ترامپ، استیو ویتکاف، نماینده ویژه خود در خاورمیانه، را مسئول پیگیری پرونده ایران می‌کند

 استیو ویتکاف، سرمایه‌گذار املاک و مستغلات است که نقشی اساسی در دست‌یابی به آتش‌بس غزه ایفا کردرادیو فردا: دونالد ترامپ قصد دارد استیو ویتکاف، نماینده ویژه خود در خاورمیانه، را مسئول پیگیری پرونده ایران کند.

ویتکاف که پیشتر در آتش‌بس غزه نقش کلیدی ایفا کرده بود، قرار است تلاش‌های دیپلماتیک مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را هدایت کند.

روزنامه فایننشال‌تایمز روز پنج‌شنبه چهارم بهمن با انتشار این خبر نوشت که این تصمیم نشان‌دهنده تمایل ترامپ برای آزمایش دیپلماسی پیش از افزایش فشار بر تهران است.

این روزنامه نوشت که به گفته «افراد آشنا با موضوع»، انتظار می‌رود ویتکاف، یک سرمایه‌گذار املاک و مستغلات که نقشی اساسی در تأمین آتش‌بس غزه ایفا کرد، تلاش‌ها را در مورد برنامه هسته ای ایران به عنوان بخشی از دستور گسترده‌تر ترامپ برای «توقف جنگ‌ها» در منطقه رهبری کند.

بنابر این گزارش، در حالی که برخی اعضای تیم سیاست خارجی ترامپ رویکرد محتاطانه‌تری نسبت به ایران اتخاذ کرده‌اند، دیگران از اقدامات سخت‌گیرانه‌تر حمایت می‌کنند. ویتکاف به همراه مورگان اورتگاس به‌عنوان معاون، وظیفه دارند تا ضمن حفظ آتش‌بس غزه، به بررسی امکان دستیابی به توافق دیپلماتیک با ایران بپردازند.

ترامپ مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت امور خارجه در اولین دوره ریاست جمهوری خود را که تجربه خدمت در خاورمیانه دارد، به عنوان معاون ویتکاف انتخاب کرده است.

ترکیب پرونده ایران و مناقشات اسرائیل و فلسطینی‌ها در مسئولیت‌های یک نماینده ویژه، امری غیرمعمول محسوب می‌شود.

به نوشته فایننشال‌تایمز، با وجود فشارهای اقتصادی شدید بر ایران و افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی، دستیابی به توافقی میان تهران و واشینگتن چالش‌برانگیز به نظر می‌رسد و برخی از مقامات کنگره و منتقدان این انتصاب، نگرانی‌هایی درباره کاهش فشار بر ایران ابراز کرده‌اند.

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ آمریکا را از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی خارج کرد و تحریم‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه تهران اعمال کرد. او هشدار داد که در صورت مقابله با واشینگتن و پیگیری تسلیحات هسته‌ای، این اقدام می‌تواند «پایان رسمی ایران» باشد.

در حالی که تیم ترامپ اقدامات جدیدی برای احیای کارزار «فشار حداکثری» از طریق تحریم‌های تازه یا نظارت سخت‌تر بر اقدامات فعلی تدوین کرده‌اند، رئیس‌جمهور و مشاورانش تأکید دارند که مسیر دیپلماسی برای جلوگیری از تقابل گسترده‌تر با ایران باز نگه داشته شود
+16
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.