شگفتی دانشمندان از یافتن قارچ در حال رشد بر روی پشت یک قورباغه

یورونیوز: شماری از دانشمندان هندی که در طبیعت کوهپایه‌های «گهات غربی» این کشور در حال پیاده‌روی بودند، با یک کشف غیرمنتظره مواجه شدند: قورباغه‌ای زنده که به نظر می‌رسید قارچی از پشتش جوانه زده است.

این گروه کاوش پنج‌نفره در سفر تحقیقاتی خود که به منظور جستجوی خزندگان و دوزیستان انجام شده بود، با حوضچه کوچکی در کنار جاده برخورد کردند که در آن حدود ۴۰ قورباغه کوچک پشت‌طلایی (با نام علمی Hylarana intermedia) وجود داشتند. یک عدد از این قورباغه‌ها اما توجه آنها را به خود جلب کرد، چرا که زائده‌ای عجیب در سمت چپ بدن خود داشت.


محققان با بررسی دقیق‌تر دریافتند که این یک قارچ خاکستری کوچک است و به نظر می‌رسید که این جانور نیز از شریک قارچی‌اش احساس ناراحتی نمی‌کند.

«چینمی مالیه» و «لوهیت ی‌تی»، متخصصان رودخانه‌ها و تالاب‌ها در صندوق حیات وحش جهانی در هند، به سرعت از این کشف عکس‌برداری کردند. تیم یابنده این قورباغه در گزارشی نوشت: «تا جایی که ما می‌دانیم، هیچگاه جوانه زدن قارچ از پهلوی قورباغه زنده ثبت نشده است.»

قورباغه‌های پشت طلایی که به اندازه یک انگشت شصت انسان هستند، بومی رشته کوه گهات غربی هستند و به وفور در این منطقه یافت می‌شوند.

کارشناسان می‌گویند این قارچ احتمالا یک قارچ کلاه‌پارچه‌ای معمولی (Mycena) است که عمدتاً از میان مواد آلی پوسیده مانند گیاهان و چوب‌های پوسیده رشد می‌کند. به همین دلیل کارشناسان در مورد اینکه چرا این قارچ روی یک قورباغه زنده رشد کرده است، شگفت‌زده شده‌اند.

قورباغه‌ها و قارچ‌ها در بسیاری اوقات در نزدیکی همدیگر زیست می‌کنند و هر دو به خوبی با محیط های مرطوب سازگار هستند، با این حال این میزان نزدیکی شگفت‌آور بوده است. در واقع موجودات زنده و قارچ‌ها اغلب جفت کشنده‌ای هستند و به همین خاطر عجیب است که در این مورد هم قورباغه و هم قارچ هر دو زنده و سالم به نظر می‌رسیدند.
قارچ جوانه‌زده از پشت قورباغهاگرچه مخمرهای قارچی زیادی بر روی موجودات زنده رشد می‌کنند، با این حال بیشتر آنها تبدیل به قارچ کامل نمی‌شوند چرا که برای رشد یک قارچ، یک هاگ آن باید بتواند «میسلیوم‌»هایی شبیه به ریشه یک گیاه تولید کند تا بتواند روی یک سطح جاگیر شود. با این حال میسلیوم تنها در صورتی قارچ تولید می‌کند که مواد مغذی کافی برای رشد پیدا کند.

پوست قورباغه عموما در دور نگه داشتن مهاجمان بسیار خوب عمل می‌کند،‌ بنابراین متخصصان فکر می‌کنند چیزی مانند زخم یا عفونت ممکن است به‌طور ناخواسته به قارچ اجازه ورود داده باشد.

کریستوفر بوگ هاردر، قارچ‌شناس، در این باره گفت: «حدس می‌زنم این مورد عفونت پوستی سطحی با قارچ کلاه‌پارچه‌ای باشد.»

نویسندگان مطالعه نوشته‌اند از آنجا که این قورباغه همان وقت مشاهده به محیط زندگی‌اش برگردانده شده، امکان کسب اطلاعات بیشتر در این مورد امکان‌پذیر نیست.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «دوزیستان و خزندگان» منتشر شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.