کاهش خطر ابتلا به مشکلات مزمن کلیوی با مصرف امگا ۳

امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی با کاهش خطر بیماری مزمن کلیوی مرتبط استدویچه وله: تحقیقات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی می‌تواند سلامت کلیه‌ها را بهبود بخشد.

به‌نوشته نشریه پزشکی Medical News Today بیماری مزمن کلیه (CKD) از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان یک نفر را مبتلا می‌کند و در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به نارسایی کلیه شود. آسیب به کلیه‌ها می‌تواند در یک دوره زمانی طولانی اتفاق بیفتد و اغلب در ابتدا هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. در نهایت، کلیه‌ها نمی‌توانند خون را به‌درستی فیلتر کنند. این امر منجر به ادم یا احتباس مایعات می‌شود، زیرا کلیه‌ها نمی‌توانند از شر مایعات و نمک اضافی خلاص شوند. افراد مبتلا به CKD در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی‌عروقی و مرگ هستند.


مدیریت فشار خون و سطح قند خون کلید حفظ سلامت کلیه‌ها است. فعال‌بودن، حفظ وزن بدن در محدوده سالم و پیروی از یک رژیم غذایی سالم نیز در پیشگیری و مدیریت بیماری مزمن کلیه مهم هستند.

اکنون، محققان دانشگاه نیو ساوت ولز در سیدنی دریافته‌اند که امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی با کاهش خطر بیماری مزمن کلیوی مرتبط است.

این مطالعه در BMJTrusted Source منتشر شده است. محققان داده‌های ۱۹ مطالعه از ۱۲ کشور را برای ارزیابی ارتباط بین اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ با زنجیره بلند (n-3 PUFAs) و CKD تجزیه‌و‌تحلیل کردند.

نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از اسیدهای چرب امگا ۳ مشتق‌شده از غذاهای دریایی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۸ تا ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیه قرار داشتند.

محققان این ارتباط محافظتی را با سه نوع امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی، از جمله ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)، دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و دوکوزاپنتانوئیک اسید (DPA) دریافتند.

البته محققان تاکید می‌کنند، ضروری است که در مورد مصرف زیاد غذاهای دریایی محتاط باشیم زیرا بسیاری از ماهی‌ها مملو از فسفر هستند؛ ماده معدنی که نفرولوژیست‌ها تلاش می‌کنند سطح آن را در بیماران دیالیزی و مبتلایان به CKD پایین بیاورند.

دستورالعمل‌های غذایی توصیه می‌کند که بزرگسالان هر هفته ۲۲۵-۲۸۰ گرم غذاهای دریایی بخورند.

بیشتر غذاهای دریایی حاوی مقداری n-3 PUFA هستند، اما بالاترین سطح این اسید چرب در ماهی‌های روغنی آب‌های سرد مانند: ماهی سالمون، شاه‌ماهی، ماهی خال‌مخالی، ماهی تن، ساردین وجود دارد.

برای افرادی‌ که رژیم گیاهخواری دارند، دانه‌های چیا، دانه‌های کتان و گردو سرشار از ALA هستند که بدن برخی از آنها را به EPA و DHA تبدیل می‌کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.