انسان‌ها پیش از پیدایش کشاورزی چه می‌خوردند؟

العربیه: پیدایش کشاورزی در حدود 11500 سال پیش در خاورمیانه نقطه عطفی برای بشر بود، و انقلابی در رژیم غذایی و سبک زندگی انسان مدرن رقم زد که از زمان ظهورش در آفریقا بیش از 300000 سال پیش به شیوه شکارگری و گردآوری غذا زیسته بود.

برای کشف اینکه انسان‌ها پیش از پیدایش کشاورزی چه می‌خوردند، پژوهشگران نشانه‌های شیمیایی موجود در استخوان‌ها و دندان‌های بقایای هفت نفر و همچنین دندان‌های منفردی که متعلق به حدود 15000 سال پیش در غاری در خارج از روستای تافورالت در شمال شرقی مراکش بود را بررسی کردند.


تجزیه و تحلیل ایزوتوپ‌های عناصر کربن، نیتروژن، روی، گوگرد، و استرانسیم در این بقایا نشانگر نوع و مقدار گیاهان و گوشت مصرفی آنها بود. در این محل بقایای گیاهان وحشی خوراکی مختلف از جمله بلوط شیرین، دانه کاج، پسته، جو دوسر، و حبوبات یافت شد. منبع گوشت اصلی، بر اساس استخوان‌های کشف‌شده در غار، گونه‌ای به نام گوسفند بربری بود.

تصور غالب این بوده است که رژیم غذایی شکارچیان-گردآورندگان عمدتاً از پروتئین‌های حیوانی تشکیل شده است. با این حال، شواهد یافت‌شده در تافورالت نشان می‌دهد که گیاهان بخش بزرگی از رژیم غذایی آنها را تشکیل می‌داده است.

«ایبروماوروس‌ها» شکارچیانی بودند که از حدود 25000 تا 11000 سال پیش در بخش‌هایی از مراکش و لیبی زندگی می‌کردند. شواهد نشان می‌دهد که غار تافورالت هم به عنوان محل زندگی و هم دفن آنها استفاده می‌شده است.

مکان‌های زندگی این انسان‌ها در غار نشان می‌دهد که آنها سبک زندگی نسبتا کم‌تحرک‌تری نسبت به انسان‌های پیش از خود داشته‌اند. آنها از گیاهان وحشی که در فصول مختلف سال می‌رسیدند بهره‌برداری می‌کردند، و حفره‌های دندان‌های آنها وابستگی‌شان به گونه‌های گیاهی نشاسته‌ای را نشان می‌دهد.

ایبروماوروسی‌ها هرگز کشاورزی را توسعه ندادند که نسبتاً دیر به شمال آفریقا رسید. این شکارچیان در طول سال گیاهان خوراکی را ذخیره می‌کردند تا از خود در برابر کمبود فصلی شکار محافظت کنند. آنها فقط گیاهان وحشی می‌خوردند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.