ریزپلاستیک‌ها در خون می‌توانند عامل سکته و مرگ زودرس شوند

العربیه: دانشمندان دیری است که می‌دانند ریزپلاستیک‌ها از طریق غذایی که می‌خوریم، آبی که می‌نوشیم، و هوایی که تنفس می‌کنیم وارد بدن ما می‌شوند، اما آنها درباره شکل و میزان تأثیراتی که ریزپلاستیک‌ها ممکن است بر سلامتی بشر داشته باشند چندان مطمئن نیستند.

پژوهشی جدید نشان داد افرادی که در پلاکت‌های چربی موجود در رگ‌های خونی‌شان دارای میزان زیادی از ریزپلاستیک‌ها هستند، بسیار بیشتر از کسانی که رگ‌های پاکیزه دارند دچار سکته مغزی، حمله قلبی، و مرگ زودرس می‌شوند.


در جریان این تحقیق که در ایتالیا انجام شد، محققان در رگ‌های خونی تقریباً سه‌پنجم از 304 داوطلب، که معادل 58 درصد می‌شود، ریزپلاستیک پیدا کردند.

یافته‌های این آزمایش قطعا ثابت نمی‌کند که ذرات پلاستیکی باعث حمله قلبی و سکته مغزی شده‌اند، چرا که داوطلبان می‌توانسته‌اند در معرض سایر عوامل خطرزا قرار بگیرند. ولی نتایج این تحقیق با تحقیقات دیگری که ریزپلاستیک‌ها را به عنوان عامل آسیب‌زننده به سلول‌های انسانی تشخیص می‌دهد هماهنگی دارد.

کارشناسان می‌گویند که عوامل دیگر، شامل مشکلات بهداشتی و اقتصادی، می‌تواند از دلایل اصلی بیماری‌های قلبی و عروقی باشد. آنها تأکید می‌کنند که برای شناسایی نقش قطعی ریزپلاستیک‌ها بر سلامتی انسان، لازم است تحقیقات گسترده‌تر در مناطق جغرافیایی مختلف انجام شود تا اطمینان حاصل کند که نتیجه پژوهش اخیر تکرارپذیر است.

جهان پیوسته و به طرزی فزاینده در حال تولید پلاستیک است. پلاستیک پس از پایان مصرف به صورت فله‌ای دفن می‌شود، سوزانده می‌شود، یا به طبیعت نشت می‌کند. پلاستیک حداقل برای صدها سال تجزیه نمی‌شود، و تنها 9 درصد از زباله‌های پلاستیکی با موفقیت بازیافت می‌شود.

175 کشور در سال 2022 موافقت کردند برای پایان دادن به آلودگی ناشی از پلاستیک یک توافق‌نامه بین‌المللی قانونی الزام‌آور تهیه کنند. قرار بود این توافق در سال 2024 نهایی شود، اما مذاکرات در این باره کماکان ادامه دارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا