مریخنورد ناسا وجود دریاچه باستانی در مریخ را تأیید کرد
رأی دهید
یافتههای این مریخنورد روباتیک، تصاویر مداری و سایر دادهها دانشمندان را به این نظریه سوق میدهد که بخشهایی از مریخ زمانی با آب پوشانده شده بود و احتمالاً دارای حیات میکروبی بوده است.
نتایج این تحقیق که توسط تیمهایی از دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس و دانشگاه اسلو انجام شده است، در مجله «ساینس ادونسز» منتشر شد.
این مریخنورد شش چرخ که اندازه یک خودرو است طی چندین ماه در سال ۲۰۲۲، سطح مریخ را از کف دهانه به مناطق مجاور با بافت رسوبی شکل پیمود.
دیوید پیج، سیارهشناس از دانشگاه کالیفرنیا لسآنجلس، به رویترز گفت که رادار «ریمفکس» مریخ نورد به دانشمندان این امکان را میدهد که به زیر سطح نگاه کنند و نمای مقطعی از لایههای سنگی به عمق ۲۰ متر را مشاهده کنند.
این دادهها شواهدی واضح از رسوبات ته نشین شده توسط آبی را نشان می دهد که زمانی دهانه را پر کرده بود درست همانطور که در دریاچههای روی زمین مشاهده میشود.
این یافتهها آنچه را که مطالعات قبلی نشان میدادند را تقویت کرد. حالا مشخص شده است که مریخ سرد، خشک و بیجان کنونی، زمانی گرم، مرطوب و حتی شاید قابل سکونت بود.
دانشمندان مشتاقانه منتظر بررسی دقیق این رسوبات هستند که تصور میشود حدود ۳ میلیارد سال پیش شکل گرفته باشند.
آنها حالا مطمئن شدهاند که بررسیهای ژئوبیولوژیکی خود روی مریخ را در مکان مناسبی روی این سیاره انجام دادهاند.
تجزیه و تحلیل راه دور دانشمندان از نمونههای اولیه حفاری شده توسط مریخنورد «استقامت» در چهار مکان نزدیک به محل فرود آن در فوریه سال ۲۰۲۱، آنها را با سنگهایی مواجه کرد که ماهیت آتشفشانی داشتند و آنطور که انتظار داشتند «رسوبی» نبودند.
با این حال، این دو مطالعه تناقضی با یکدیگر ندارند چون حتی سنگهای آتشفشانی هم نشانههایی از تغییر به دلیل قرار گرفتن در معرض آب داشتند، و دانشمندان همان موقع نیز استدلال کردند که بقایای رسوبی ممکن است از بین رفته باشند.
دیوید پیج میگوید خبر اصلی در حال حاضر این است که آنها به دلتا رسیدهاند و شواهدی از رسوبات دریاچه را مشاهده کردهاند که دلیل عمده آمدنشان به این مکان بوده است.