رقابت ایلان ماسک و وارن بافت در صنعت خودرو؛ بی‌وای‌دی از تسلا پیشی گرفت

یورونیوز: بی‌وای‌دی (BYD) در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳ از رقیب آمریکایی خود، تسلا پیشی گرفت و به بزرگترین شرکت سازنده خودرو‌های الکتریکی در جهان تبدیل شد.

این شرکت چینی با ثبت رکوردی تازه طی سه ماهه منتهی به ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ در مجموع ۵۲۵ هزار و ۴۰۹ دستگاه خودروی الکتریکی به فروش رساند.


این در شرایطی است که تسلا هم روز سه‌شنبه اعلام کرد که رکورد فروش سه ماهه خود را شکسته و موفق شده است تا ۴۸۴ هزار و ۵۰۷ دستگاه خودرو را در سه ماهه پایانی سال گذشته میلادی به مشتریانش تحویل دهد.  

هرچند فروش بی‌وای‌دی طی سه ماهه گذشته از تسلا فزونی گرفته ولی خودروساز آمریکایی همچنان بر اساس مجموع فروش سالانه از رقیب چینی خود پیش است. به طوری که تسلا موفق شده ۱.۸ میلیون دستگاه خودروی الکتریکی در سال ۲۰۲۳ بفروشد ولی این رقم برای شرکت چینی، ۱.۵۷ میلیون دستگاه بوده است.

اما این بدان معناست که فاصله تسلا با رقیب چینی خود، از ۴۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۲ به حدود ۲۳۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است؛ چراکه فروش خودروهای الکتریکی بی‌وای‌دی در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۲ حدود ۷۳ درصد افزایش یافته است.

شرکت چینی بی‌وای‌دی از سال ۲۰۰۸ میلادی تحت حمایت سرمایه‌گذاری وارن بافت، میلیاردر آمریکایی فعالیت دارد.

در حالی که بر پایه اعلام خبرگزاری بلومبرگ، ایلان ماسک بنیانگذار تسلا، با ثروت خالص ۲۲۷ میلیارد دلاری همچنان ثروتمندترین فرد جهان به شمار می‌رود، آقای بافت هم با ثروت ۱۲۱ میلیارد دلاری در جایگاه نهم قرار دارد.

چین به لطف حمایت قوی دولت از این صنعت، به سرعت در حال افزایش تولید خودروهای الکتریکی است. چنان که بازار خودروسازان اروپایی همچون فولکس واگن و رنو را تهدید کرده است.

سیاستگذاران اتحادیه اروپا تحقیقاتی را در مورد اعطای یارانه‌های دولتی چین به تولید خودروهای الکتریکی آغاز کرده‌اند که در صورت پاسخ مثبت آن، منجر به وضع تعرفه وارداتی علیه محصولات چینی خواهد شد.

وال استریت ژورنال نیز درست قبل از کریسمس گزارش داد که دولت آمریکا به دنبال افزایش تعرفه‌های واردات برخی کالاهای چینی از جمله خودروهای الکتریکی است تا بخش انرژی پاک ایالات متحده را تقویت کند. این علاوه بر تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی از چین است که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ اعمال شد و در دولت جو بایدن نیز تمدید شد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
مشکل خودروهای چینی خدمات بسیار بسیار ضعیف بعد از فروش و همچنین قیمت های بسیار بالای قطعات این خودروهایی که ارزان فروخته میشوند. به نظر میرسه استراتژی چینی ها قیمت پایین خودرو ولی قطعات بسیار بالا هستش یعنی مشتری رو میکشند تا بخره ماشین رو و بعدش از روی قیمت قطعات پوست طرف رو میکنند و تا جبران ضرر کنند.
جمعه ۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.