تشکیک در موفقیت ناسا در فرود به ماه؛ توطئه‌پردازان معتقدند ماه‌نورد در آپولو جا نمیشد، حقیقت چیست؟

یورونیوز:  اگر بخواهیم در مورد کسانی که با دیده شک و تردید به مقوله فرود انسان بر روی سطح کره ماه می‌نگرند یک جمله بگوییم،‌ آن این است که هنوز هم کسانی هستند که به این تئوری‌های توطئه دامن میزنند.

حتی با گذشت ۵۵ سال از اولین فرود بر ماه و با وجود تمام شواهد و قراین موجود، هنوزهم برخی از مردم بر این باورند که این فرود جعلی بوده است.


هرچند که اکثر این نظریه‌پردازان توطئه اصرار دارند که اولین ماموریت فرود بر کره ماه جعلی بوده است، اما برخی معتقدند که مدارکی دارند که اثبات می‌کند فرودهای بعدی آپولو بر کره ماه هم جعلی بوده است.

یکی از دلایل ذکر شده این است که در مخیله این افراد نمی‌گنجد که ماشین نقلیه ماه‌نورد (LRV) – که اصطلاحا به «ارابه ماه» معروف شده - با آن قد و قواره اصلا چگونه در داخل فرودگر آپولو جا شده است.

حال آنکه این نظریه توطئه اخیرا و البته به دلایل نامشخص دوباره سر و کله‌اش پیدا شده است.

سوالی که مطرح می‌شود این است که پس چگونه بفهمیم که ناسا واقعا توانسته این ماه‌نورد را به کره ماه برساند؟

نخست آنکه، کلی تصاویر ضبط‌شده شگفت‌انگیز از حرکت این ارابه‌ها بر روی سطح ماه موجود است.
علاوه بر این، بعید به نظر می‌رسد که سازمان فضایی ناسا بخواهد موفق‌ترین نظریه توطئه تاریخ را خودش ساخته و پرداخته کند و همزمان بتواند حقیقت ماجرا را از ۴۰۰ هزار نفری که روی این پروژه کار می‌کردند پنهان نگه دارد، ولی فراموش کرده باشد که ای دل غافل، پس چرا بررسی نکردیم که این ماه‌نورد در فرودگر جا میشد یا خیر.

پاسخ درست این است که علیرغم تمام محدودیت‌هایی که در خصوص میزان وزن بار و فضای اشغال شده در فرودگر در هنگام پرتاب فضاپیما از کره زمین وجود دارد، اما باید گفت که ناسا کار خود را در بسته‌بندی و جاسازی تجهیزات خیلی خوب بلد است.
ناسا در این رابطه توضیح می‌دهد که: «چارچوب [ارابه ماه‌نورد] از قطعات جوش داده شده لوله‌های آلیاژ آلومینیوم شماره ۲۲۱۹ ساخته شده بود و از یک شاسی ۳ تکه تشکیل شده بود که در وسط کار لولا شده بود تا بتوان آن را جمع کرده و در محفظه مخصوص آویزان کرد.»

سازمان آمریکایی ناسا در ادامه آورده است که «[این ارابه] دو صندلی تاشو کنار هم داشت که از جنس آلومینیوم لوله‌ای با روکش نایلونی بود و کف آن از پانل‌های آلومینیومی ساخته شده بودند.»
بنابراین موضوع کاملا روشن می کند. این بیانیه نشان می‌دهد که هرگونه شک و تردید در مورد فرود روی ماه بی‌اساس است و اگر کسی معتقد است شواهدی بر خلاف آن دارد، باید از گوگل برای تأیید آن استفاده کند.

اما اگر هم هنوز عده‌ای باشند که این موضوع را همچنان جعلی می‌دانند، توصیه می‌شود که از در میان گذاشتن آن با «باز آلدرین»، یکی از فضانوردانی که روی ماه قدم زده خودداری کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.