نتایج نظرسنجی: تنها ۱۰ درصد اروپاییها باور دارند که اوکراین میتواند روسیه را شکست دهد
رأی دهید
این نظرسنجی که در ۱۲ کشور اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، لهستان، اسپانیا و سوئد انجام شد، نشان میدهد که مولفههایی چون ضد حمله ناموفق اوکراین، تغییر سیاست بالقوه ایالات متحده در قبال حمایت از کییف و همچنین احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید باعث شده که این بدبینی بین اروپاییها قوت بگیرد.
این یافتههای جدید در تحقیقی که شورای روابط خارجی اروپا انجام داده در آستانه دومین سالگرد تهاجم نظامی روسیه به اوکراین منتشر میشود. این تحقیق همچنین نشان میدهد که ۲۰ درصد اروپاییها انتظار دارند که روسیه در این جنگ پیروز شود.
اگرچه حمایت از کییف در میان اروپاییها همچنان بالاست، اما افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند شکل گیری نوعی «توافق آتش بس و سازش» را محتملترین راه حل برای پایان جنگ معرفی کردهاند.
نتایج جدید نشان میدهد که نگاه اروپاییها در طول یک سال اخیر تغییر کرده است چرا که پیشتر اکثر اروپاییها معتقد بودند که اوکراین باید تمام سرزمینهای از دست رفته خود را باز پس بگیرد.
نویسندگان گزارش استدلال کردند که بر اساس یافتهها، سیاستمداران اتحادیه اروپا باید رویکرد واقعبینانهتری داشته باشند و تلاشهای خود را بر نحوه چگونگی دستیابی به صلح متمرکز کنند. مارک لئونارد، یکی از نویسندگان شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) که این نظرسنجی را انجام داده در این خصوص میگوید: «به منظور حمایت مداوم اروپا از اوکراین، رهبران اتحادیه اروپا باید نحوه صحبت خود را در مورد جنگ تغییر دهند. اکثر اروپاییها به دنبال جلوگیری از پیروزی روسیه هستند اما باور ندارند که کییف از نظر نظامی توان پیروزی در مقابل روسیه را داشته باشد.»
آقای لئونارد در مواجهه با مردمی که به طور فزاینده بدبین هستند، توضیح داد که استدلال برای کمک بیشتر باید بر این تمرکز داشته باشد که چگونه «میتواند منجر به صلح پایداری شود که به نفع کییف باشد نه اینکه به پیروزی برای پوتین منجر شود.»
بر اساس نظرسنجیها، اوکراینیها عمدتا با هرگونه واگذاری سرزمینی به روسیه مخالف هستند اما آنها در طول دو سالی که از جنگ گذشته نتوانستهاند در ضد حملات خود به دستآوردهای نظامی دست یابند و عموما در مقابل ارتش روسیه شکست خوردهاند.
برخی کارشناسان استدلال میکنند که یک توافق صلح که بخشی از خاک اوکراین را به روسیه بدهد میتواند به جسورتر شدن کرملین منجر شود و به شدتگیری درگیریها در آینده بینجامد. برخی دیگر اما بر این باورند که پایان دادن به خونریزی باید به یک اولویت تبدیل شود.
این نظرسنجی در ماه ژانویه انجام شده و در این مدت نیروهای اوکراینی مجبور به عقب نشینی از آودیئیفکا شدهاند و مسکو به یک پیروزی استراتژیک در منطقه شرقی دونتسک دست یافته است.
در میان شهروندان اروپایی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند فشار بر کییف برای پذیرش توافق در سه کشور مجارستان با ۶۴ درصد، یونان با ۵۹ درصد و ایتالیا با ۵۲ بیش از سایر کشورهای اروپایی بوده است. در حالی که حمایت از اوکراین برای بازپسگیری سرزمینها در سه کشور سوئد با ۵۰، پرتغال با ۴۸ و لهستان با ۴۷ درصد بیشترین بوده است.
همچنین نظرات در اسپانیا، هلند، آلمان و فرانسه هم به طور مساوی بین دو دیدگاه مختلف تقسیم شده است.