آیا رشد دوباره دندان‌های آسیب دیده ممکن است؟

العربیه: دانشمندان می‌گویند با هدف قرار دادن ژنی که بر رشد دندان‌ها تأثیر می‌گذارد، قصد دارند به انسان کمک کنند تا مجموعه جدیدی از دندان‌ها را برویاند. آزمایش بالینی این طرح در سال 2024 انجام می‌شود، و در صورت موفقیت، این راه حل در سال 2030 به عموم عرضه خواهد شد.

پژوهشگران ژاپنی در تحقیقی که در سال 2021 انجام دادند، توانستند با دارویی که پروتئین سنتزشده USAG-1 را هدف قرار می‌داد، بر رشد دندان‌های حیوانات تاثیر بگذارند. آنها سپس توجه خود را به انسان معطوف کردند.


محققان دریافتند که وجود پروتئین USAG-1 می‌تواند رشد دندان‌های موش را محدود کند. بنابراین، عدم تولید این پروتئین توسط بدن می‌توانست به طور بالقوه رشد دندان‌ها را افزایش دهد.

تیم تحقیقاتی ژاپنی سپس دارویی ساخت که جلوی ایجاد پروتئین USAG-1 را می‌گرفت، و آن را به موش‌ها خوراند، که باعث شد موش‌ها صاحب مجموعه جدیدی از دندان‌ها شوند.

حدود یک درصد از انسان‌ها گرفتار مشکل «آنودونتیا» هستند. این یک وضعیت ژنتیکی است که اجازه نمی‌دهد مجموعه‌ای کامل از دندان‌ها رشد کند. در صورتی که پژوهش محققان ژاپنی جواب بدهد، این انسان‌ها می‌توانند امیدوار باشند که بالاخره صاحب دندان‌های کامل شوند.

نکته جالب این است که انسان‌ها به طور بالقوه توانایی رویانیدن یک مجموعه جدید از دندان‌ها را دارند، چرا که یک مجموعه سوم از دندان‌ها در دهان انسان وجود دارد که برای اکثر انسان‌ها هرگز رشد نمی‌کند.

وجود این پتانسیل آشکارا در یک درصد انسان‌های مبتلا به «هایپردونتیا» مشاهده می‌شود، که بیش از یک مجموعه کامل دندان در دهان‌شان رشد می‌کند. فعال کردن این مجموعه سوم از طریق دستکاری ژنتیکی می‌تواند باعث رشد مجدد دندان‌ها در انسان‌هایی شود که به آن نیاز دارند.

بدین ترتیب، اگر همه چیز در آزمایش بالینی سال آینده خوب پیش برود، ممکن است جهانیان در سال 2030 دندان‌های بیشتری داشته باشند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
zavareh - رودسر، ایران
کجای کارین؟ تردید نکنید از دیدگاه یک ذوب شده در اسلام متعفن تازی این دانش و روش درمان مانند سایر کشفیات علمی نیز از امام جعفر صادق شپشو کپی برداری شده.
جمعه ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.