طالبان: حمله ایران به اسرائیل «دفاع مشروع» بود
رأی دهید
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان بیانیهای را در ایکس نشر کرد که در آن با ادبیاتی مشابه ادبیات رسمی جمهوی اسلامی ایران، اسرائیل را چند بار «رژیم صهیونیستی» و«جنایتکار» گفته است.
طالبان حمله «اسرائیل» به سفارت ایران در دمشق را «برخلاف تمام موازین دیپلماتیک و قوانین بینالمللی» دانسته است.
حمله به کنسولگری ایران در دمشق که در آن هفت نیروی قدس سپاه از جمله دو فرمانده ارشد کشته شدند، اول آوریل (۱۳ فرودین) رخ داد.
وزارت خارجه طالبان پس از حمله اسرائیل نیز گفته بود که این حمله «پرسشهایی جدی در رابطه مؤثریت قوانین و سازمانهای بینالمللی ایجاد کرده است.»
در بیانیه امروز همچنین گفته شد که اسرائیل هنوز به «نسلکشی بیش از ۳۰ هزار غیرنظامی در غزه» ادامه میدهد و برای انحراف افکار عمومی به «نقض حریم و ناامنی» در سایر کشورها دست زده است.
وزارت خارجه طالبان همچنین از کشورهای «تاثیرگذار» جهان و منطقه خواسته است برای جلوگیری از گسترش بحران، تلاش برای توقف «جنایات» اسرائیل را تسریع کنند.
هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، نیز علیه اسرائیل اظهارات تندی کرده و گفته است که در فلسطین «نسلکشی مسلمانان» جریان دارد.
طالبان شاید تنها حکومتی است که تاکنون بیانیهای در حمایت از حمله ایران به اسرائیل نشر کرده است.
مقامهای حکومت طالبان در حدود دوونیم سال گذشته دیدارهایی با سران حماس از جمله اسماعیل هنیه داشتهاند.
هفته گذشته امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، در تماس تلفنی با اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس، کشته شدن سه پسر و نوههایش را به او تسلیت گفت.
پیشتر حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان گفته بود: «هرچند افغانستان دورتر از غزه قرار دارد، اما اگر لازم باشد بیش از یک 'لشکر استشهادی' از این کشور به حمایت از غزه خواهد رفت.»
آقای کاظمیقمی همچنین افغانستان را «بخشی از محور مقاومت» خواند که با واکنشهایی در شبکههای اجتماعی افغانستان مواجه شد که تاکید داشتند افغانستان «منبع جنگهای نیابتی نیست.»