محققان امنیتی: رزمایشهای «بیسابقه» ضعف جمهوری اسلامی را برجسته میکند
+44
رأی دهید
-10

محققان امنیتی به صدای آمریکا میگویند که این تمرینات نظامی گسترده که در دو ماه گذشته با هدف جلوگیری از حملات احتمالی اسرائیل و ایالات متحده انجام میشود به مراحل پایانی خود نزدیک میشود.
به گفته این کارشناسان، رزمایشهای جمهوری اسلامی که قرار بود اواسط ماه میلادی جاری به پایان برسد، شامل تعدادی از سامانههای تسلیحاتی که تهدیدی برای آمریکا و اسرائیل محسوب میشود، و برخی جنگافزارهای دیگر بود که ضعف در قابلیتهای بازدارندگی حکومت ایران را آشکار میکنند.
-Advertisemnet-
بهنام طالبلو، پژوهشگر «بنیاد دفاع از دموکراسیها»، به صدای آمریکا میگوید که «سرعت، شدت، و عمومیت، این رزمایشها بیسابقه است.»
فرزین ندیمی از «موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک»، که در ۲۰ سال گذشته در مورد ارتش جمهوری اسلامی ایران مطالعه کرده، به صدای آمریکا میگوید که تاکنون ندیده است که جمهوری اسلامی در یک مدت کوتاه این تعداد رزمایش انجام دهد.
رسانههای حکومتی ایران از آغاز رزمایشها از تاریخ ۲۸ دسامبر (۸ دی) خبر دادند که با شرکت نیروهای مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی در نقاط مختلف کشور انجام شده است.
رزمایش پدافند هوایی سپاه و ارتش در نزدیکی مراکز هستهای نطنز، فردو، و راکتور اراک در خنداب، از جمله این مجموعه تمرینات نظامی بود.
رزمایش نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس، دور دوم رزمایش نیروی زمینی سپاه پاسداران در جنوب غرب ایران، و یک رزمایش ارتش در جنوب ایران و آبهای خلیج عمان و شمال اقیانوس هند، از سایر تمرینات نظامی بود که در این چهارچوب انجام شد.
مقامات جمهوری اسلامی و رسانههای حکومتی این رزمایشها را دارای چندین هدف، از جمله افزایش روحیه عمومی، تقویت توان دفاعی و تهاجمی، ادغام نیروهای نظامی، و استفاده از فناوریهای بومی برای جلوگیری از تهدیدات خارجی، توصیف کردند.
ندیمی میگوید که حکومت ایران به وضوح شاهد افزایش تهدید نظامی از سوی اسرائیل و آمریکا است.
از هنگام بازگشت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، به کاخ سفید، ایالات متحده هشدارهای خود به جمهوری اسلامی در مورد عواقب افزایش سطح اورانیوم غنی شده تا سطح درجه تسلیحاتی را تشدید کرده است. تهران مدتهاست که به دنبال ساخت سلاح هستهای است.
ترامپ در کنفرانس خبری مشترک اخیر خود با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفت: «آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند. اگر من فکر کنم که آنها سلاح هستهای خواهند داشت، به رغم آنچه که گفتم، فکر میکنم برای آنها بسیار مایه تاسف خواهد بود.»
نتانیاهو نیز در دیدار اخیر خود با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در اورشلیم، یادآور شد که اسرائیل در ۱۶ ماه گذشته آنچه را که او آن را «ضربه بزرگ» به محور ترور جمهوری اسلامی خواند، وارد کرده است.
این ضربات شامل نخستین حمله هوایی بزرگ اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی در داخل ایران بود.
ارتش اسرائیل در پاسخ به درخواست صدای آمریکا برای اظهار نظر در مورد تمرینات نظامی جمهوری اسلامی، گفت که این کشور «ارزیابیهای موقعیتی مداومی را برای اطمینان از آمادگی برای طیف وسیعی از سناریوها، اعم از دفاعی و تهاجمی، انجام میدهد.»
سخنگوی نتانیاهو در پاسخ به پرسش صدای آمریکا درباره ارزیابی دولت اسرائیل از رزمایش جمهوری اسلامی از اظهار نظر خودداری کرد.
وزارت دفاع ایالات متحده به پرسش صدای آمریکا درباره این رزمایشها پاسخی نداد.
۴۳

paksan - ایران، ایران
سوال اساسی اینجا ! مگر اسرائیل ادعا نکرد که از پنج سامانه پدافندی اصلی ایران چهارتاش رو زده ؟ خوب پس این رزمایش ها با چی انجام شده که شماها میگید نشان از نقطه ضعفهاست؟ اسرائیل در جریان حملات ایران حتی به روزنامه نگاران فرانسوی و اروپایی هم اجازه ارسال اخبار نمیداد و طبق معمول ادعاهای مقامات ایرانی درباره حملاتشون هم که میگید دروغه ولی در مورد حملات اسرائیل که نه فیلمی نه تصویر روشنی وجود داره حرفهای مقامات اسرائیل را مبنای تمام اخبار خودتون میکنید؟ این تحلیل ها همه در جهت فشار آوردن بیشتر حکومت به مردم ایران هستش یعنی ضد اطلاعاتی که پخش میکنند و بزرگ کردن چیزهای کوچک برای عصبی کردن طرفدارای حکومت و امنیتی ها و نظامی ها برای برخورد شدیدتر و بیشتر با مردم ایران به بهانه دفاع از عنقلاب و از ترس کاذب سقوط هستش چون با به آشوب کشاندن ایران دو هدف برای آنها مهیا میشه یکی سقوط حمایت مردم و پیوستن بیشتر مردم به هم در مقابل حکومت و اقلیت حامی حکومت از طرفی حکومت را واردار به حمایت بیشتر از حامیانش میکنه که اینم خودش باعث شکاف بیشتر و طبقه ای شدن و نفرت عمومی شده
22
1
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲