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
واووو. تو خم شیاشی شدی شالار، نظر مادر شوهرت چیه؟ کار شیاشی کردن خلاف اصول تنوع طلبی ات نیست؟
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۲
۲۴
zan,zendgi,azadi - کلن، آلمان
داریوش هنرمند مردمی یک نونه بارز این نظریه است
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
خود داریوش هم یکی‌ از همون فریب خورده‌هایی‌ بود که سهمی در فاجعه ۵۷ داشت.
‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.