موشک «فالکون ۹» ایلان ماسک حفره جدیدی در یونوسفر زمین ایجاد کرد

العربیه: موشک «فالکون 9» متعلق به شکرت «اپیس اِکس» ایلان ماسک، میلیاردر و کارآفرین آمریکایی، که اخیرا به فضا پرتاب شد، سقف آسمان را سوراخ و حفره‌ای در یونوسفر زمین ایجاد کرد.

«یونوسفر» لایه‌ای از ذرات پلاسما با بار الکتریکی در اطراف زمین در ارتفاع بین 80 تا 650 کیلومتری از سطح سیاره است، که در مرز جو فوقانی زمین و فضا قرار دارد.


بسیاری از ماهواره‌ها درون یا بر فراز یونوسفر قرار دارند، و سیگنال‌های خود را با بهره گرفتن از ویژگی‌های آن ارسال می‌کنند. این بدین معناست یونوسفر نقش مهمی در زیرساخت‌های ارتباطی جهان دارد. به عنوان مثال، ماهواره‌های جهت‌یابی جهانی داده‌های خود را از طریق یونوسفر ارسال می‌کنند.

موشک فالکون 9 که ممکن است یونوسفر را سوراخ کرده باشد، در 19 ژوئیه از پایگاه فضایی وندنبرگ کالیفرنیا از زمین برخاست، و همراه خود دسته دیگری از ماهواره‌های پهن‌باند «استارلینک» را به مدار برد.

سوراخ شدن یونوسفر توسط موشک‌های فضایی هنگامی روی می‌دهد که موشک در ارتفاع 200 تا 300 کیلومتری از سطح زمین سوخت بسوزاند. به علاوه، حرکت موشک درون یونوسفر باعث اختلالاتی می‌شود که موج‌های شوک ایجاد می‌کند.

پرتاب روزافزون موشک‌های فضایی در سراسر جهان باعث افزایش سوراخ‌های یونوسفر شده است. دلیل این واقعه این است که شعله‌های اگزوز موشک فرآیندی که توسط آن ذرات باردار در یونوسفر شکل می‌گیرند را تغییر می‌دهد.

سوراخ یونوسفر از طریق رنگ قرمز آن مشخص می‌شود. این امر در اثر واکنش یون‌های اکسیژن موجود در جو به الکترون‌های حاصل از اگزوز موشک ایجاد می‌شود. اندکی پس از پرتاب فالکون 9، ناظران گزارش دادند که این درخشش قرمز را مشاهده کرده‌اند.

این اولین باری نیست که فالکون 9 مشکوک به سوراخ کردن یونوسفر است. در سال 2017 اگزوز یک فالکون 9 که ماهواره «تایوان فورموسَت 5» را به مدار می‌برد، سوراخ پلاسمایی به قطر 900 کیلومتر در یونوسفر ایجاد کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +202شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +150شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +137حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم