آزادی مرد سیاه‌پوست پس از ۲۵ سال حبس اشتباه؛ جسی جانسون قاتل نبود

در ساعات سپیده‌دم روز ۲۰ مارس سال ۱۹۹۸، در ایالت اورگان آمریکا، یکی از همسایگان صدای فریادهایی را از خانه‌های اطراف شنید و مدتی بعد یک مرد سفیدپوست را دید که از خانه فرار می‌کند.

بعد از آمدن ماموران پلیس مشخص شد که سانی تامپسون، زن ۲۸ ساله سیاه‌پوست در اثر جراحات چاقو کشته شده است. پس از تحقیقات پلیس جسی جانسون، مرد سیاه‌پوست به جرم قتل این زن دستگیر و در سال ۲۰۰۴ هم به مرگ محکوم شد.


این در حالیست که در تمام این مدت جانسون و وکلایش بر بی‌گناهی او تاکید داشتند اما دادگاه و هیئت منصفه هرگز این اظهارات را نپذیرفت. ضمن اینکه هیئت منصفه هرگز به پاتریشیا هابارد، همسایه‌ای که در شب قتل شاهد فرار مرد سفیدپوست بوده اجازه نداد در دادگاه حاضر و آنچه دیده را شهادت دهد. این در حالیست که در همان شب حادثه هابارد به کاراگاه پلیس گفته که پس از قتل این زن سیاه‌پوست با چشمان خود دیده که مردی سفید پوست از خانه او فرار کرده است.

با این حال هابارد می‌گوید پس از محکومیت جانسون به کاراگاه پلیس گفته که یک مرد سفید پوست در آن شب از خانه فرار کرده، اما پلیس با الفاظ نژادپرستی به او پاسخ داده و گفته است: «یک زن سیاه‌پوست کشته شده و یک مرد سیاه هم هزینه‌ آن را خواهد پرداخت.»
جسی جانسون در سال ۲۰۱۷ در زنداناز نکات عجیب دیگر این پرونده این است که حتی وکیل جانسون هم هرگز تلاش نکرده هابارد را برای شهادت در دادگاه احضار کند و همین مسئله شاید موجب شد این مرد بیگناه سالها پشت میله‌های زندان بماند.

دو سال قبل دادگاه بالاخره حکم اعدام جانسون را لغو کرد و قرار شد دادگاهی مجدد برای او تشکیل شود. اما بالاخره دادستان‌ها تصمیم گرفتند تلاش برای محاکمه مجدد را کنار بگذارند و به دلیل اینکه شواهد کافی برای آنکه نشان دهد جانسون واقعا قاتل بوده، وجود ندارد، این مرد را آزاد کردند.

جانسون که حالا ۶۰ سال دارد، ۲۵ سال از عمرش را پشت میله‌های زندان سپری کرده است. او پس از آزادی در حالی که لبخندی بر لب داشت در کنار افرادی ایستاد که به استقبال او آمده بودند.

این پرونده و تبعیض نژادی که در حق این مرد سیاه اعمال شده انتقادات و پرسش‌های زیادی را پیرامون سیستم قضایی آمریکا و همچنین نهادهای پلیس این کشور پدید آورده است و واکنش بسیاری از فعالین مدنی و حقوق بشر نسبت به آنچه تبعیض سازمان‌دهی شده در نهادهای پلیس این کشور نسبت به حقوق سیاهان عنوان می شود را برانگیخته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.