مصرف نمک را کاهش دهید تا دیابت نوع ۲ نگیرید
رأی دهید
بهنوشته نشریه پزشکی Medical News Today، اما تحقیقات جدید محققان دانشگاه تولین در نیواورلئان نشان میدهد که مصرف زیاد نمک هم میتواند یک عامل خطر برای ابتلا به دیابت نوع ۲ باشد.
این مطالعه که در ماه نوامبر در مجموعه مقالات مایوکلینیک منتشر شد، اولین مطالعهای است که "ارتباط بین افزودن نمک به غذاها و خطر ابتلا به دیابت نوع دو" را بررسی میکند.
دکتر لو چی، سرپرست تیم تحقیق و مدیر مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه تولین میگوید: «ما قبلاً میدانستیم که محدودکردن نمک میتواند خطر بیماریهای قلبیعروقی و فشار خون را کاهش دهد، اما این مطالعه برای اولینبار نشان میدهد که حذف نمکدان از روی میز میتواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ نیز کمک کند.»
محققان مصرف نمک را در بیش از ۴۰۰۰۰۰ بزرگسال بهمدت نزدیک به ۱۲ سال بررسی کردند.
در طول این مطالعه، بیش از ۱۳۰۰۰ شرکتکننده که بهطور منظم از نمک استفاده میکردند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند. این عارضه زمانی رخ میدهد که بدن دیگر قند خون را بهدرستی تنظیم نمیکند و منجر به مقاومت به انسولین میشود.
در مقایسه با شرکتکنندگانی که بهندرت نمک مصرف میکردند، محققان دریافتند افرادی که "گاهی"، "معمولاً " یا "همیشه " از نمک استفاده میکردند، به ترتیب ۱۳، ۲۰ و ۳۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
بهگفته محققان مصرف زیاد نمک میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را از طریق اثرات آن بر وزن، فشار خون، متابولیسم و التهاب افزایش دهد.
مصرف نمک بیش از حد ممکن است تعادل باکتریهای روده را مختل کند و منجر به التهاب روده شود. این عارضه به مقاومت به انسولین کمک میکند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
درحالی که مصرف زیاد نمک ممکن است یک عامل خطر برای دیابت نوع ۲ باشد، افراد سالم تازمانی که از مصرف بیشاز حد نمک خودداری میکنند، نباید زیاد نگران باشند زیرا بدن انسان برای حفظ تعادل مناسب مایعات، ارسال سیگنالهای عصبی و کمک به انقباض و شل شدن عضلات به مقدار کمی سدیم نیاز دارد.
با این حال، انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که بزرگسالان مصرف روزانه سدیم خود را به کمتر از ۲۳۰۰ میلیگرم محدود کنند.