ترامپ می‌گوید مردم غزه باید کوچ کنند؛ آیا صحرای «نقب» یکی از گزینه‌هاست؟

العربیه: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بار دیگر بر امکان انتقال فلسطینی‌های غزه به کشورهای همسایه تأکید کرد، در حالی که اردن و مصر بارها با این موضوع مخالفت کرده‌اند.

ترامپ، جمعه 12 بهمن، در کاخ سفید گفت: «مطمئن هستم که اردن و مصر از مردم غزه استقبال خواهند کرد.» این در حالی است که قاهره و امان پیش‌تر این ایده را تحت عنوان «کوچاندن اجباری فلسطینیان» رد کرده و مخالفت خود را بارها اعلام کرده‌اند.
واکنش فرستاده ویژه آمریکا
در همین رابطه، آدام بوهلر، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در امور گروگان‌ها، ضمن اشاره به مخالفت مصر و اردن با کوچ فلسطینیان، تأکید کرد که این دو کشور باید راه‌حلی جایگزین و قابل اجرا از دیدگاه خود ارائه دهند.

به گزارش کانال 12 اسرائیل، بوهلر گفته است که ترامپ «گزینه‌ای مطابق دیدگاه خود پیشنهاد داده است، اما همچنان برای بررسی گزینه‌های دیگر آمادگی دارد.»
صحرای نقب، گزینه‌ای جایگزین؟
اظهارات ترامپ باعث شد تا سخنان پیشین عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، درباره انتقال موقت فلسطینیان به صحرای نقب دوباره مورد توجه قرار گیرد.

السیسی در 10 اکتبر 2023، در یک نشست خبری در قاهره که با حضور اولاف شولتز، صدراعظم آلمان برگزار شد، گفته بود: «صحرای نقب در اسرائیل وجود دارد که می‌توان فلسطینیان را تا پایان عملیات اسرائیل برای از میان بردن مقاومت یا گروه‌های مسلح مانند حماس و جهاد اسلامی، به آنجا انتقال داد و سپس آن‌ها را بازگرداند.»

با این حال، رئیس‌جمهوری مصر اخیراً بر مخالفت خود با هرگونه کوچ اجباری فلسطینیان تأکید کرده و آن را «ظلمی دانسته که کشورش نمی‌تواند در آن مشارکت کند». او همچنین بر تعهد قاهره به همکاری با دولت ترامپ برای ایجاد صلح و راه‌حل دو کشوری تأکید کرده است.
صحرای نقب؛ موقعیت و امکانات
صحرای نقب با مساحت 14 هزار کیلومتر مربع، 47 درصد از مساحت فلسطین تاریخی را تشکیل می‌دهد و در جنوب سرزمین‌های اشغالی (اسرائیل) واقع شده است. این منطقه از شمال با شبه‌جزیره سینا و از غرب با نوار غزه هم‌مرز است.

این منطقه علاوه بر داشتن منابع معدنی و قابلیت‌های کشاورزی، دارای پایگاه‌های نظامی متعدد اسرائیل است، از جمله:

* پایگاه هوایی رامون

* پایگاه هوایی حتسریم

* پایگاه هوایی نواتیم

* رآکتور هسته‌ای دیمونا

همچنین، صحرای نقب محل زندگی گروه‌هایی از بادیه‌نشینان بوده و نیروگاه خورشیدی آروا را در خود جای داده است. علاوه بر این، در سال 2017 یک پایگاه نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل در این منطقه آغاز به کار کرد.
+29
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۵
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    مخالفتی ندارم. پیرزن و باجناق آزادی .مصدقی .انواع و اقسام راستگو را هم مجانی سرش می‌‌دهیم. هیچ چیزی هم نمی‌‌خواهیم. مفت مفت .پول بلیط هواپیما را هم تا نقب می‌‌دهیم.به هرحال یک جوری جذام را باید منزوی کرد.حالا صرف نظر از انسان دوستی‌، همانیست و این چیز ها
    4
    14
    شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    Stopmindcontrol - سائو پائولو، برزیل
    دریای مدیترانه میتونه یکی از گزینه‌ها باشد.
    6
    20
    شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Momijii - توکیو، ژاپن
    قدیما به یک چنین افرادی به طعنه میگفتند : طرف حکمش روان و گ..ش پهلوونه ! یه چیزی سر شکمی میگه و به عاقبتش فکر نمیکنه ! اول فرستادشون اندونزی ، بعد دستور به مصر و اردن که اینها رو بپذیرید ! همه مخالفت کردند !! خود مردم غزه که امکان نداره قبول بکنند . فکر کنم ترامپ بدنبال انتفاضه بعدی و یک تنش و کشتار دیگه در منطقه است !!
    5
    10
    شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.